Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου

Δύο πρώτες σκέψεις για το "εθνικιστικό κίνημα", με αφορμή την συγκέντρωση to βράδυ του Σαββάτου για την Μυρτώ στο Σύνταγμα
α) Κάποιοι προσπαθούν να ανακαλύψουν προβοκάτσιες, προκειμένου να διατηρήσουν τον ρόλο του βοσκού, που μπορεί να οδηγεί τον κόσμο όπου θέλει.

β) Ευτυχώς η Χ.Α. απέφυγε επισήμως να πάρει θέση, αποδεικνύοντας ωριμότητα και κατανόηση του ρόλου της.
γ) Το "κίνημα" εκτός κομματικών συνιστωσών, βρίσκεται ακόμη σε συνθήκες ανωριμότητας, αλλά δείχνει να έχει την θέληση να κάνει ένα-δύο βήματα.
δ) Οι υστερικές κραυγές περί "προστασίας" του κόσμου, που χρησιμοποιήθηκαν για να σαμποταριστεί η χθεσινή εκδήλωση, βρίσκουν πάτημα, γιατί οι "εθνικιστές" είναι σε μεγάλο βαθμό φοβισμένοι και δειλοί. Θέλουμε επανάσταση, αλλά χωρίς να κινδυνεύσουμε να μας ανοίξει το κεφάλι ή να περάσουμε ένα-δύο-τρία ή και περισσότερα βράδυα στο κρατητήριο.
ε) Οι "οργανωτές" απέδειξαν ότι μπορεί να γίνει κάτι ακόμη και με ολοκληρωτικές αντιξοότητες.
στ) Η αστυνομία από την πλευρά της, πρώτη φορά - απ' όσο θυμάμαι- λειτούργησε στα πλαίσια της νομιμότητας, μην επιτρέποντας στους "αντιφασίστες" να φτάσουν ως αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα για να το καταλάβουν.
ζ) Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τα κλασσικά "ξεκαυλώματα", τα οποία είναι αρνητικά και θα πρέπει να σταματήσουν. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει εκτενέστερη αποτύπωση της επαναστατικής διαδικασίας ως αντίθεση στο gang mentality που επικρατεί σε ορισμένα επίπεδα.
Σε γενικές γραμμές το χτεσινό ήταν επιτυχία. Ως προοπτική για το μέλλον όμως, αντί των προαναγγελομένων εκδηλώσεων στις οποίες ελπίζουν οι διοργανωτές να μαζευτεί αρκετός κόσμος ως εκδήλωση δύναμης, θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα δίκτυο 100 ατόμων, το οποίο θα μπορεί να κάνει άμεσες "επεμβάσεις-εκδηλώσεις", με μικρή χρονική προειδοποίηση.
Από εκεί και πέρα καθώς σημαντική είναι η σταθερότητα, θα μπορούσε η 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους, να καθιερωθεί ως ημέρα δράσης για τα θύματα της εγκληματικότητας των αλλοδαπών.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/11467-2012-09-03-13-57-56.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου