Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ» - ΣΤΟΝ ΟΗΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

 

Με τον Koco Danaj έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν. Είναι αρχηγός μίας οργάνωσης με τίτλο «Πλατφόρμα για μια φυσική Αλβανία». Κατά την οργάνωση αυτή, η Αλβανία δεν βρίσκεται στα φυσικά της σύνορα και πρέπει αποσπώντας εδάφη από τις γειτονικές της χώρες, Μαυροβούνιο, Σερβία, ΤΓΔΜ, Ελλάδα και ενσωματώνοντας το Κόσσοβο να έλθει σε αυτά που θεωρεί φυσικά της σύνορα.
Ισχυρίζεται πως έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές, μεταξύ των οποίων 37 υπογραφές βουλευτών του αλβανικού κοινοβουλίου καθώς και άλλες Αλβανών βουλευτών του Μαυροβουνίου και της ΤΓΔΜ. Με το υπόμνημά του και τις υπογραφές σκοπεύει να πάει στον ΟΗΕ και να ζητήσει την… φυσική του Αλβανία.
Ακόμα σκοπεύει να απευθύνει το αίτημά του και προς άλλους διεθνείς οργανισμούς καθώς και προς ξένες δυνάμεις. Ήδη επισκέφθηκε την Τουρκία όπου έγινε θερμά δεκτός. Κύριοι, μην τα θεωρείτε όλα αυτά γραφικότητες.
Στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή οι αναλυτές αναλύουν και εκτιμούν μέχρι και το πιο ελάχιστο, και το πιο αμελητέο.
Κύριοι, αντί να επαναπαύεστε στο δόγμα του «εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα» αναδείξτε επιτέλους το υπαρκτό και ουσιαστικό βορειοηπειρωτικό ζήτημα που παραμένει παγωμένο από το 1946.
Ακόμα το πρωτόκολλο της Κέρκυρας, την προσπάθεια αλβανοποίησης της Βορείου Ηπείρου και τις τόσες και τόσες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου περί μειονοτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο λαός και η ιστορία θα σας κρίνει.
www.aftonomi.gr
http://ethnikonthematon.blogspot.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου