Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ; ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ...ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΟΔΑΣ



Σας αποστέλλω τα παρακάτω, θλιβερά για μένα, που συνέβησαν στον Αρχαιολογικό Χώρο Σαμοθράκης, γεγονότα τα οποία με προσβάλλουν ως άνθρωπο κατά κύριο λόγο. Προσπαθώ μέρες τώρα να ευαισθητοποιήσω όποιον μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει ο εξευτελισμός της Ιστορίας μας και το ξεπούλημα της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση λοιπόν είναι εφικτό κατόπιν αιτήσεως να παραχωρηθούν πάντα υπό όρους προσωρινά για χρήση, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι κλπ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων οι οποίες όμως σύμφωνα πάντα με την σχετική Απόφαση πρέπει αισθητικά, ποιοτικά, καλλιτεχνικά, κλπ να συνάδουν με την αξία του χώρου (θεατρικά, διαλέξεις, κλπ όχι επίδειξη μόδας).
Το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης αιτήθηκε λοιπόν επίδειξη μόδας, σειράς ενδυμάτων από μετάξι Σουφλίου (αν υπάρχει μετάξι….) εντός του Ιερού των Μεγάλων Θεών, αίτημα το οποίο δεν έλαβε, και ορθώς, έγκριση από την Αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΠΟ, κατόπιν πάντα συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Μεγάλο διάστημα πριν την έγκριση, και μετά την αρνητική έγκριση υπήρξαν χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο που διαφήμιζαν την “επίδειξη”εντός του Αρχαιολογικού Χώρου. Στη συνέχεια και μετά από συνεδρίαση του ΚΑΣ αλλά και τη σχετική Απόφαση Έγκρισης, η επίδειξη θα γινόταν στον προαύλειο χώρο του Μουσείου ως ''μουσικοχορευτικό δρώμενο'', όπως αναφέρεται και στην Απόφαση.
Το δρώμενο που τελικά έγινε και ήθελαν να μας πείσουν ότι δεν ήταν επίδειξη, στόχο είχε την προώθηση σειράς ενδυμάτων, ενώ από καλλιτεχνικής άποψης περιορίστηκε σε μια διακριτική παρουσία Σχολής Χορού!!!!!!!!
Παρακαλώ θερμά για όποιον έχει τη διάθεση να αφιερώσει λίγο χρόνο να δει την τελευταία ανάρτηση με τίτλο: <<Με επιτυχία διοργανώθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλιάπολης Επίδειξη μόδας με τίτλο ΑΡΣΙΝΟΗ>>που νομίζω τα λέει όλα για την επίδειξη – δρώμενο που δυστυχώς πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης.
Σας Ευχαριστώ
Με εκτίμηση
Παναγιώτα Φωτάκη

http://ellas2.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου