Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΤΙΜΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...!!! ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑ!

Στις 13 Οκτωβρίου του 1904 ο Παύλος Μελάς γράφει με το αίμα του χρυσή σελίδα στην Ιστορία της Μακεδονίας και αφήνει το όνομα του φάρο αντίστασης στον ξένο κατακτητή αλλά και στην ευδαιμονία και αδιαφορία των Αθηνών. Προδομένος από κομιτατζήδες και σκοτωμένος από τους τούρκους, δείχνει ακόμη με την προσωπική του θυσία, ποιοί είναι αυτοί που επιθυμούν, σχεδιάζουν και προπαρασκευάζουν από κοινού τον αντιμακεδονικό αγώνα εως τις μέρες μας.

Αλλά ο Λοχαγός Πυροβολικού Παύλος Μελάς, πραγματικός Αξιωματικός, με την απόφασή του να εγκαταλείψει την αριστοκρατική ζωή και το σπίτι του στην Κηφησιά, για να κυλιστεί στις λάσπες της Μακεδονίας που έσμιξαν με το αίμα του, μπορεί και μας δείχνει στις μέρες μας κι όλους εκείνους που προτάσουν, το προσωπικό ή το πολιτικό συμφέρον, από το συλλογικό Εθνικό. Δεν θέλουμε να έχουμε μαζί τους καμιά σχέση, όπως δεν ήθελε κι εκείνος...

Για αυτόν τον Έλληνα πριν τρία περίπου χρόνια, την προηγούμενη των γενεθλίων του, στις 28 Μαρτίου, καταλάβαμε αιφνιδιαστικά τον εξωτερικό χώρο της οικείας του που ρήμαζε και σάπιζε ντροπιαστικά και για την Πατρίδα και για την γειτονιά του Ήρωα. Σταθήκαμε και ξενυχτίσαμε ενημερώνοντας τους περιοίκους αλλά και τον κόσμο που μας παρακολουθούσε μέσω των ηλεκτρονικών μας μέσων, ενημερώνοντας ταυτόχρονα για το εγχείρημα μας τους αρμόδιους φορείς και Αρχές. Την επόμενη, ημέρα γέννησης του, τελέσαμε τρισάγιο και δώσαμε την υπόσχεση της επιστροφής, μη γνωρίζοντας μέχρι εκείνη την στιγμή τι είχαμε πετύχει...

Γιατί ήταν ακριβώς η επόμενη, η 30η Μαρτίου του 2009, που ξύπνησε συνειδήσεις και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βρίσκεται σήμερα το σπίτι του Παύλου Μελά, χαρακτηρισμένο επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία, ως Διατηρητέο Μνημείο της νεώτερης και σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας και προορισμένο να γίνει Μουσείο για τον ήρωα και τον Μακεδονικό Αγώνα!

Φέτος κοντά στην επέτειο θανάτου του Παύλου Μελά, στις 16 Οκτωβρίου και μέρα Κυριακή, επιστρέφουμε έξω από το σπίτι του Ήρωα στην Κηφησιά, για να τιμήσουμε την μνήμη του, να θυμηθούμε τους αγώνες του, να βάλουμε πλώρη για νέους αγώνες και να τελέσουμε τρισάγιο, εκεί που οραματίσθηκε μιά Ελεύθερη Μακεδονία... Από την Δράμα και την Καβάλα ως την Φλώρινα και την Καστοριά που η γή της τον φιλοξένησε κι ακόμη παραπέρα στο Μοναστήρι, στο Γευγελή και στην Στρώμνιτσα που γεύονται ακόμη την πίκρα της σκλαβιάς!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι έξω από το σπίτι του Παύλου Μελά, Τατοϊου 50 Κηφησιά.


Εφημ. "Στόχος" - Ανένταχτοι Πατριώτες

Τις εξελίξεις δεν τις παρακολουθούμε. Τις δημιουργούμε... Αγώνας με μυαλό και αποτέλεσμα!

http://www.stoxos.gr/2011/10/16-12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου