Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Περιοδεία σε Κομοτηνή, Ξάνθη, αλλά και σε άλλες πόλεις, των εκπροσώπων του «Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ελλάδας» (YUNTÜRK), μιας ακόμη οργάνωσης που δρα διεθνώς ως συκοφάντης του ελληνικού κράτους και ως υπερασπιστής της…καταπιεζόμενης «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»…      Είναι γνωστή η δράση των μεγάλων και παχυλά χρηματοδοτούμενων από το τουρκικό κράτος αλυτρωτικών σωματείων, όπως ο BTTDD («Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği» ή «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται σε πολλές τουρκικές πόλεις) και η ΑΒTTF («Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu» ή «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται στη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης). Στόχος των οργανώσεων αυτών είναι η προπαγάνδιση, τόσο εντός Τουρκίας, όσο και στον διεθνή χώρο, των…τεράστιων προβλημάτων που έχουν οι δύστυχοι «Τούρκοι της Θράκης» εξαιτίας της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής Ελλάδας και βεβαίως η διάδοση ξεκάθαρων αλυτρωτικών μηνυμάτων με απώτερο στόχο τη διεθνή προώθηση της ιδέας της θρακικής αυτονόμησης.
     Είναι γνωστή όμως από την άλλη και η…ευχέρεια με την οποία το ανύπαρκτο ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν αντιδρά στην κλιμάκωση της τουρκικής προπαγάνδας, αλλά και επιτρέπει στους εκπροσώπους αυτών των σωματείων, που δρουν με τον πλέον ξεκάθαρο υπονομευτικό τρόπο για την εθνική ασφάλεια και την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη, να μπαινοβγαίνουν συνεχώς και να περιοδεύουν ανενόχλητοι μέσα σε ελληνικό έδαφος, πραγματοποιώντας τις επαφές τους και αφοδεύοντας κυριολεκτικά μες στα μούτρα μας τις κεμαλικές και (εσχάτως) νεοθωμανικές αυτονομιστικές τους βρωμιές!
     Μετά λοιπόν από τα άπειρα «πηγαινέλα» στη Θράκη του γνωστού φασιστοειδούς Χαλήτ Χαμπίμπογλου, που παριστάνει τον πρόεδρο της ΑΒTTF, ή του προέδρου του BTTDD Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ και πλείστων ακόμη συνεργατών τους, μάς προέκυψαν πλέον και νέοι…μουσαφίρηδες, αυτή τη φορά από ένα άλλο αλυτρωτικό σωματείο, τον«Σύλλογο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ελλάδας» (YUNTÜRK), του οποίου πρόεδρος είναι ο γνωστός μεγαλοκοπρίτης Φερρούχ Οζκάν – γνωστός μας και από τότε που ήταν πρόεδρος του BTTDD, αλλά βέβαια και από τις πρόσφατες προκλητικές του δηλώσεις ότι «θα γίνει χαμός, αν η Ελλάδα δεν κατοχυρώσει τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης». (Βλ. το σχετικό δημοσίευμα του «Προξενείο-Στοπ» στις 13 Αυγούστου 2012: «Θα γίνει χαμός, αν δεν αναγνωριστούν τα δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης»!).
     Ο εν λόγω κύριος λοιπόν, μαζί και με αντιπροσωπεία της οργάνωσής του, βρέθηκε προ ολίγων ημερών στην Κομοτηνή, όπου είχαν επαφές με όλον τον…ανθό της τουρκόψυχης πέμπτης φάλαγγας του τόπου. Για την ακρίβεια, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν την (παράνομη) «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (όπου συνάντησαν τον πρόεδρό τηςΚοράι Χασάν και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου – βλ. την 1η φωτογραφία), το κόμμα DEB, τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, την ΠΕΚΕΜ και αργότερα φυσικά και τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ. Πολύ ενδιαφέρουσα όμως η επίσκεψη και στον (επίσης παράνομο) «Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης»(2η φωτογραφία), όπου ο – εξίσου γνωστός και ομοϊδεάτης του Οζκάν – πρόεδρος Σαμή Τοραμάν, όπως μας ενημερώνει το τουρκο-περιοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (μετάφραση tourkikanea.gr), «παρείχε πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του συλλόγου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα στο πεδίο της εκπαίδευσης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του YUNTÜRK και ταυτόχρονα μέλος της «Επιτροπής Βαλκανίων του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου» και εκπρόσωπός του στην Ελλάδα Φερρούχ Οζκάν (σ.σ. φανταστείτε τώρα!), στην εκεί ομιλία του ανέφερε πως “μετά και από το διοργανωθέν στην Κωνσταντινούπολη συνέδριο συνεχίζεται η βούληση για τον σχηματισμό μιας ισχυρής τουρκικής διασποράς και στην βάση των ληφθέντων αποφάσεων θα ιδρυθούνε σε πολλές χώρες και πόλεις αντιπροσωπείες”, ενώ επίσης τόνισε πως ο ίδιος είναι έτοιμος να βοηθήσει στην επίλυση κάθε θέματος της Τουρκικής Μειονότητας»
     Μετά την αποπεράτωση αυτών των επαφών και επισκέψεων στην Κομοτηνή, τις οποίες μάλιστα κατέγραψε το εκ Τουρκίας τηλεοπτικό κανάλι Rumeli TV, η ομάδα του συλλόγουYUNTÜRK, αναχώρησε για Ξάνθη (για τις απαραίτητες και εκεί επαφές με Μέτε, ΤΕΞ, κλπ), ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει στάσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πειραιά και Ρόδο. Κανονικότατη περιοδεία δηλαδή, όπως καταλάβατε, μέσα σε…ξέφραγο αμπέλι! Πιο ξέφραγο ΔΕΝ γίνεται!
 
Προξενείο ΣΤΟΠ
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2573.html#more


Type rest of the post here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου