Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ!

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και οι τουρκικές εφημερίδες αναπαράγουν τις δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια από τη Νέα Υόρκη όπου παρακολουθεί τις εργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Ο Χριστόφιας στις δηλώσεις που έκανε, δήλωσε ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν με τους Τουρκοκύπριους τα οφέλη που θα προκύψουν από τα όποια κοιτάσματα υδρογονανθράκων ανακαλυφθούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επίσης δήλωσε ότι η ένταση και τα προβλήματα ανάμεσα στις δυο κοινότητες στο νησί πρέπει να επιλυθούν. Αυτό όμως ΔΕΝ αποτελεί προϋπόθεση για να απολαύσουν οι δυο κοινότητες τα έσοδα από τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Πρόκειται για μια δήλωση η οποία αποδεικνύει περίτρανα στη διεθνή κοινότητα ότι η Κύπρος και ο Ελληνισμός ΔΕΝ λειτουργού με τη νοοτροπία του αρπακτικού και δεν σκοπεύουν να αποκλείσουν τους Τουρκοκύπριους από τη νομή των όποιων κερδών.
Η δήλωση αυτή κερδίζει αναμφισβήτητα τις εντυπώσεις, ενώ πετάει «το μπαλάκι» στο «γήπεδο» της Τουρκίας, η συμπεριφορά της οποίας προσιδιάζει απολύτως σε αυτή αρπακτικού. Παράλληλα, δείχνει το δρόμο για την επίλυση κάθε ενδεχόμενης διαφοράς ή πικρίας, υποδεικνύοντας ότι πέραν του δρόμου των απειλών και της προοπτικής αιματοκυλίσματος μιας περιοχής, υπάρχει και ο δρόμος των πολιτισμένων εθνών, όπου όποιος έχει ένα συγκεκριμένο αίτημα το θέτει, το υποστηρίζει και το συζητά.
Όταν υπάρχει καλή πίστη λύσεις μπορούν να βρεθούν σε όλα τα ζητήματα. Η τήρηση της διεθνούς νομιμότητας προφανώς αποτελεί προϋπόθεση, ωστόσο, ακόμη και σε περίπτωση όπου κάποιος νομικός κανόνας μπορεί να θεωρείται από κάποια πλευρά ως προβληματικός, πάλι μπορεί να βρεθεί τρόπος συνεννόησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου