Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΦΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ


Πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα το Σεμινάριο Στελεχών  της ΣΦΕΒΑ
 30 χρόνια Αγώνες για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό

                                Συνεχίζεται αμείωτος ο Αγώνας της ΣΦΕΒΑ
                 για την υπεράσπιση και την δικαίωση της Βορείου Ηπείρου

Με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της ΣΦΕΒΑ  όλην την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-22 Ιουλίου 2012  το ετήσιο Σεμινάριο Στελεχών  της , υπό την αιγίδα του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνος , Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέα. Τόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου η Ιστορική Ιερά Μονή Ταξιαρχών Γκούρας ,στο Αηδονοχώρι Κονίτσης ,ενώ συμμετέσχον εκπρόσωποι της ΣΦΕΒΑ από Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Μεσολόγγι ,Ιωάννινα ,Πύργο ,Σέρρες και άλλες περιοχές της Ελλάδος .
Στις ομιλίες των εισηγητών εξετέθησαν οι σκοποί και η εν γένει δράση της Συντονιστικής Φοιτητικής   Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνος (Σ.Φ.Ε.Β.Α.)με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα (30)ετών από την ίδρυση της (1982-2012).Παράλληλα  συζητήθηκαν εκτενώς τα μεγάλα προβλήματα  που αφορούν τον θεσμό των Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας λειτουργούν υπό δύσκολες συνθήκες στην Βόρειο Ήπειρο και αποφασίστηκε η περαιτέρω  ενίσχυση τους για να ενισχυθεί η Παιδεία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
Αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ των Στελεχών της ΣΦΕΒΑ και έγινε επισκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στο Βορειοηπειρωτικό σε σχέση με τα γεγονότα στα Βαλκάνια .Το Βορειοηπειρωτικό , όπως τονίστηκε ,παραμένει ένα ανοικτό Εθνικό Θέρμα για τον Ελληνισμό ως την τελική κατοχύρωση των Ελληνικών Δικαίων. Τονίστηκε μάλιστα ότι πρέπει να προβληθεί περισσότερο στην Ελληνική πολιτική σκηνή ,δίπλα στα άλλα ζωτικά θέματα του Ελληνισμού όπως το Κυπριακό και το Μακεδονικό.
Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως ,Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας συζήτησε με τα Στελέχη της ΣΦΕΒΑ και επιβεβαιώθηκε το υψηλό φρόνημα των μελών της ΣΦΕΒΑ και θα συνεχιστεί ο αγώνας για την πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου , ένας αγώνας  που ξεκίνησε πριν  δεκαετίες από τον αείμνηστό Μητροπολίτη Σεβαστιανό (1922-1994)για την δικαίωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. 
  

ΕΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου