Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΖΙΡΑΑΤ! ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ;

Καταγγείλαμε στα τελευταία φύλλα της Ζαγάλισα, την πρακτική των υποκαταστημάτων της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Ελληνική Θράκη να μην αναρτούν την Ελληνική σημαία σε καμία εθνική ή τοπική επέτειο. Τελικά, η αντίδρασή μας είχε αποτέλεσμα και για πρώτη φορά (12 Μαίου 2011), παραμονές της επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής (14 Μαίου 1920), το υποκατάστημα Κομοτηνής ύψωσε την ελληνική σημαία.
 
Ακολούθησε η τουρκικής … ειλικρίνειας διάψευση του γενικού διευθυντή Ελλάδας της Ζιραάτ κ. Οζενίς Οζνούρ, στον οποίο όμως απαντήσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας.
 
Παράλληλα, θέσαμε και το ερώτημα γιατί στα υποκαταστήματα της Κομοτηνής και Ξάνθης δεν προσελήφθη ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, είτε άπειρος είτε έμπειρος από την τοπική αγορά; Τα κριτήρια είναι αυτά που από την πρώτη ματιά δείχνουν να είναι, δηλαδή οι προσλήψεις γίνονται με κριτήρια φυλετικά και θρησκευτικά; Εάν είναι έτσι, αυτό δεν αποτελεί απροκάλυπτο ρατσισμό; Δεν τίθεται δημοκρατικό και πολιτικό πρόβλημα; Έτσι καταπίνουν όλοι (τραπεζικές αρχές, οι κρυπτόμενοι από τα εθνικά ζητήματα τοπικοί βουλευτές του νομού Ροδόπης, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες) την τουρκική προκλητικότητα;
 
Είναι γνωστό ότι σε όλα σχεδόν τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Ελληνική Θράκη, εργάζονται και μουσουλμάνοι υπάλληλοι, ώστε η σύνθεση του προσωπικού τους να αντανακλά σε ένα βαθμό τη σύνθεση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες απευθύνονται. Για να καλυφθεί αυτό το δημοκρατικό κριτήριο μπήκαν από το «παράθυρο» μουσουλμάνοι υπάλληλοι χωρίς να αξιολογηθούν αντικειμενικά, τους οποίους προώθησαν οι γνωστοί ανθελληνικοί κύκλοι, τους οποίους προσκυνούν δουλικά, τόσο τα κόμματα όσο και εγχώριοι ελληνόφωνοι πολιτικάντηδες.
 
Το αντίστροφο φαίνεται να μην συγκινεί τους Τούρκους της Ζιραάτ, οι οποίοι αγνοούν προκλητικά αυτή την δημοκρατική πρακτική. Ερωτούμε «Υπάρχει έστω ΜΙΑ άλλη ξένη τράπεζα μεταξύ των δεκάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα, η οποία να έχει κάνει προσλήψεις με κριτήρια θρησκευτικά, γλωσσικά και καταγωγής;».
 
Σημειώνουμε ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις μας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (8.7.2011), ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών, να απαντήσει «γιατί αποκλείσθηκαν πλήρως από τις προσλήψεις προσωπικού της Ζιραάτ στη Θράκη, οι χριστιανοί;». Αναμένουμε την απάντηση του Υπουργού…

http://www.zagalisa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου