Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΤΙΜΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ!

Ο Ελληνικός στρατός μποϊκόταρε επισήμως την παρέλαση των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 28 Νοεμβρίου, στην πλατεία Σκεντέρμπεη, με επ' αφορμής της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις 30 λεπτά πριν από την έναρξη της τελετής, όταν οι τρεις Έλληνες στρατιώτες, χωρίς να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση στις αλβανικές αρχές (όπως αναφέρουν τα Αλβανικά δημοσιεύματα) αποχώρησαν από το σημείο όπου βρισκόντουσαν οι αντιπροσωπείες στρατών των χωρών του ΝΑΤΟ, που θα παρελάυναν ενώπιον των αρχηγών της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου και λοιπών διπλωματών. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πόρταλ Balkanweb επίσημες πηγές από το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

εδώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, «άγνωστοι» συζητούν με
τους Έλληνες στρατιώτες ελληνικά
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγα λεπτά αργότερα, δύο «άγνωστοι» (υπονοώντας Έλληνες διπλωμάτες...) από από το πλήθος επικοινώνησαν με τους Έλληνες στρατιώτες στην Ελληνική γλώσσα. Αμέσως μετά τη συζήτηση που κράτησε μόνο για λίγα λεπτά, οι τρεις Έλληνες στρατιώτες ζήτησαν επείγουσα συνάντηση με τους εκπροσώπους του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, στο οποίο ανακοινώθηκε επίσημα η απόφασή τους να μποϊκοτάρουν τη συμμετοχή στην παρέλαση. Όπως αναφέρουν, στην επιμονή την αλβανικής πλευράς να εντοπίσει την αιτία για την απόφαση αυτή, δεν δόθηκε επίσημη απάντηση από τους Έλληνες στρατιώτες.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Αλβανικά μέσα, οι Έλληνες στρατιώτες βρήκαν ένα "άλλοθι", ζητώντας την ανθρώπινη κατανόηση, καθώς ένας εκ των στρατιωτών ισχυρίστηκε πρόβλημα υγείας, χωρίς όμως να δοθεί επίσημη απάντηση.  Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Αλβανικού Υπουργείου Άμυνας λόγω των συνθηκών φέρεται να ζήτησε την παρέλαση μόνο δύο από τους τρεις στρατιώτες, καθώς ισχυρίστηκε ότι η ελληνική σημαία δεν μπορεί να λείπει από τις υπόλοιπες μέλη του ΝΑΤΟ που θα λάμβαναν μέρος στην παρέλαση. Η απάντηση ήταν ένα κοφτό ΟΧΙ από τους Έλληνες Στρατιώτες.
Τα ΟΧΙ θέλουν ΕΛΛΗΝΕΣ τελικά!
 
http://borioipirotika.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1895.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου