Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

9ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΑΚΩΝ


Τελικά στις 17,18 και 19 Αυγούστου 2012 στις Φέρες
θα πραγματοποιηθεί το 9ο Παγκόσμιο σύνεδρο των Θρακών με την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Η οργανωτική επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία που μαστίζει τη χώρα μας και τον Ελληνικό λαό, αποφάσισε το συνέδριο  ναι μεν να πραγματοποιηθεί γιατί πιστεύει πως η αναγκαιότητα πραγματοποίησης του ως θεσμού αφενός και αφετέρου ως ανοιχτού διαλόγου και στοχασμού για το μέλλον και τις προοπτικές της Θράκης μας είναι  γεγονός επιβεβλημένο και αδιαπραγμάτευτο.
Από την πρώτη στιγμή  οι Ομοσπονδίες δηλώσαμε ότι επιθυμούμε ένα συνέδριο ουσίας και όχι ένα συνέδριο για το συνέδριο και χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες Επισημάναμε τις αδυναμίες των προηγουμένων και τα λάθη του παρελθόντος και ζητήσαμε από την εκτελεστική γραμματεία  να συμπαραταχθεί μαζί μας και μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο  να βρούμε διέξοδο που θα δίνει λύσεις στα προκύπτοντα προβλήματα .
Έτσι συμφωνήσαμε για τη δομή του συνεδρίου, το σχεδιάσαμε και βρισκόμαστε στο στάδιο της υλοποίησης του. Με σφιγμένη την καρδιά, συναποφασίσαμε κάποια έξοδα να μετακυλιστούν   στους κ.κ. συνέδρους, όπως οι διανυκτερεύσεις, πιστεύουμε όμως ότι για τη Θράκη μας αξίζει η θυσία αυτή,  και τέλος να μην πραγματοποιηθούν προσυνεδριακές ημερίδες στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για να αποφευχθούν οι  επί πλέον δαπάνες.
Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι με την απόφαση μας αυτή δεν  υποτιμήσαμε σε καμιά περίπτωση  αυτό που είναι ο Έλληνας – Θρακιώτης διαχρονικά, η φιλοξενία του και η ευγένειά του.
Οι εισηγήσεις επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση τόσο της θεματολογίας όσο και  των κκ. εισηγητών  Έτσι καταλήξαμε
01) Την κεντρική ομιλία θα την πραγματοποιήσει ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθιμος
02) 1η εισηγήτρια η κα Μάρω Παπαθανσίου με θέμα  ¨Η επίδραση του Ορφέα και του Ορφισμού στον Ελληνικό πολιτισμό.
03) 2η εισηγήτρια η κα Ιφιγένεια Βαμβακίδου με θέμα « Ο ξεριζωμός του Θρακικού Ελληνισμού
04) 3 εισήγηση  ο κ. Μόσχος Πολυσίου με θέμα Η συμβολή του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της Θράκης. Και
05) Τέλος Ομιλίες από τους εκπροσώπους Ομοσπονδιών και συλλόγων.
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής θα πρέπει να επισημάνουμε  ότι η πραγματοποίηση του 9ουπαγκοσμίου συνεδρίου  οφείλεται αποκλειστικά στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  δια του κ. προέδρου της και των μελών του ΔΣ συνεπικουρούμενη και από την ΠΟΣΑΡ την ΠΑΟΝΕ και την ΕΠΟΦΕ.  Σας παραθέτουμε την αρχική επιστολή, υπογεγραμμένη από όλους τους παραπάνω φορείς, που απευθύναμε στον κ. Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.
Ευελπιστούμε πως μετά  το συνέδριο αυτό, τόσο η Θράκη μας όσο  και οι πολιτιστικοί φορείς θα πρέπει να βγουν ενισχυμένοι για να έχουν τη δυνατότητα, ενωμένοι και δυνατοί  να ατενίσουν το μέλλον με αισιοδοξία.
Καλή αντάμωση στις Φέρες, και σας περιμένουμε με ιδέες, προτάσεις, σχεδιασμούς για να τα κάνουμε  όλα πράξη και προπαντός να επανασυστήσουμε το ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑ.

Από το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου