Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

1974-2013 : Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΚΡΥΑ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ

Στη φωτογράφια-ντοκουμέντο  οι πρώτοι "Φαντομάδες"! Είναι αυτοί που απογειώθηκαν για την αποστολή στην Κύπρο το 1974. Τους "κράτησαν" στην Κρήτη ,γιατί "η Κύπρος είναι μακρυά".

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η Κύπρος μια χώρα που υπέστη τη τραγωδία της εισβολής του Αττίλα το 1974, ξαναζεί μία ακόμη δραματική στιγμή της ιστορίας της. Όπως και τότε, έτσι και τώρα η Κύπρος είναι επί της ουσίας μόνη.

Το 1974 “η Κύπρος ήταν μακρυά” και τα αεροσκάφη F 4 Phantom που θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τεράστια ζημιά στους Τούρκους εισβολείς ,προσγειώθηκαν στη Κρήτη! Οι πιλότοι τους αποφασισμένοι για όλα ,ανέμεναν την εντολή των Αθηνών για να απογειωθούν. “Η Κύπρος είναι μακρυά”, ήταν η απόφαση.

Ακολούθησαν διεθνείς καταδίκες ,δηλώσεις συμπόνοιας και κατανόησης για το δράμα των προσφύγων, τους αγνοούμενους ,τους νεκρούς. Επί της ουσίας όλοι “σφύριζαν αδιάφορα”. Και ο Αττίλας παραμένει ακόμη στην Κύπρο ανενόχλητος.

Στα 39 χρόνια που μεσολάβησαν η ελεύθερη Κύπρος μεγαλούργησε, μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ,πλούτισε και αναδείχθηκε ως ο “ασφαλής προορισμός” κεφαλαίων. Ανεξαρτήτως προέλευσης. Και αυτό το δημιούργησαν ,το στήριξαν και το εκμεταλλεύτηκαν άπαντες στον κόσμο, με τους Ρώσους βέβαια να κυριαρχούν.

Δεν της επέτρεψαν ποτέ ούτε καν να εξοπλιστεί απέναντι στις ορδές του κατοχικού στρατού. Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση των S 300 που τελικά βρέθηκαν στην Κρήτη. Και ως ανταμοιβή της επέτρεπαν να παίζει το ρόλο του “διεθνούς χρηματοκιβωτίου”. Κερδίζοντας πολλά σε χρήμα.

Λάθη έγιναν ,όπως κι εδώ στην Ελλάδα. Όταν καταστρέφεις οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο και επιλέγεις να γίνεις μια χώρα που παρέχει επί της ουσίας μία και μόνη υπηρεσία έχεις ευθύνες. Αλλά ποιος μπορούσε να φανταστεί ακόμη και λίγους μήνες πριν ότι η Γερμανία που έχει επιβάλει πλήρως τη θέλησή της στην Ευρώπη θα έβαζε δυναμίτη στα θεμέλια του καπιταλισμού! Κανείς! Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα αναλύσεις αμερικανών οικονομολόγων και αναλυτών για να διαπιστώσει την ασύλληπτη έκπληξή τους για την απόφαση κουρέματος των καταθέσεων.

Η Κύπρος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη μ΄ έναν οικονομικό Αττίλα, που μπορεί να αποδειχτεί εξίσου καταστροφικός με την εισβολή του 1974. Και είναι πάλι απελπιστικά μόνη. Η Ελλάδα είναι “βολεμένη” πίσω από το επιχέιρημα-εφεύρεση “η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα στηρίζει”. Η Κύπρος αναζητούσε χθες ένα δις για να “κλείσει” το πακέτο της εναλλακτικής πρότασης που ήθελε να παρουσιάσει. Και δεν έγινε καν συζήτηση για το αν μπορούσε η Ελλάδα να συμβάλλει. Γιατί και να το έχει δεν θα την αφήσουν να το δώσει!

Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου που λογικά θα έπρεπε να ανησυχούν ότι αν περάσει η γερμανική διαταγή ,το “φιρμάνι” πιθανότατα θα φθάσει και σ΄ αυτούς. Και σε μας εννοείται. Η Γαλλία έχει εντυπωσιάσει όχι απλά με την σιωπή της αλλά με την απόλυτη υποταγή της στη Γερμανία και σ΄ αυτή την υπόθεση.

Όσο για τη Ρωσία; Όσοι πίστευαν ότι οι Ρώσοι θα σπεύσουν να προτάξουν τα στήθη τους για τη Κύπρο, διαψεύστηκαν. Όπως είχαν διαψευστεί και με την περίπτωση της Ελλάδας. Η Μόσχα -όπως και όλες οι χώρες του κόσμου- κοιτά πρώτα απ΄ όλα τα δικά της συμφέροντα ,τα οποία προφανώς αυτή τη στιγμή δεν ταυτίζονται με τα κυπριακά. Ο Δρ. Κώστας Φίλης και ο υποστράτηγος ε.α Ν.Τόσκας είπαν πολλά ενδιαφέροντα και σημαντικά στην συνέντευξή τους

Η Κύπρος όλα δείχνουν θα παραμείνει μόνη ,πληρώνοντας με εξαιρετικά δυσανάλογο τρόπο τα όποια λάθη της, αλλά κυρίως το δόγμα του “οικονομικού ιμπεριαλισμού” του βορρά της Ευρώπης, που φαίνεται ότι αποδεικνύεται στη παρούσα φάση δυνατότερο ακόμη κι απ΄ αυτόν τον καπιταλισμό,για τον οποίο μας έλεγαν ότι “ποτέ δεν πεθαίνει”.  



http://www.onalert.gr/stories/kypros-einai-telika-panta-makrya-opos-kai-tote-i-leukosia-einai-moni


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου