Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ... ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ...

Αργυρόκαστρο: Στους Βουλιαράτες και στην Κλεσούρα θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί των Ελλήνων για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο σε συνεργασία με την επαρχία Πάνω Δρόπολης.

Στους Βουλιαράτες το πρωί της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης, όπου θα γίνει προσκλητήριο νεκρών, με την τήρηση ενός λεπτού σιγή, και κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει μαθητική εκδήλωση και ανοιχτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία στους Βουλιαράτες.


Αντίστοιχα, το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην Νέα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, Κλεισούρα Πρεμετής. (δείτε εδώ πλήρες πρόγραμμα)


Κορυτσά: Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και στην Κορυτσά υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου Κορυτσάς. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του χωριού Μπομποστίτσα. "Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη μια μέρα ψυχικής ανάτασης για να αναπολήσουμε κάποιες, όχι και τόσο μακρινές, αρετές ενότητας και αψήφιστου θάρρους, που οδήγησαν σε στιγμές μεγαλείου." -αναφέρει ο χαιρετισμός του πρόξενου. (δείτε εδώ πλήρες πρόγραμμα)


Χειμάρρα: Στη Χειμάρρα οι εορτασμοί για την επέτειο του ΟΧΙ θα συνδυαστούν με τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Χειμάρρας από τον Τουρκικό ζυγό (1912-2012). Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου και θα αρχίσουν με δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου, κ. Δημητρίου. (δείτε εδώ)


Αγ. Σαράντα: Επίσης μαθητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στους Αγ. Σαράντα. Το Ελληνικό σχολείο της πόλης σε συνεργασία με το επαγγελματικό λύκειο Μεσοποτάμου και το λύκειο Λιβαδειάς προσκαλούν όλους τους Βορειοηπειρώτες για να γιορτάσουν μαζί την επέτειο την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 στις 6 μ.μ. στο κινηματοθέατρο των Αγίων Σαράντα


http://www.stoxos.gr/2012/10/28_26.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου