Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Έπιασαν στον «ύπνο» τη Θράκη και τη γεμίζουν με λαθρομετανάστες 

Χθες το βράδυ ήρθαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες από την Αθήνα

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι, οι σχολές αστυφυλάκων της Κομοτηνής και της Ξάνθης μετατρέπονται σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών και μάλιστα 200 κατέφθασαν χθες το βράδυ, οι οποίοι, όπως ήθελαν οι πληροφορίες, μοιράστηκαν στις δύο σχολές.  Όλη η τοπική κοινωνία «πιάστηκε στον ύπνο» και κανείς μπορούσε να υποθέσει ότι το περιβόητο σχέδιο αποτροπής της εισόδου νέου κύματος λαθρομεταναστών, προέβλεπε και τον στραγγαλισμό της Θράκης. Γι’ αυτή την απίστευτη ιστορία, επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε ενώ μόλις χθες το πρωί, οι αστυνομικοί υπάλληλοι της Ροδόπης ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη, για τις συγκεχυμένες πληροφορίες που είχαν. Πάντως όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν με τον ερχομό των 1.881 συνοριοφυλάκων που κατέφθασαν ήδη στην Θράκη και φιλοξενούνται στη σχολή αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου, προκειμένου να θωρακίσουν τα σύνορα μας. Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς εκτιμάται ότι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα θα προσπαθήσουν να εισέλθουν χιλιάδες μετανάστες από την Συρία. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η Περιφέρεια συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων συζήτησε το θέμα επίσης σε έκτακτη σύσκεψη της στην Αλεξανδρούπολη. Την ίδια ώρα καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τα πολιτικά κόμματα, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους, χαρακτήρισαν τακτικές «Χούντας» τις εν κρυπτώ ενέργειες που αρμόδιου υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Η ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η εξής: «Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του Ν. Ροδόπης ότι κατόπιν πληροφοριών που έχουμε οι αστυνομικές σχολές Ροδόπης και Ξάνθης θα μετατραπούν σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών. Από την Παρασκευή 3 Αυγούστου ήδη μεταφέρονται στην αστυνομική σχολή Ροδόπης περίπου 100 λαθρομετανάστες.  Για το λόγω αυτό καλούμαι όλοι, να παρευρεθούν στην έκτακτη σύσκεψη φορέων  σήμερα Σάββατο 04 Αυγούστου 2012 και  ώρα 10:00π.μ., που συγκαλείται από τον περιφερειάρχη  Α. Γιαννακίδη στην Κομοτηνή στο κτίριο της Περιφέρειας προκείμενου να καταγράψουν, να προβάλουν και να ενημερώσουν  παράλληλα την κοινωνία του νομού μας, για τις τακτικές «Χούντας» που ακολουθούν η καταστροφική για τον τόπο μας τριάδα των  Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη μετά το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων για την καλοκαιρινή περίοδο. Να ξέρουν όλοι όσοι ακολουθούν τέτοιου είδους τακτικές ότι θα βρουν απέναντι τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». 

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 

Τον εκνευρισμό και την ανησυχία του έδειξε ο περιφερειάρχης μιλώντας στο «Χ» για τις εξελίξεις που θέλουν τη Θράκη να επιβαρύνεται επιπλέον με δύο κέντρα κράτησης, που παράλληλα καταργούν τις σχολές αστυφυλάκων της. Αναλυτικότερα ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι, «πρέπει να είμαστε ανήσυχοι, γιατί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Ροδόπης,  μου γνωστοποίησε ότι υπάρχει σοβαρή πληροφόρηση ότι θα μετατραπούν οι σχολές αστυφυλάκων Ροδόπης και Ξάνθης σε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, ότι ήδη γίνονται προεργασίες. Εγώ καταρχήν εξεπλάγην γιατί δεν είχα καμία ενημέρωση επίσημη από το υπουργείο. Δε γνωρίζει κανείς. Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να συλλαμβάνεται μια ολόκληρη θεσμική κοινωνία εξαπίνης χωρίς να έχει στοιχειώδη ενημέρωση από το συγκεκριμένο υπουργείο. Αμέσως, επικοινώνησα ήδη με όλη τη θεσμική κοινωνία Ξάνθης και Ροδόπης, για να έχουμε συνάντηση στο γραφείο μου. Προσπαθώ να αντλήσω επίσημη πληροφόρηση από το αρμόδιο υπουργείο για να μη δημιουργούμε πανικό στον κόσμο σε μία εποχή που βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα».

Δηλώνοντας και ο ίδιος αιφνιδιασμένος, είπε σε όλους τους τόνους, ότι η περιοχή μας, το χρέος της απέναντι σε αυτό το μείζον εθνικό πρόβλημα που λέγεται λαθρομετανάστευση, το έχει πράξει. Είναι εκείνη που δέχεται εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές σε καθημερινή βάση  από τα σύνορα, εκείνη που τους περιθάλπει και τους φιλοξενεί. «Θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο, είναι δραματικό να ταυτοποιείται η παρουσία σε αυτή τη συγκυρία της περιοχής μου ως χώρος υποδοχής των λαθρομεταναστών παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από την απερχόμενη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακίδης. Η σημερινή σύσκεψη με βουλευτές,  δημάρχους,  παραγωγικούς φορείς, Επιμελητήρια, τον εμπορικό κόσμο, τον δικηγορικό σύλλογο, το ΔΠΘ αλλά και την Μητρόπολη στόχο έχει να ανατάξει αυτό το σχέδιο που θα υποβαθμίσει περαιτέρω την περιοχή μας. 

ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ …ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ

Το «αστείο» της υπόθεσης είναι ότι αυτά τα κέντρα κράτησης θα έχουν διάρκεια ζωής μόνοι δύο μήνες, αλλά κανείς δεν πείθεται από αυτό, τόνισε από την πλευρά της, η πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων της Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά. Χαρακτηρίζοντας η ίδια τουλάχιστον τραγική αυτή την εξέλιξη δήλωσε ότι, «δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε των συνδικαλιστικών φορέων, των τοπικών ούτε των πολιτικών φορέων της κοινωνίας. Μόλις προ δύο ημερών ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι σχολές της Κομοτηνής και της Ξάνθης να μετατραπούν σε κέντρα κράτησης μεταναστών. 

Η σχολή του Διδυμοτείχου ήδη έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας των  αστυνομικών που κλήθηκαν στον Έβρο,  στο πλαίσιο του περιβόητου σχεδίου για τη φύλαξη των συνόρων, με τις όποιες απαράδεκτες συνθήκες καλούνται οι συνάδελφοί μας να ζήσουν εκεί. 
Μαθαίνοντας αυτό σε πρώτη φάση προσπαθήσαμε να το επιβεβαιώσουμε, όταν το καταφέραμε αυτό αμέσως ξεκινήσαμε μία διαδικασία ενημέρωσης του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και μαζί με τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αξιωματικών Αν. Μακεδονίας και Θράκης επισκεφτήκαμε τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο Κομοτηνής, τη μητρόπολη και ήρθαμε σε επαφή με φορείς της κοινωνίας». 

Η πληροφόρηση που έχουν οι αστυνομικοί είναι ότι έως σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται η άφιξη των πρώτων λαθρομεταναστών, για τους οποίους, σύμφωνα με την ίδια  δόθηκε τηλεφωνική εντολή και  «δεν υπάρχουν έγγραφα ενώ όλα γίνονται εν κρυπτώ και με τηλεφωνικές εντολές. Έπρεπε να ετοιμαστεί η σχολή της Κομοτηνής χθες το απόγευμα, ώστε το Σάββατο να δεχτεί τους μετανάστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους εισερχόμενους από τον Έβρο αλλά προέρχονται από την Αθήνα. 

Θα αδειάσουμε την Αθήνα και θα γεμίσουμε την ακριτική Θράκη με όλα αυτά τα προβλήματα, με όλη αυτή την αδιαφορία που βίωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια από την κεντρική πολιτική ηγεσία της Αθήνας». 

ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ 

Παρά τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, οι θέσεις των αστυνομικών είναι ξεκάθαρες και δε θα επιτρέψουν, όπως είπε η κ. Τζατζανά, να μπει ούτε ένας λαθρομετανάστης στη σχολές αστυφυλάκων. «Θα αποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μπει ούτε ένας μετανάστης στη σχολή αστυφυλάκων είναι προσβολή για την εκπαίδευση των αστυνομικών είναι προσβολή για τη Θράκη», είπε χαρακτηριστικά.  Η σχολή της Κομοτηνής είναι η μοναδική στην Ελλάδα που χτίστηκε αρχικά για να γίνει σχολή αστυφυλάκων, φιλοξενεί τη διοίκηση και δεν υπάρχουν αλλού παρόμοιες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Να σημειωθεί ο ρόλος της ενισχύεται από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ από όπου προέρχονται οι διδάσκοντες της, γεγονός που προσδίδει άλλο κύρος στην εκπαίδευση, ανέφερε η κ. Τζατζανά. Η ίδια μίλησε και για κάτι που βλακωδώς διαφεύγει από τους γραφιάδες των Αθηνών. Ότι η σχολή αστυφυλάκων της Κομοτηνής είναι  κτισμένη σε μία τεράστια έκταση και είναι αδύνατον να φυλαχθεί, άρα θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν αποδράσεις. Τότε ποιος θα δώσει εξηγήσεις στους Θρακιώτες;


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
«Σχέδιο – φάντασμα»  η επιστράτευση 1.881 αστυνομικών 
Η Ομοσπονδία επισήμανε τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται τόσο στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, όσο και στο σύστημα αστυνόμευσης στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται



Έκτακτη σύσκεψη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με τις  Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των Ενώσεων από τις οποίες προέρχονται οι αστυνομικοί που μετακινούνται στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη. Έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που ήδη καταγράφονται εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, να «επιστρατεύσει» 1.881 συναδέλφους εν μια νυκτί για την εφαρμογή ενός «σχεδίου - φαντάσματος», όπως το χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία. 
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Δημήτριο Παπαδόπουλο με κύριο σημείο τις απαράδεκτες ελλείψεις και συνθήκες διαβίωσης στη Σχολή Διδυμοτείχου, όπου έχει «προγραμματιστεί» ο στρατωνισμός 410 συναδέλφων μας από διάφορους νομούς της υπόλοιπης χώρας. Επίσης, η Ομοσπονδία έχει απευθυνθεί για μια ακόμα φορά στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, επιζητώντας την δική του παρέμβαση για την εξεύρεση καταλυμάτων που θα παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους όσους ξεσπιτώνονται για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται τόσο στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, όσο και στο σύστημα αστυνόμευσης στις περιοχές από τις οποίες προέρχονται.

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=83575


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου