Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΕΡΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΓΙΑ... ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!


Είναι 20 Μαρτίου του 1834... Μέρες ίδιες σαν κι αυτές δεκατρία χρόνια πριν ο Μωριάς έβραζε και σηκωνόταν για να αποτινάξει την μαύρη σκλαβιά! Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται από τους πολιτικάντηδες και τους συνεργάτες τους σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της... εσχάτης προδοσίας!


Για να δούμε όμως τί είναι η... "Εσχάτη Προδοσία" σήμερα από τον Ποινικό Κώδικα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του πολιτικού συστήματος, απόγονου του ίδιου συστήματος που δίκασε και καταδίκασε τον Κολοκοτρώνη...Άρθρο 134. Έσχατη προδοσία


1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα. Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.


2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.


3. Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.Διαβάστε ξανά το Άρθρο 134 του Ποινικού κώδικα περι "Εσχάτης Προδοσίας για να το συνειδητοποιήσετε και να το κατανοήσετε. "Εσχάτη" δεν είναι η προδοσία κατά της Πατρίδας. Αυτή... έπεται σε άλλο άρθρο του Ποινικού κώδικα υπό τον τίτλο "Προδοσία κατά της Χώρας" Με τέτοιες έννοιες λειτουργεί το σύστημα! Με τέτοιες έννοιες και αντιλήψεις δίκασαν και καταδίκασαν τον Κολοκοτρώνη...

http://www.stoxos.gr/2012/03/blog-post_20.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου