Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ

Μια δυσάρεστη έκπληξη για τις πρακτοράτζες του προξενείου Κομοτηνής επεφύλαξε η χθεσινή ψηφοφορία για το θέμα των ιμάμηδων. Ο υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος, έκανε τελικά χθες δεκτή τη σχετική βουλευτική τροπολογία, η οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.
Η τροπολογία θα μειώσει σημαντικά τα φροντιστήρια Κορανίου (κουράν κουρσού) που διοργανώνουν όργανα του τουρκικού προξενείου - έναν σημαντικό μηχανισμό ποδηγέτησης της μειονότητας. Με την τροπολογία η διδασκαλία του κορανίου αποκτά θεσμικό μανδύα, παρέχοντας την δυνατότητα στους αναγνωρισμένους ιμάμηδες να διδάσκουν το Κοράνι και στα σχολεία με μεινοτικούς μαθητές. Οι αναγνωρισμένοι ιμάμηδες (το τονίζουμε) θα πληρώνονται από το ελληνικό κράτος με υπολογισμό συντάξιμων ετών, θέτοντας τέλος στο υπάρχον απαράδεκτο καθεστώς. Στα φροντιστήρια θρησκευτικών του προξενείου, οι πληρωμένοι από την Τουρκία ιεροδιδάσκαλοι έδειχναν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας και τους ύμνους προς την "μητέρα-πατρίδα Τουρκία", παρά για τα θρησκευτικά.

Κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν επιχείρησε να δημιουργήσει ένταση, απειλώντας με ανεξαρτητοποίηση. Ο κ.Χατζηοσμάν μάλιστα εξερράγη γιατί..δεν τον ρωτήσανε:

"Από πού προέκυψε το θέμα με τους ιμάμηδες; Σας το ζήτησε ποτέ η μειονότητα; Όχι. Ως Βουλευτής της περιοχής, ως Βουλευτής της μειονότητας ζήτησε κανείς τη γνώμη μου γι’ αυτήν την τροπολογία; Κανείς. Μόλις έμαθα ότι κυκλοφορεί κάτι τέτοιο, έδωσα αγώνα να μην κατατεθεί, γιατί θα κάνει μεγάλη ζημιά."
Γλώσσα λανθάνουσα..

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ με τον γνωστό και μη-εξαιρετέο κ. Αχμέτ Ιλχάν να απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα, συνεπικουρούμενο από την κ.Ρεπούση η οποία είχε ταχθει εξαρχής κατά της τροπολογίας. Άξια προσοχής είναι η αναφορά του εισηγητή της ΝΔ, κ Σ. Αναστασιάδη ο οποίος μίλησε ανοικτά για "κέντρα έξω από την Ελλάδα που εκβίασαν και πίεσαν τα κόμματα να καταψηφίσουν την τροπολογία"..

"Ποιος είναι ο φόβος τώρα κάποιων που αρνούνται να στηρίξουν αυτή την τροπολογία; Δεν αντιλαμβάνομαι το φόβο ούτε το θέμα από τη στιγμή που μπορούν. Ένας φόβος υπάρχει, ότι θα γίνουν ίσως ελκυστικότερα τα ελληνικά σχολεία από τους μουσουλμανοπαίδες και θα προτιμούνται περισσότερο και ότι θα εντάσσονται καλύτερα τα παιδιά των μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία, ότι θα ενσωματώνονται καλύτερα", "πρέπει να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι η Βουλή των Ελλήνων δεν πιέζεται, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται".σημείωσε ο κ.Αναστασιάδης..

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Τούρκος πρόξενος Οσμάν Σενέρ συναντήθηκε με τους βουλευτές Α.Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ, Χουσείν Ζειμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το πρώην πουλέν της κυρίας Μπακογιάννη, Ιλχάν Αχμέτ. Ο Σενέρ μάλιστα είχε το θράσος να δηλώσει ότι όσο είναι αυτός Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή, δεν θα ψηφιστεί αυτός ο νόμος!

Και να όμως που ψηφίστηκε..Οσμάν, μήπως ήρθε η ώρα να τα μαζεύεις από την Κομοτηνή;

Μπράβο στους βουλευτές που στήριξαν την τροπολογία, ξύδι στον Οσμάν και τους συνοδοιπόρους τους.


http://www.enkripto.com/2013/01/blog-post_1577.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου