Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝΕΙ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Εδώ και 1,5 χρόνο είναι έτοιμο το υπερσύγχρονο νοσοκομείο της Σαντορίνης και το κράτος αρνείται να κάνει το αυτονόητο. Δηλαδή να εξοφλήσει τον εργολάβο για να παραδώσει το έργο και να το στελεχώσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Προκλητική είναι η αδιαφορία του κράτους για ένα νησί που συγκαταλέγεται στις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού.
Ο λογος για τη Σαντορίνη η οποια κάθε χρόνο περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου.

Εδώ και 1,5 χρόνο είναι έτοιμο το υπερσύχρονο νοσοκομείο στο Καρτεράδο και εξοπλισμένο με όλα τα μηχανήματα αλλά δε λειτουργεί με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας η οποία αρνείται να κάνει το αυτονόητο. 



Να πληρώσει δηλαδή τον εργολάβο στον οποίο χρωστά περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ και να στελεχώσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το νοσοκομείο κόσμημα.

Οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς του νησιού είναι στο πόδι και χθες πραγματοποίησαν μαζικότατο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προκειμένου να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση ωστε το νοσοκομείο επιτέλους να λειτουργήσει.





Στο μεταξύ απο την ολιγωρία του κράτους κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές καθώς στο νησί αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο ένα υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων για τη λειτουργία του νοσοκομείου, Μάκης Κανακάρης "αυτη τη στιγμή το νησί εξυπηρετείται από ένα κέντρο υγείας το οποίο ούτε επαρκές προσωπικό έχει ούτε υλικά. Ζητάμε λοιπόν να ανοίξει το νοσοκομείο που είναι έτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο προκειμένου να εξυπηρετήσουμε εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, τους 2 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται τη Σαντορίνη κάθε χρόνο. Η πολιτεία ειπράττει πολλά χρήματα από το νησί μας και εμείς το μόνο που ζητάμε είναι να πληρωθεί ο εργολάβος και να στελεχωθεί το νοσοκομείο με ιατρικό προσωπικό. Σκεφτείτε πως κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και μιλώ για τους ανθρώπους που έχουν σοβαρα προβλήματα και υποβάλλονται για παράδειμα σε αιμοκάθαρση".  
Να σημειωθεί πως η Σαντορίνη με τους 15.000 μόνιμους κατοίκους εξυπηρετεί και τα νησια που συνδέονται ακτοπλοϊοκά με αυτή, δηλαδή την Ιο, τη Σίκινο, τη Φολέγανδρο, την Ανάφη και τη Θηρασία.
Ωστόσο κατά τους θερινούς μήνες το νησί μετατρέπεται σε μια πόλη των 150.000 ανθρώπων την ημέρα λόγω των ελλήνων και ξένων τουριστών.

Καταλαβαίνουν όλοι πόσο σημαντικό είναι λοιπον να λειτουργήσει το νοσοκομείο στο νησί. Μάλλον το καταλαβαίνουν όλοι οι υπόλοιποι εκτος από το κράτος.

Αυτονόητο είναι ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης, του οποίου η κατασκευή και ο εξοπλισμός κόστισε περί τα δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ (με χρηματοδότηση κατά 50% από Γ’ ΚΠΣ και κατά 50% από την Ελληνική Πολιτεία), δεν μπορεί να παραμένει κλειστό και άχρηστο, με κίνδυνο φθοράς των σύγχρονων ιατρικών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων του.

Αντίθετα επιβάλλεται η άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αφού η υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό. 


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=181061&catid=3
http://ellas2.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου