Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΘΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Ελληνόπουλα γράφονται στα αλβανικά σχολεία λόγω ελλείψεων στα ελληνικά


Με λίγα νέα βιβλία, με όσα μπόρεσαν να συγκεντρώσουν από πέρυσι και με σημειώσεις λειτουργούν και φέτος τα ελληνικά σχολεία στη Βόρειο Ήπειρο.
Στα δημόσια και ιδιωτικά ελληνικά σχολεία στην Αλβανία δεν γράφονται μόνο ελληνόπουλα αλλά και παιδιά αλβανών που επαναπατρίστηκαν μετά από πολλά χρόνια παραμονής στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μην γνωρίζουν τα αλβανικά.


Οι δυσκολίες που προαναφέραμε αλλά και το γεγονός ότι στις πόλεις, το δημοτικό ακόμα η πρώτη τάξη των ελληνικών γίνονται  απόγευμα, οδήγησε πολλούς γονείς να γράψουν τα παιδιά τους στις αλβανικές τάξεις.
Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση των ιδιωτικών ελληνικών σχολείων, τα οποία είναι εξαρτημένα από το ελληνικό κράτος.
Σύμφωνα με το http://himaracity.blogspot.com, σε πλήρη απαξία οδηγείται το Ελληνικό Σχολειό στη Χιμάρα αφού εδώ και ένα μήνα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά δεν έχει στελεχωθεί με των απαιτούμενο αριθμό εκπαιδευτικών.

Ο διευθυντής του σχολείου ισχυρίζεται πως οι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι και παροτρύνει τους γονείς να κάνουν κατάληψη ώστε να πιέσουν για λύση από την Ελληνική Πολιτεία.

Οι γονείς από την πλευρά τους διαμαρτύρονται για το χαμηλό επίπεδο διδασκαλίας και σκέφτονται ή να αποσύρουν τα παιδιά από το σχολειό ή να κάνουν έρανο ώστε να βρεθούν χρήματα για να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί.

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου