Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΠΡΩΤΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Κι όμως η πρώτη πινακίδα του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι γεγονός. Σε πείσμα των διαφόρων που δεν επιθυμούν την αναβάθμιση της γειτονιάς μας, ένα ακόμη βήμα για την ανάδειξη του Πάρκου έγινε. Στην κεντρική είσοδο του Πάρκου, επί της οδού Τριπόλεως, λίγο μετά το φυλάκιο, στο αριστερό μας χέρι, το υπουργείο Πολιτισμού τοποθέτησε την ενημερωτική πινακίδα που μιλάει για την ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος, τον ίδιο τον Πλάτωνα προσδιορίχοντας με τοπογραφικό σχέδιο που βρίσκονται τα σημαντικότερα ευρήματα. 
Είναι η πρώτη από τις τρεις πινακίδες που θα μπουν στο Πάρκο εξηγώντας στους επισκέπτες, στα ελληνικά και στα αγγλικά, τη σπουδαιότητα του. Η δεύτερη βάση είναι στο Γυμνάσιο και αναμένει την τοποθέτηση της πινακίδας, ενώ υπάρχει μια ακόμη τρίτη.  Η πινακίδα κατασκευάστηκε στη Γαλλία, αφού πρώτα έσπασε! Η καθυστέρηση της τοποθέτησης οφείλεται στο γεγονός  πως έσπασε στα χέρια του κατασκευαστή.
 
Πλέον οι επισκέπτες μπορούν, να κάνουν τη διαδρομή που ακολουθούσαν οι μαθητές του Πλάτωνα από το Δίπυλο στην Ακαδημία Πλάτωνος, μέσω του Δημοσίου Σήματος. Κατά μήκος της διαδρομής από τον Κεραμεικό στην Ακαδημία Πλάτωνος, η ΕΑΧΑ τοποθέτησε ενημερωτικές πινακίδες, δημιουργώντας μια νέα βόλτα, έναν νέο προορισμό. Αρκεί πλέον το υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Αθηναίων να δουλέψουν συντονισμένα, αλλάζοντας τα δεδομένα της περιοχής μας. Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος παρακολουθεί ενεργά όλες αυτές τις προσπάθειες έχοντας κάνει το πρώτο βήμα. Εχοντας παλέψει με τη Νομαρχία και τη  REDS, αλλά και με άλλους που δεν καλοβλέπουν την ανάδειξη του χώρου, για να αλλάξει η γειτονιά μας.

Τα υπόλοιπα, αύριο.

http://akadimia-platonos.blogspot.gr/2012/08/blog-post_5502.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου