Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.ΟΧΙ ΞΑΝΑ, ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Ένωση Κυπρίων Φοιτητών

ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.

ΠΑΙΑΝΙΑΣ 5-7, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Τ.Κ.15773 ΤΗΛ: 2107754760

info@drasis-kes.org      http://www.drasis-kes.org/

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η ιστορία γράφεται με ΑΝΥΠΑΚΟΗ. ΌΧΙ ξανά, όσες φορές και αν χρειαστεί


Συμπληρώνονται φέτος οκτώ χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και την απόρριψη του σχεδίου Αναν από την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι Έλληνες της Κύπρου, διέσωσαν την εσχάτη την Κυπριακή Δημοκρατία και διατήρησαν την αξιοπρέπεια του τόπου μας, αποτρέποντας την μετατροπή του νησιού σε τούρκο-βρετανικού προτεκτοράτου, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76%.

Οκτώ χρόνια πριν, ο κυπριακός Ελληνισμός κλήθηκε να αποφασίσει το μέλλον του, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας το σχέδιο για λύση του Κυπριακού, του τότε γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν. Το σχέδιο ήταν βασισμένο στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με φανερά ελαττώματα αλλά και μειονεκτήματα για την ελληνική πλευρά. Ένα σχέδιο έκτρωμα, που ουσιαστικά νομιμοποιούσε την τουρκική βαρβαρότητα και την εισβολή του 1974, καθιστώντας τους φονιάδες των προγόνων κυρίαρχους στον βορρά και συγκυρίαρχους στον νότο.

Έτριζαν οι τάφοι των ηρώων μας, στην ιδέα και μόνο της τουρκοποίησης των χωμάτων που πότισαν με το αίμα τους, με την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Ο Κυπριακός Ελληνισμός, πιστός στην ιστορία του και τα Ελληνικά ιδανικά που έχει γαλουχηθεί μέσα από τους αιώνες, απέρριψε το ξεπούλημα της πατρίδας μας, συνθλίβοντας έτσι τα ξενόφερτα σχέδια διά-λύσης του νησιού. Ο Ελληνισμός στην Κύπρο, νίκησε της ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και των εχθρών εκ των έσω, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν βγάζοντας τις μάσκες πριν από το δημοψήφισμα. Η ξευτίλα της πολιτικής σε όλο της το μεγαλείο.

Είδαμε πολιτικούς ηγέτες, που μέχρι τότε τους είχαμε σαν υπερασπιστές του Ελληνισμού στην πολιτική σκηνή του τόπου, να αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για τον εξευτελισμό και τερματισμό της Ελληνικότητας στην Κύπρο. Οι ηγέτες της ψευδο-πατριωτικής δεξιάς, την πιο κρίσιμη ώρα για τον τόπο μας, απέδειξαν πως το γαλάζιο χρώμα το οποίο υπηρετούν δεν είναι το γαλάζιο της Ελλάδας, αλλά του ευρώ και των λιρών (τότε). Είδαμε τον πατέρα της α-δεξιάς να απειλεί λέγοντας ότι η τυχόν απόρριψη του σχεδίου θα σήμαινε το τέλος των αγώνων του κυπριακού λαού, ενώ το δημιούργημα του, το αμερικανοκινούμενο κόμμα του, ο Δημοκρατικός Συναγερμός απειλούσε τον ανυποψίαστο πολίτη, ότι αν δεν δεχτούμε το σχέδιο αυτό, θα επέλθει μια δεύτερη "μικρασιατική καταστροφή". Κι όμως η ελληνική ψυχή δεν ξεγελάστηκε και τους ξευτίλισε. Απέδειξε περίτρανα την βρώμα της "δεξιάς" οικογένειας.

Μακριά από τα κομματικά συμφέροντα και τα προσωπικά οφέλη από τους ξένους οίκους που προωθούσαν το σχέδιο Ανάν και με μόνη έγνοια την διατήρηση της ελληνικότητας του νησιού, το κίνημα μας από τη πρώτη στιγμή, τον Νοέμβριο του 2002 όταν κατατέθηκε το 1ό σχέδιο Ανάν, ήταν παρόν στους αγώνες για την απόρριψη του. Αμέσως μετά την καταβολή του σχεδίου, το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. γίνεται το πρώτο οργανωμένο κίνημα που τάσσεται ενάντια στο σχέδιο, και λίγες μέρες αργότερα, μαζί με άλλα οργανωμένα σύνολα συνιδρύει την Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών (ΠΑ.ΚΙ.Π) και αναλαμβάνει το τομέα ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών. Οι συναγωνιστές μας καθημερινά ήταν στους δρόμους, τόσο στη Κύπρο όσο και στην Αθήνα, διαφωτίζουν και ενημερώνουν φοιτητές και πολίτες για τις πρόνοιες του σχεδίου.

Τότε ήταν ο Δησυ και ο Νικος Ανα(ν)στασιάδης που απειλούσαν τον κόσμο. Σήμερα, έχουμε τον ανίκανο πρόεδρο-πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων Δημήτρη- Χριστόφια να μας απειλεί με το δίλημμα "ΔΔΟ ή Διχοτόμηση". Οκτώ χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν και της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ως βάσης λύσης για το κυπριακό, όχι μόνο δεν αλλάξαμε πλεύση για επίτευξη λύσης, αλλά βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από την ανανική λύση. Ο τουρκόφιλος πρόεδρος μας, με την συνεχή ανθελληνική του πολιτική, μεταξύ άλλων, έχει ήδη αποδεχτεί την παραμονή 50,000 εποίκων, την εκ περι(ν)τροπής προεδρία (4 Χρόνια Έλληνας, 2 χρόνια τούρκος), αλλά και τη σταθμισμένη ψήφο. Ένα σχέδιο λύσης που ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται ότι θα καταστεί οδυνηρό για το νησί μας. Παρ' όλα αυτά η δύναμη του χρήματος φαίνεται να υπερισχύει ακόμα μια φορά.

Σήμερα όπως και τότε, μπροστάρηδες στον αγώνα για την αποτροπή νέων σχεδίων τύπου Ανάν βρίσκεται το ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ μια λύση παρόμοιου τύπου (Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας), αλλά θα αγωνιζόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού Προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, την εκδίωξη ΟΛΩΝ των εποίκων, την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων, την ελευθερία της ιδιοκτησίας, εγκατάστασης και διακίνησης για όλους τους πολίτες και την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Η ιστορία γράφεται με ΑΝΥΠΑΚΟΗ. ΌΧΙ ξανά, όσες φορές και αν χρειαστεί. Σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της πατρίδας μας, θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Θα είμαστε η φωνή του παραλόγου, της δικιάς τους λογικής

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

  
Γραφείο Τύπου
Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.
  
Παράλληλα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την εκδήλωση - ομιλία που διοργανώνουμε για την 8η επέτειο από το δημοψήφισμα

Οκτώ χρόνια μετά από τον απόρριψη του ομοσπονδιακού σχεδίου λύσης, αναλύουμε τα σημερινά δεδομένα στο Κυπριακό και συγκρίνουμε το σχέδιο Ανάν με το σημερινό σχέδιο λύσης που συζητείται από την πολιτική ηγεσία του νησιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 και ώρα 20:00 στο οίκημα μας Παιανίας 5-7 στη Ζωγράφου.

Πληροφορίες:
6973665511 - Στυλιανός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου