Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ κ ΠΑΓΚΑΛΕ


Εκτός τόπου και χρόνου ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τους λαθρομετανάστες


Σήμερα, εστάλη από το γραφείο του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το ΠΑΣΟΚ, ένα κείμενο με τίτλο 3ος απολογισμός, σχέδιο δράσης για το Κέντρο Αθήνας, για την περίοδο από 10.08.2011 ως 24.11.2011. Σύμφωνα λοιπόν με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ή Παπαδήμου ή όπως αλλιώς, μεταβατικής ή ο,τιδήποτε άλλο, πάντως μη εκλεγμένης, «αν και το συντονιστικό έργο έχει ξεκινήσει μόλις λίγους μήνες πριν ήδη έχει αποδώσει τα πρώτα απτά αποτελέσματα, τα οποία και έχουν δημοσιοποιηθεί με τους δύο πρώτους απολογισμούς» (ο «ΕΚ» έχει ενημερώσει σχετικά). Φαίνεται, ότι τα στελέχη του γραφείου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ζουν σε κάποια άλλη πόλη από αυτή που ζούμε εμείς. Για να δούμε όμως τι λένε.

Αριθμοί, αριθμοί, αριθμοί...
Συνοπτικά, μαθαίνουμε ότι από τους 2.085 νέους Αστυφύλακες που ορκίστηκαν τον Οκτώβριο, οι 2.033 τοποθετήθηκαν στη ΓΑΔΑ (πόσοι στα ΜΑΤ για να βαράνε Έλληνες;), ενώ επιπλέον, άλλοι 1.200 ειδικοί φρουροί θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο. Καμία αναφορά για την «αποψίλωση» της ομάδας ΔΙΑΣ, ή για την απουσία της στις ώρες από τις 1:00 ως τις 6:00 το πρωί από τους δρόμους. Αντίθετα, μαθαίνουμε ότι εφαρμόζεται ειδικός σχεδιασμός για την καταπολέμηση των κλοπών-ληστειών στις εγκαταστάσεις και τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ! Αν και για πρώτη φορά είχαμε επιθέσεις από τα λεγόμενα αμερικανιστί flash mobs λαθρομεταναστών, σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Προαστειακού! Μάλλον, δεν το αντιλήφθηκαν στο γραφείο του Αντιπροέδρου.

Μαθαίνουμε επίσης ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της μάστιγας του παραεμπορίου, το Υπουργείο Οικονομικών εντάσσει ηλεκτρονικά συστήματα αυτόματης καταγραφής οχημάτων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού λαθρεμπορίου των προϊόντων στα Τελωνεία, καθώς και συστήματα X-RAY σταθερής θέσης για έλεγχο αποσκευών και δεμάτων, ότι για την απογκετοποίηση του Κέντρου η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή των Εξαρχείων, διαλύοντας τα νοσοκομεία όμως (όπως λένε γιατροί και ασθενείς που έρχονται αντιμέτωποι με τους τοξικομανείς καθημερινά), ότι έχουν απελαθεί 23.000 μετανάστες και επιπλέον 1.500 έχουν επιλέξει το πρόγραμμα της εθελούσιας επιστροφής (εδώ υποτιμούν τη νοημοσύνη μας βάναυσα, καθώς το νούμερο είναι τουλάχιστον αστείο).

Η... βιώσιμη κινητικότητα κατά του εγκλήματος!
Μαθαίνουμε και άλλα, πχ για μέτρα για την επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο, όπως για φορολογικά κίνητρα για την αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των κτιρίων των περιοχών «Γεράνι» και «Κεραμεικός-Μεταξουργείο», για εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, με προσπάθειες ενίσχυσης των αστυνομικών τμημάτων, παρά τα επαχθή (οι ίδιοι τα λένε έτσι!) δημοσιονομικά μέτρα, για συνεργασία φορέων για εξάλειψη παραεμπορίου, με τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων ελέγχου από την ΕΛΑΣ και τη Δημοτική Αστυνομία. Η κυβέρνηση μιλά επίσης για τη λειτουργία τεσσάρων κινητών υγειονομικών μονάδων από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. σε κεντρικά, εναλλασσόμενα σημεία και πλατείες της πόλης, την ώρα όμως που λόγω της παρουσίας λαθρομεταναστών, έχουν εμφανιστεί ασθένειες κρούσματα των οποίων δεν είχαμε επί δεκαετίες. Και τι μας λένε οι της κυβέρνησης: εξετάζονται καθημερινά, πρωί-απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα, προσερχόμενοι Έλληνες και μετανάστες.

Μεταξύ φληναφημάτων για την ευρυζωνικότητα, την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και τις πολεοδομικές αναπλάσεις και περί νέων θεσμών με «κοσμοπολίτικους» τίτλους, όπως το «Athens Every Week», και επιχειρημάτων με όρους του τύπου «ανάκτηση του δημόσιου χώρου», μαθαίνουμε για τη μείωση... των ρύπων (!), για τη... βιώσιμη κινητικότητα (διάλεκτος ΓΑΠ & ΜΚΟ, γιατρέ μου δεν είμαι καλά...), δηλαδή, για να μη σας μένουν απορίες, την καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης («μέσα στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η κατασκευή ποδηλατοδρόμου από την Κορεατική Αγορά μέχρι τον Φαληρικό Όρμο», διαβάζουμε), και κάπου εδώ, μπαίνουμε στο ψαχνό.

Κοινωνική μηχανική αλά ΠΑΣΟΚ, υπέρ αλλοδαπών
Με ένδειξη «παροχή ασύλου στους αλλοδαπούς που το δικαιούνται», διαβάζουμε ότι «μεγάλη είναι η αποτελεσματικότητα στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου». Προσέξτε, για να δείτε που πάνε τα λεφτά μας: «Ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργούν πέντε Επιτροπές Προσφυγών που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση περίπου 40.000 εκκρεμών αιτημάτων ασύλου. Τον Σεπτέμβριο συστάθηκαν πέντε επιπλέον Επιτροπές Προσφυγών, ανεβάζοντας τον αριθμό τους συνολικά σε 10. Μόνο στο διάστημα από τις 10/08/2011 έως και τις 24/10/2011 κατατέθηκαν 1.723 αιτήματα χορήγησης ασύλου και εξετάστηκαν συνολικά 1.383. Επίσης, συγκροτήθηκε νέα ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου με στόχο την αποτελεσματικότερη και δικαιότερη διαχείριση των αιτημάτων ασύλου. Παράλληλα, καταρτίστηκε βάση δεδομένων στο Δίκτυο Police On Line με πληροφορίες για τη διαδικασία Ασύλου και τις χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». Κάνουν ό,τι μπορούν για να τους κρατήσουν εδώ...

Η «συνεισφορά» του Γιώργου Καμίνη και η «ρατσιστική βία» (όχι αυτή κατά των Ελλήνων, η «άλλη»)

Επίσης, με ένδειξη «κοινωνική ένταξη των μεταναστών», μαθαίνουμε ότι «συνεχίζεται επιτυχώς η λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στον Δήμο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, εφαρμόζοντας το θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος ‘Καλλικράτης', συστάθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Αθηναίων το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών. Η σύνθεση του Συμβουλίου αποτελείται από μέλη των μεταναστευτικών οργανώσεων και εκπρόσωπους του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Ασχολείται με θέματα όπως η ρατσιστική βία στην πόλη, η σύσταση ομάδων εργασίας για την επεξεργασία θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος, η υποβολή πρότασης για ανάληψη δράσης στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης της ΕΕ, η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη διαβούλευση προτάσεων δράσεων και η ενημέρωση για δράσεις και εκδηλώσεις των μεταναστευτικών κοινοτήτων».

Ο Γιώργος Καμίνης απολύει Έλληνες εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων, αλλά, προσπαθεί να «διευκολύνει» τη ζωή των λαθρομεταναστών. Έχει προτεραιότητες ο άνθρωπος...

Φυσικά και οι ΜΚΟ
Με ένδειξη «φιλοξενία αιτούντων άσυλο και προσφύγων», μαθαίνουμε ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης των δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων». Προσέξτε: «το Σεπτέμβριο ξεκίνησε η λειτουργία του ξενώνα ‘Εστία Προσφύγων' από την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, σε κτίριο που παραχωρήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης». Τώρα, τους παραχωρούν και κτίρια. Μήπως να φτιάχναμε και εμείς μια ΜΚΟ;

Τέλος, μαθαίνουμε ότι η καλή μας η κυβέρνηση, καταπολεμά τη μαύρη εργασία. Έτσι, αφού κουνάνε πάλι το δάκτυλο στους εργοδότες που απασχολούν παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς (ρε παιδιά, τι θα γίνει με τους αυτούς που δεν αποδίδουν ένσημα στους Έλληνες;), διαμορφώνοντας έτσι «ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της μαύρης εργασίας των παράνομα ευρισκομένων στη χώρα αλλοδαπών», μας λένε ότι «με την εφαρμογή από το Σεπτέμβριο του νέου τρόπου ασφάλισης με το εργόσημο, ενισχύεται και απλουστεύεται η απόδοση ασφαλιστικών εισφορών και επομένως η καταπολέμηση της μαύρης εργασίας στους νόμιμα εργαζόμενους (σ. σ. συγνώμη ρε παιδιά, νόμιμα μπήκαν αυτοί στη χώρα;) μετανάστες. Εκδόθηκε τον Αύγουστο Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για την ανανέωση αδειών παραμονής μεταναστών, προκειμένου να μην οδηγηθούν στην παρανομία». Και αυτό μας το λένε... περιχαρείς!

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα έχει αποτέλεσμα για τους Έλληνες
Λοιπόν: όλα τα παραπάνω, δεν θα βελτιώσουν σε καμία περίπτωση τη ζωή των Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και αλλού. Το γιατί είναι προφανές: η κυβέρνηση, ενισχύει την πολυπολιτισμικότητα και αντί να απελάσει τους λαθρομετανάστες, προσπαθεί να βρει τρόπους για να τους «ενσωματώσει», έτσι ώστε να μην εξαναγκάζονται οι αρχές να ασκούν διώξεις εναντίον τους ή για να «εμπεδωθεί» μια λογική ανοχής έναντι όσων εισέβαλαν στη χώρα μας.

Και μπορεί να νομίζουν οι της κυβέρνησης, ότι με τις προσπάθειες «ενσωμάτωσης» θα τους συμμορφώσουν, όμως εθελοτυφλούν. Δεν είδαν, φαίνεται, το βίντεο από τη ληστεία στο Ζευγολατιό, ή δεν έμαθαν για το βιασμό μιας μητέρας μέσα στο σπίτι της στη Γλυφάδα, από μεταξύ άλλων και έναν «ενσωματωμένο» Αλβανό που είχε πάρει πρόσφατα ελληνικό διαβατήριο. Το θέμα της πολιτισμικής ασυμβατότητας των λαθρομεταναστών που φτάνουν εδώ με τους Έλληνες, δεν λύνεται με την... ευρυζωνικότητα ή την ανάπλαση διαφόρων χώρων και κτιρίων ή τη... βιώσιμη κινητικότητα! Θα λυθεί μόνο με απελάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου