Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΑΣΒΙΖΗ» ΕΥΛΟΓΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ κ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ - ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΝΟΦΕΡΤΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Επιστολές με τις προσδοκίες και τα όνειρά τους, έδωσαν έφηβοι στον μητροπολίτη

Mε τον θρησκευτικό εθνικό ύμνο «τω τη Υπερμάχω» που έψαλε η μικτή χορωδία Κομοτηνής «Εύμολπος» έγινε η σεμνή υποδοχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα στο πνευματικό κέντρο Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη, που λειτουργεί στην Κομοτηνή με την διεύθυνση του Γιάν
νη Φριτζαλά και την εξαιρετική συμβολή της εκπαιδευτικού Χαράς Νικοπούλου. 
Ο χώρος ήταν γεμάτος από παιδιά και γονείς, από εκπαιδευτικούς που έχουν διαθέσει τις γνώσεις και τον χρόνο τους στην υποβοήθηση τμημάτων μικρών παιδιών του δημοτικού του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου. Οι έφηβοι έδωσαν στον μητροπολίτη επιστολές με τις δικές τους απόψεις και τα αιτήματα που διατυπώνουν για την περιοχή, τις οποίες πήρε με ενδιαφέρον ενώ η κ. Νικοπούλου μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια για την εκλογή του στο θρόνο της μητροπόλεως του γέροντος Ιωαννικείου Κοτσώνη, ηγουμένου της ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Σοχού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που στηρίζουν το έργο που συντελείται. 
Απευθυνόμενη στον μητροπολίτη ζήτησε τη συμβολή του στο έργο της Κιβωτού στο δρόμο που ορίζει η πυξίδα του Χριστού ενώ του πρόσφερε συμβολικά δώρα δύο βιβλία των γερόντων και δύο βιβλία της Κιβωτού.
 Ένα ιδιαίτερο καλάθι με χειροποίητα προϊόντα, μαρμελάδες, μέλι, βαμμένα σπιτικά αυγά, πρόσφερε η ομάδα της Synaxis που επιβραβεύτηκε για την προσπάθειά της στην διανομή ζυμαρικών κι άλλων νηστίσιμων προϊόντων, ενώ την ευλογία του πήραν όλοι οι επί κεφαλής εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων που υλοποιούνται στην Κιβωτό. 
Ο κ. Παντελεήμων έκανε αναφορά στο ταξίδι του που είχε πραγματοποιήσει στο Καμερούν με τον επίσκοπο Ξάνθης λέγοντας ότι εκεί στο βόρειο κομμάτι της αφρικανικής χώρας όπου αναπτυσσόταν έντονο ιεραποστολικό κίνημα η υποδοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε γίνει με τον θρησκευτικό εθνικό ύμνο και τον κλασσικό ύμνο της Ελλάδας κάτι που τον συγκίνησε βαθύτατα. 
Στην σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη η Εκκλησία να ασκήσει το πνευματικό της έργο. Ο κόσμος ζητά να κάνουμε κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο που είναι σε δεύτερη μοίρα, διευκρίνισε επιμένοντας ότι πρέπει να έχουμε ιδανικά, να μαθαίνουμε την ιστορία του γένους και της φυλής μας μεταφέροντας τα λόγια του Κοσμά του Αιτωλού, ότι δεν μας χρειάζονται τα πακέτα και τα οικονομικά αγαθά αλλά ο Χριστός και η Ελλάδα. Μάλιστα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με το Γάλλο πρόξενο ο σεβασμιότατος ζήτησε από την Γαλλία μια μεγάλη χώρα της ευρωζώνης να υποστηρίζει την αυτοτέλεια των μελών της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης λέγοντας «αφήστε μας την σημαία, την γλώσσα, την θρησκεία μας, να μην ομογενοποιηθούμε σ΄ένα πράγμα γιατί τότε δεν θα έχουμε μέλλον». 

Για να υποστηρίζει ότι «πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας, να πάρουμε τη τύχη στα χέρια μας, να αποβάλλουμε τα ξενόφερτα στοιχεία και να μεγαλουργήσουμε ξανά αξιοποιώντας τα αυθεντικά στοιχεία κι όχι τα ξενόφερτα της ταυτότητάς μας. «Ο επίσκοπος είναι ο εγγυητής της ενότητας του κλήρου και του λαού», « η Εκκλησία είναι το ζωντανό σώμα του Χριστού παρατεινόμενο στους αιώνες» ανέφερε πιο κωδικοποιημένα ο μητροπολίτης με την εκφορά ενός λόγου κατανοητού, με συμβολισμούς και ξεκάθαρα νοήματα συγχαίροντας τους δημιουργούς της Κιβωτού στην Κομοτηνή για το έργο που επιτελείται και την λειτουργία του στη μάθηση και την στήριξη των νέων ανθρώπων.


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=88401

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου