Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ «Χ»


Της Θωμαϊδος Παριανού





16.06.2013: Πλήθος φίλων και παλαιών μαχητών της «Χ» τίμησε την επέτειο ιδρύσεως της Οργανώσεως.
Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Χ» (Πανεπιστημίου 64, 6ος όροφος) εορταστική εκδήλωση επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 72 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» (Ιούνιος 1941) από το άξιο τέκνο της Πατρίδος, Γεώργιο Γρίβα Διγενή.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της «Χ», Ιωάννης Γιαννάκενας, εξήγησε τον σκοπό της εκδήλωσης αυτής, ως εξής: «Είπαμε να βρεθούμε εδώ, να μιλήσουνε κάποιοι από τους πρωταγωνιστές, που είναι εν ζωή ακόμα, να πουν αναμνήσεις, κάποιοι που ήτανε παιδιά τότε και θυμούνται πράγματα που έχουνε να κάνουν με τον αγώνα της «Χ», που είχανε τους πατεράδες τους και άλλους συγγενείς, έτσι ώστε να έχουμε ζωντανές μνήμες, να προσφέρουνε στην δικιά μας προσπάθεια να υπερασπίσουμε την ιστορική μνήμη και να παλέψουμε στην πλαστογραφία που υπάρχει, ειδικά για το θέμα της «Χ»».
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ίδρυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», η οποία έγινε σχετικά αργά, την 4η Αυγούστου του 1989, για δύο λόγους:
  • Ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής, όντας ο εθνικός μας στρατιώτης, πολεμούσε μέχρι την ημέρα που πέθανε (27 Ιανουαρίου 1974) γιατί δεν είχε τελειώσει η μάχη για την Ελλάδα και για τα οράματα που είχε και αυτός για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα, για την απελευθέρωση ολόκληρου του Ελληνικού χώρου, να έχουμε γενικώς μία εθνική κυριαρχία πραγματική και ολοκληρωμένη, όπως θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 1821. Για αυτό, ο ίδιος και οι όμοιοί του δεν ήταν της λογικής να φτιάξουνε συλλόγους αυτού του είδους.
  • Η πασοκική αθλιότητα το 1987, που αποφάσισαν τότε να φτιάξουνε τις επιτροπές κρίσης της Εθνικής Αντιστάσεως στις Νομαρχίες, όπου διάφοροι παλιοί καπεταναίοι του ΕΛΑΣ, και όχι μόνον, βρέθηκαν να κρίνουν ποιοι ήσαν αντιστασιακοί και ποιοι όχι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ξαφνικά οι αγωνιστές της «Χ», μαχητές της Πατρίδος, με παράσημα, τραυματίες, αναγνωρισμένοι από το κράτος για την συνεισφορά στην Πατρίδα, από το 1940 μέχρι το 1950 πολεμώντας, να βρεθούνε να μην αναγνωρίζονται ως αγωνιστές της Εθνικής Αντιστάσεως, και όχι μόνο αυτοί. αλλά και η Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση (Π.Α.Ο.) και άλλες εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις.
Έτσι, την 4η Αυγούστου 1989 εξεδόθη το καταστατικό του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» και εμείς συνεχίζουμε αυτή την παράδοση, τιμώντας και προσπαθώντας να ανασύρουμε όλες αυτές τις μνήμες του ένδοξου Συνδέσμου μας της «Χ».
Ο επόμενος ομιλητής, εκλεκτό μέλος της «Χ» και συγγραφέας του βιβλίου «Θησείο: Ιούνιος 1941 – Δεκέμβριος 1944», Φάνης Χαμόδρακας, αναφέρθηκε στο πως ο πατέρας του, ταγματάρχης Αριστείδης Χαμόδρακας, μυήθηκε στην «Χ» από τον ίδιο τον Γρίβα και συμμετείχε στην πρώτη σύσκεψη της Οργάνωσης, που έγινε στο σπίτι του αρχιάτρου Παναγιώτη Φουστάνου στο Κουκάκι. Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που είχε το βιβλίο του από το ΚΚΕ είπε τα εξής: «Βεβαίως, μετά την δημοσίευση το βιβλίου μου, προσπάθησαν επί δύο χρόνια, κάποιοι από τον Περισσό και από το περιβάλλον, να μπορέσουν να αναστρέψουν και να απορρίψουν αυτά τα οποία γράφω. Δυστυχώς απέτυχαν, δεν τόλμησαν να πούνε κουβέντα και ακολουθούν την ομερτά, όπου πάνε να πνίξουνε όχι μόνο το δικό μου βιβλίο, αλλά και άλλα βιβλία πάνε να τα πνίξουνε με την σιωπή. Δεν βγαίνουν να πουν, «Έλα εδώ βρε Χαμόδρακα, αυτά που λες είναι παραμύθια, έλα να τα κουβεντιάσουμε». Τους προκάλεσα και τους προκαλώ και δεν τολμάνε».
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του Χίτη μαχητή Γιώργου Λύτινα, ο οποίος με φωνή παλλόμενη από συγκίνηση και ιερή αγανάκτηση, ονόμασε τον κομμουνισμό «μπολσεβικισμό» και τον ηγέτη του «αγράμματο καπνεργάτη». Είπε περιληπτικά: «Μετά την πτώση των βασιλιάδων, των Τσάρων, επεκράτησε ο Μπολσεβικισμός, ο οποίος άπλωσε τα πλοκάμια του σε όλη την ήπειρο, σε όλη την οικουμένη. Ήρθαν και στην Ελλάδα και πιάσαν έναν απατεώνα, έναν αλήτη, έναν αγράμματο καπνεργάτη, τον οποίον τον εφόβισαν, και τους αγκάλιασε με ανοιγμένας τας αγκάλας, που ήλθαν στην Ελλάδα να φτιάξουνε τον Μπολσεβικισμό. Οι πολιτικοί όμως έως τότε, είχανε διαμάχη μεταξύ τους, διάφορές και δεν κοιτάξανε και δεν προσέξανε τον μπολσεβικισμό στην Ελλάδα, που εξαπλούτο. Μόνο παρουσιάστηκε ο Μεταξάς, ο οποίος δεν ανακατεύτηκε τελείως, τον περιόρισε τον κομμουνισμό, τον μπολσεβικισμό. Μετά το πέρας του πολέμου ήρθε η Κατοχή. Αυτοί πλέον βαδίσανε τον αγώνα τον εξοντωτικό των Ελλήνων πατριωτών, και εθνικοφρόνων Ελλήνων αξιωματικών, Σωμάτων Ασφαλείας και Στρατού, και όποιος ήταν αντίθετος, τον εσκοτώνανε. Για την αντιμετώπισή τους έγινε μυστική σύσκεψη ανωτέρων αξιωματικών στην Αθήνα, ζητήθηκε η συνδρομή της Αγγλίας, και αποφασίστηκε η συγκρότηση Εθνικών Αντιστασιακών Ομάδων στα βουνά και στην ύπαιθρο, υπό τους Ν. Ζέρβα, Δ. Ψαρρό και άλλους. Ο Γ. Γρίβας ίδρυσε την Οργάνωση «Χ» και χάρη στους αγώνες και τις θυσίες των Χιτών και των Σωμάτων Ασφαλείας, κατά τα Δεκεμβριανά, σώθηκε η Αθήνα και η Ελλάδα».
Ο απόστρατος αξιωματικός και μέλος της «Χ», Ανδρέας Πετρόπουλος, επεσήμανε: «Οργανώσεις σαν την «Χ» έχουν ένα ως σκοπό, την διατήρηση της εθνικής μνήμης και των ιερών αγώνων. Όμως, την στιγμή που η Πατρίς χάνεται και τα πάντα καταστρέφονται, Οργανώσεις σαν και αυτές, οι οποίες έχουν μια υποδομή ηρωική και στηρίζονται και στο παρελθόν, ένα παρελθόν προσφοράς και θυσίας προς την πατρίδα, δεν μπορούν να μείνουν ανενεργές. Τα νέα παιδιά πρέπει να είναι η διάδοχος κατάσταση, λαμβανομένου υπόψη ότι απέναντί μας έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουμε οργανωμένες ομάδες των αναρχικών, έχουμε κομμουνιστικές οργανώσεις πάρα πολλές, των μπολσεβίκων. Ως αρχηγός ο Γρίβας, βλέποντας αυτό το οποίο θα ερχόταν μετά από λίγο, δηλ. την καταστροφή των Αθηνών και τις σφαγές, οι οποίες δυστυχώς έγιναν κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών του ‘44, προσπαθούσε να ξυπνήσει την αστική κοινωνία των Αθηνών και να πείσει τους γονείς να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους για την Εθνική Αντίσταση. Αυτοί όμως έστειλαν τα παιδιά τους έξω, για να σπουδάσουν, όπως γίνεται και σήμερα. Και τα παιδιά μας αυτά τα παραλαμβάνουν και τα εκπαιδεύουν κατάλληλα τα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, με απώτερο σκοπό να τα κάνουν Σημίτηδες, Παπανδρέου και λοιπούς «προοδευτικούς» ηγέτες της Πατρίδας μας».
Ο αντιπρόεδρος της «Χ», Σπύρος Σταυρόπουλος, αναφέρθηκε στην κομμουνιστική προπαγάνδα, η οποία έχει ως πρόγραμμα την εξόντωση κάθε σκεπτομένου ανθρώπου. Ιδρυτής της ήταν ο Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρόνσταϊν ή Λέων Τρότσκι, ο οποίος υπήρξε μεγαλύτερος σφαγέας από τον Στάλιν, στέλνοντας στον θάνατο 12.000.000 ανθρώπους. Στην Ελλάδα, την «ιδεολογία» αυτή την προώθησαν σε συνεργασία οι Νικόλαος Ζαχαριάδης και Άρης Βελουχιώτης. Και ο Ν. Ζαχαριάδης δεν ήταν ένας «αγράμματος εργάτης», όπως νομίζεται, αλλά εκπαιδευμένος σε σχολή στελεχών: το 1923 ευρισκόμενος και πάλι στη Ρωσία σπούδασε στο νεοϊδρυμένο τότε KUTV, το Κομμουνιστικό Πανεπιστήμιο Εργαζομένων της Ανατολής. Απευθυνόταν σε μη-σκεπτόμενα άτομα και άγγιζε μέσα τους το «υλικό στοιχείο» (όλα είναι δικά σου) και το «συναίσθημα της εκδικήσεως» για ό,τι υπέφεραν ως μικρά παιδιά. Πολλοί από αυτούς μετατρέπονταν έτσι σε δολοφόνους. Με βάση αυτά, κινήθηκε και επικράτησε ο κομμουνισμός, εκμεταλλευόμενος παράλληλα και την αδράνεια των ελληνικών ηγεσιών και πατριωτικών οργανώσεων.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης και σε κλίμα συναδέλφωσης και συγκίνησης που είχε δημιουργηθεί, προσφέρθηκε ένας μικρός μπουφές στους παρευρισκομένους, μέλη και φίλους του Συνδέσμου της «Χ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου