Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


του Στέλιου Σταυρίδη


Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός πολιτικών, συνδικαλιστών, θεωρητικών, φιλοσόφων και κάθε λογής «απογειωμένων» αριστερών, δεν έχει όρια. Όλοι μιλούν κατά του μνημονίου, των δανειστών μας και της τρόικα και κανείς απολύτως δεν έχει συγκεκριμένη αντιπρόταση, για το πώς η Ελλάδα θα γίνει χώρα σύγχρονη, ανταγωνιστική και φιλική προς το επιχειρείν. Πώς, δηλαδή, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πώς θα παραχθεί πλούτος και πώς θα απορροφηθούν οι στρατιές των ανέργων.

Οι τσαρλατάνοι πολιτικοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αφού έφτασαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζουν να καταστρέφουν, όχι πλέον τη χώρα, αλλά τα όνειρα και το μέλλον όλων μας. Έχουν πείσει την κοινή γνώμη ότι τα μέτρα που ζητά η τρόικα είναι για να εξασφαλίσουν τα λεφτά οι δανειστές μας και κανείς δεν τονίζει ότι τα μέτρα σκοπό έχουν πρωταρχικά να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και νοικοκυρεμένο κράτος, με ανταγωνιστική οικονομία και με παραγωγή πλούτου και ευημερίας. Όλοι μιλούν για συνταγή (του μνημονίου) που απέτυχε και αποκρύπτουν επιμελώς ότι το μνημόνιο απέτυχε, γιατί απλά δεν εφαρμόστηκε
- Το μνημόνιο θέλει να μειώσουμε το εργασιακό κόστος στον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς συνεχίζουμε να δημιουργούμε χιλιάδες νέους ανέργους.

- Το μνημόνιο ζητά απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων, ώστε να μειωθεί το σημερινό αστρονομικό κόστος των υπηρεσιών και να αναβαθμιστεί κάθετα η σημερινή απαράδεκτη ποιότητα υπηρεσιών. Εμείς αντιπροτείνουμε διαιώνιση της σημερινής άθλιας κατάστασης, όπου η μία συντεχνία, κατά τρόπο αντιπαραγωγικό και αντικοινωνικό, πίνει το αίμα όλων των υπολοίπων, παρέχοντας μάλιστα τις χειρότερες δυνατές υπηρεσίες.

- Το μνημόνιο ζητά νοικοκύρεμα του κράτους. Εμείς αντιπροτείνουμε συνέχιση της πλήρους ασυδοσίας, όπου το κράτος δεν ξέρει πόσους πληρώνει, γιατί τους πληρώνει, τί επιδόματα παίρνουν, γιατί τα παίρνουν, αν προσέρχονται να εργαστούν, τι ακριβώς κάνουν, κ.λπ.

- Το μνημόνιο ζητά έλεγχο και εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να υπερκοστολογούμε, να συνταγογραφούμε ανεξέλεγκτα και να λεηλατούμε.

- Το μνημόνιο θέλει περιορισμό του κράτους, κατάργηση άχρηστων οργανισμών και απολύσεις των πλεοναζόντων. Εμείς θέλουμε να συντηρήσουμε τη σημερινή κατάσταση, που αποτελεί ντροπή και υποβαθμίζει την αξιοπρέπειά μας, την κοινωνική συνοχή (κάποιοι να εργάζονται σκληρά για 30-40 € την ημέρα, και κάποιοι να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ το μήνα, κοροϊδεύοντας την κοινωνία).

- Το μνημόνιο ζητά αξιοποίηση της περιουσίας του κράτους και ιδιωτικοποιήσεις. Εμείς οι «πονηροί» θέλουμε διαιώνιση της αδράνειας και της κατάρρευσης κάθε κρατικής περιουσίας (πχ. Ολυμπιακά Ακίνητα, πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Ξενία, μαρίνες, κ.λπ.), με τη σκέψη μήπως τα καταπατήσουν οι δικοί μας (ψηφοφόροι και χρηματοδότες) και με αέρα κοπανιστό, χωρίς λεφτά και σοβαρές επενδύσεις, τα «αξιοποιήσουν» προς ίδιον όφελος.

- Το μνημόνιο θέλει να περιορίσουμε την γραφειοκρατία, να σταματήσει η ανομία, να λειτουργήσει η δικαιοσύνη, να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα των νέων. Εμείς θέλουμε να βασιλεύουν οι διάφορες μικρές και μεγάλες συμμορίες, η ανομία, η ασυδοσία, οι απατεώνες, η δαιδαλώδης γραφειοκρατία, με στόχο να βγάλουμε – στη χειρότερη περίπτωση – κανένα «γρηγορόσημο».

- Το μνημόνιο θέλει να καταργηθούν χιλιάδες ανούσιες, χρονοβόρες και κοστοβόρες διατάξεις, για να απελευθερωθούν πόροι (κόστος, χρόνος, ενέργεια και περιττός εκνευρισμός) και να ανασάνει ο πολίτης, ο αυτοαπασχολούμενος και ο επιχειρηματίας. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ακόμα 500 – 600 ΚΕΠ για να βγάζουν φωτοτυπίες εις πενταπλούν και για διασφάλιση, να στέλνουν φαξ εις διπλούν και να τηλεφωνούν για επιβεβαίωση ! Στην ψηφιακή εποχή, τα ΚΕΠ δέχονται και στέλνουν φαξ σε εκατοντάδες υπηρεσίες, πληρώνοντας αστρονομικά ποσά για χαρτί, μελάνι, τηλεπικοινωνίες, ταλαιπωρώντας τον πολίτη και εμποδίζοντας την καθημερινότητά του. Προφανώς δεν έχουν ιδέα πώς μπορούν ανέξοδα να «σαρώσουν» (scanning) το οποιοδήποτε έγγραφο και να το στείλουν ηλεκτρονικά.

Αντί να μειώσουν ριζικά τα χιλιάδες άχρηστα πιστοποιητικά, αιτήσεις και βεβαιώσεις, έφτιαξαν εκατοντάδες ΚΕΠ, αγόρασαν χιλιάδες φωτοτυπικά και στέλνουν εκατομμύρια χαρτιά, σε ένα σύγχρονο χαρτοπόλεμο που σκοτώνει πιο αποτελεσματικά κι από καλάσνικωφ. Χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία όσο χρειάζεται για να μας πνίξουν χειρότερα, αντί να μας ανακουφίσουν.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε 60 – 70 σελίδες (όπως κάνει ο σημερινός ανεγκέφαλος και αναποτελεσματικός νομοθέτης), για να πείσουμε ότι το μνημόνιο θέλει μια Ελλάδα σύγχρονη, δυναμική, αποτελεσματική, παραγωγική, ανταγωνιστική και ευημερούσα. Όμως, οι πασίγνωστοι τσαρλατάνοι της μιζέριας (πολιτικοί, διασκεδαστές, δημοσιογράφοι, δογματικοί καθηγητές, φιλόσοφοι, οικονομολόγοι, ψυχίατροι, κ.ά.), θέλουν μία Ελλάδα φτωχή, ανήμπορη, χρεωμένη, εξουθενωμένη, χωρίς όνειρα, προοπτική και μέλλον.

Η κοινωνία είναι τόσο παραπληροφορημένη που στην εύλογη αγανάκτηση και απόγνωση της και μή γνωρίζοντας την αλήθεια, δηλαδή την πραγματικότητα, είτε θα ξεχυθεί στους δρόμους (και όποιον πάρει ο χάρος) είτε θα απέχει, επιτρέποντας στους καταστροφείς να συνεχίζουν το εγκληματικό έργο τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου