Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΖ : ΠΟΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ...

H εμμονή κάποιων να μας πείσουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να κοιτάξει προς τη Δυτική Ελλάδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να αναπτύξει τους υδρογονάνθρακές της στην ουσία καταρρίφθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από έναν άνθρωπο ο οποίος μόνο μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, τον γηραιό πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.
Τι εννοούμε με το συγκεκριμένο σχόλιο; Εμφανίστηκαν στον Τύπο (http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite2_1_01/08/2012_455023#) δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως οι πρώτοι «υπολογισμοί ειδικών» αναφέρουν πως στο Ιόνιο υπάρχουν περί τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και άλλα 4 δισεκατομμύρια βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο. («Preliminary estimates made by experts commissioned by the Environment Ministry suggest a potential 22 billion barrels in the Ionian Sea off the coast of western Greece and more than 4 billion barrels in the Northern Aegean».) Κατά συνέπεια, καλό θα ήταν η Ελλάδα να επικεντρωθεί στο Ελ Ντοράντο της ΑΟΖ… της λίμνης των Ιωαννίνων αντί να κοιτάξει κάπου αλλού.

Πηγές του «defence-point.gr» οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και φυσικά είναι πολλοί περισσότερες από μία ή δύο, αναφέρουν πως στη καλύτερη περίπτωση στο Ιόνιο υπάρχουν περί τα 2 δισεκατομμύρια βαρέλια με πιθανότητα ύπαρξης 50% «και αυτά είναι όλα». Στο ερώτημα βέβαια, πως όλοι αυτοί που σήμερα αναφέρουν 22 δισεκατομμύρια βαρέλια στο Ιόνιο πριν από λίγο καιρό έλεγαν πως «δεν υπάρχει τίποτα», η απάντηση πολύ απλά… δεν υπάρχει.
Και ερχόμαστε στο «κερασάκι» της ημέρας το οποίο δίνει και την απάντηση στα περί Ιονίου. Πιστεύει κανείς πως ο Σ. Πέρες δεν θα επικεντρωνόταν στο Ιόνιο, εάν γνώριζε – το όποιο όπως καταλαβαίνουμε είναι σε θέση να γνωρίζει – πως στη περιοχή βρίσκονται τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων; Γιατί λοιπόν ο άνθρωπος να ακούει τους διαφόρους μεγαλοσχήμονες πολιτικούς, των οποίων η παρουσία θα έχει ξεχαστεί λίγους μήνες μετά τον «παροπλισμό» τους και να μην ακούει όλους εκείνους του ρομαντικούς που φωνάζουν πως το μέλλον του Ελληνισμού περιμένει στη Νότια Κρήτη και την Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κάθε φίλος και φίλη είναι αρκετά ενημερωμένος για να αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα.
Για ακόμα μία φορά και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης ας ακούσουμε τι αναφέρεται για τις επίσημες τοποθετήσεις του Σ. Πέρες για το θέμα: https://www.youtube.com/watch?v=LUMpJp7TfDs


 

http://www.defence-point.gr/news/?p=55203


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου