Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ


H Άγκυρα, για μια ακόμη φορά, υπενθυμίζει στην κοιμωμένη Αθήνα τι πραγματικά θέλει. Και με ποιό τρόπο. Τελευταίο κρούσμα: Η τουρκική ιστοσελίδα ''Askerhaber'' ("Στρατιωτικά Νέα"), η οποία, επικαλούμενη πηγές του τουρκικού στρατού, αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι “...η Ελλάδα κοντεύει να τελειώσει την τάφρο που ετοίμασε στον Έβρο για να μην περνάνε τα τουρκικά άρματα, αλλά αυτό δεν θα ωφελήσει σε τίποτα''. Κανονικότατη διατύπωση απειλής, άνευ προσχημάτων. Τουτέστιν, ''...είστε τελειωμένοι και στον Έβρο''.

Πηγές από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, παρομοίασαν ειρωνικά την προσπάθεια του ελληνικού στρατού με το Σινικό Τείχος της Κίνας. Τούρκοι αξιωματικοί τόνιζαν προχθές στην Άγκυρα πως η αντιαρματική τάφρος δεν θα ωφελήσει καθόλου την ελληνική άμυνα. Προς επίρρωση του ισχυρισμού τους, ανέφεραν πως τα γεφυροφόρα άρματα του τουρκικού στρατού είναι σχεδιασμένα για να περνάνε τέτοια κωλύματατα. Ανέφεραν ακόμα το σύστημα ''Samur'' που παράγεται από τη εταιρία FNSS, τονίζοντας πως ''...η ικανότητα του στρατού μας να ξεπερνά τέτοιου είδους εμπόδια έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα”.

Είναι εμφανές πως τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο ψυχολογικού πολέμου, ώστε σε στρατό και πληθυσμό στον Έβρο να σπέρνεται η αμφιβολία για την ικανότητα της χώρας μας προς άμυνα, σε ενδεχόμενη επίθεση των Τούρκων. Εντυπωσιάζει ιδιίατερα η ανακρίβεια των στοιχείων που παρατίθενται από τους Τούρκους, αφού ως γνωστόν τα γεφυρόρα που αναφέρουν, δεν επαρκούν προς ζεύξη της, επαρκούς βάθους και πλάτους, ελληνικής αντιαρματικής τάφρου.

Εκτιμούμε πως η ελληνική πλευρά οφείλει να ανταποδώσει, στο ψυχολογικό επίπεδο, διότοι στο κεφάλαιο ''ψυχολογικός πόλεμος'' είμαστε πολύ πίσω από την Τουρκία. Και οι δυνατότητες υπάρχουν, σε πολλά επίπεδα, και όχι μόνο για την ανατολικά Θράκη. Ο νοών νοείτω, δίχως να χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο...

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_23.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου