Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

«ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΕ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ



Υποτονική η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Οι Τούρκοι δεν λένε να αλλάξουν τροπάριο. Συνεχίζουν να προκαλούν και προσπαθούν να μετατρέψουν τη Δυτική Θράκη σε νέο Κοσσυφοπέδιο. Ο Ταγίπ Ερντογάν, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα μειονοτικό Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης και προς τον πρόεδρό του Μουσταφά Αλιτσαβούς, με αφορμή την 21η επέτειο της ίδρυσης του προαναφερόμενου πολιτικού σχηματισμού.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, είπε στο μήνυμά του ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος... Όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας... Οι πολίτες της Ελλάδας, μέλη της τουρκικής μειονότητας και οι πολίτες της Τουρκίας, μέλη της ελληνικής μειονότητας πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας... Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας (σ. σ. την οποία εκδίωξαν, βλ. Σεπτεμβριανά & απελάσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω μόνο μερικές εκατοντάδες ηλικιωμένοι), το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μας προσέγγισης».
Το ελληνικό ΥΠΕΞ, το έριξε στις... «ευγένειες»...
Η υποτονική απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ: «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες. Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους. Όμως, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε «τουρκική μειονότητα», κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται. Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/thrakh/11470-lr---------.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου