Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΜΗΡΟΣ - ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


Οπως προαναφέραμε από την επιστολή που μας γνωστοποιήθηκε οι οφειλές του Ελληνικού Σχολείου Όμηρος Χιμάρας ανέρχονται στα 76.400.000 λέκ παλιά περίπου 54.000 ευρώ.
Αυτά μέχρι το μήνα Νοέμβριο του 2011, αφορούσαν έξοδα λεωφορείων, ασφάλειες για τους τοπικούς εκπαιδευτικούς, τους μισθόυς των εκπαιδευτικών και της καθαρίστριας καθώς και το πετρέλαιο θέρμανσης που παραμένει 2 χρόνια απλήρωτο.
Υπαρχουν εκπαιδευτικοί που είναι 14 μήνες απλήρωτοι, άλλοι 8 μήνες και κάποιοι 3 μήνες, εδώ αναφερόμαστε μόνο σε Χιμαραίους δασκάλους καθώς οι 3 Ελλαδίτες δάσκαλοι είναι πλήρωμένοι στην ώρα τους.
Για ένα σχολείο που επρόκειται να πρωτοστατήσει στον τομέα εκπαίδευσης στην Επαρχεία Χιμάρας, οι καθυστερήσεις αυτές κάνουν δύσκολη την πρόσληψη τοπικού εκπαιδευτικού προσωπικού και μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στο επίτευγμα του στόχου που δεν είναι άλλος από την ποιοτική και ανταγωνιστική διδασκαλία και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. 
Στο Σχολείο αυτή τη χρονιά φοιτούν 110 μαθητές και για να μπορέσουν να γίνουν όλα τα μαθήματα οι δάσκαλοι καλύπτουν από 2 και 3 μαθήματα ο καθένας.
Οι γονείς από την πλευρά τους αγανακτίσμενοι με το θέμα της έλλειψης προσωπικού σκέφτονται ή να αποσύρουν τα παιδιά από το σχολειό ή να κάνουν έρανο ώστε να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί.
Όπως μαθαμε κάποιοι ανθρωποί έχουν ευαισθητοποιηθεί με το θέμα και προσπαθούν να ξεκινήσουν τον έρανο για να καλυφθούν οι οφειλές του Σχολείου. Ο Διευθυντής κ.Μπρίγκος πολλές φορές έχει βάλει χρήματα από την τσέπη του για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματα με τις βασικές ανάγκες του σχολείου. 
Επίσης ακούγεται πως κάποιες από τις συναντήσεις που θα έχει ο Πύρρος Δήμας στην επίσκεψη του στην Αμερική, θα αφορούν και την αναζήτηση του ποσού αυτού για το Ελληνικό Σχολείο της Χιμάρας.
Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μπορέσει να βρεθεί κάποια λύση στο θέμα είτε απο ιδιώτες είτε απο την Ελληνική πολιτεία που έχει ξεχάσει αυτό το κομάτι του Ελληνισμού, για να μπορούν οι χιμαριώτικες οικογένειες να παραμένουν στον τόπο τους και να προσφέρουν στα παιδιά τους την Ελληνική παιδεία.
Τέλος ζητάμε συγνώμη που δεν αναφερθήκαμε, όπως υποσχεθήκαμε πιο πρίν, στα ποσά που αντιστοιχούν στους μισθούς των δασκάλων, για ευνόητους λόγους.


http://ximara.blogspot.com/2012/02/blog-post_29.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου