Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ - Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ.


Στην εποχή που διανύουμε όπου οι περισσότεροι συμπατριώτες μας κοιτούν τι ζημιά παθαίνουν από την οικονομική κρίση από την μία, αλλά δεν χάνουν επεισόδιο από τις τουρκικές σειρές που προβάλλουν «ελληνικά» κανάλια, υπάρχουν Έλληνες που αδιαφορούν γι’ αυτά. Αψηφούν την υλική και αποχαυνωτική πλευρά του πράγματος και συνεχίζουν να πιστεύουν σε ιδανικά, αξίες και πιστεύω. Για 29η συνεχόμενη χρονιά, μαζεύτηκαν και εφέτος στην λευκή στήλη (έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον) για να συμμετάσχουν στην 91η επέτειο μνήμης και τιμής στον Ίωνα Δραγούμη. Τιμή στον πάντα επίκαιρο οραματιστή του Ελληνισμού που έδινε την μάχη μέσω της γραφίδας του και σηματοδότησε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού εθνικισμού.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, για τρίτη χρονιά, ήταν η Νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. και η «Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη», ψυχή της οποίας είναι ο εκδότης Γιάννης Γιαννάκενας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: 
«Για τον Ιωνα Δραγούμη, ο εθνικιστής δεν είναι ένας αγανακτισμένος πολίτης, αλλά ο ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης που βιώνει συμμετοχικά το ζωντανό του ΕΘΝΟΣ. Αυτό είναι το χρέος μας, ο συνεχής ΑΓΩΝΑΣ για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. «Ο εθνικισμός, έλεγε ο Δραγούμης, είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του».
Φέτος η εκδήλωση συμπίπτει με την 37η επέτειο της Τουρκικής Εισβολής στην Ελληνική μεγαλόνησο Κύπρο. Δεν μπορούμε να μην έχουμε στην σκέψη μας την τραγική εκείνη ημέρα. Δεν μπορούμε να μην τιμούμε τους πραγματικούς ήρωες εκείνης της γενιάς, που αντί να παίζουν πετροπόλεμο στην Στουρνάρη και την Πατησίων, πολέμησαν –δίνοντας και την ζωή τους- τον Τούρκο εισβολέα.
            Αγαπητοί Συναγωνιστές, αυτήν την στιγμή που μιλάμε, στην Ελληνική Μεγαλόνησο πραγματοποιείται μεγάλη ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ από τους αδελφούς μας της ΚΥΠΡΟΥ. Νοπές είναι και οι εικόνες της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, τέτοιες ημέρες ακριβώς πριν 15 χρόνια.
Η τελετή συνέχισε με χαιρετισμούς από τον Γιάννη  Παναγιωτακόπουλο (Πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ) και τον μουσικοσυνθέτη, λογοτέχνη και δημοσιογράφο Παναγιώτη Χατζηγεωργιάδη (Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη).
Στην συνέχεια ο Βουλευτής Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Θάνος Πλεύρης τόνισε την αξία των ιδεών του Ιωνος Δραγούμη για τους Έλληνες πατριώτες. «Ο Δραγούμης δεν πέθανε διότι ζει μέσα από εμάς», είπε χαρακτηριστικά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Αστροφυσικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» κ. Χρίστος Γούδης, ο οποίος ανέγνωσε ένα καίριο και επίκαιρο κείμενο εθνικής αυτογνωσίας του Δραγούμη, από το βιβλίο του «ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ». Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Γούδη στην θυσία των 12 αδελφών μας στην πρόσφατη τραγωδία στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων: Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» (Φώτης Χαρίτος), εκδόσεις «Γεωργιάδη» (Λεωνίδας Γεωργιάδης), Πολιτιστικός Σύλλογος «Παλαίχθων» (Λευτέρης Γαβριελάτος), Νεολαία ΛΑ.Ο.Σ. (Αθηνά Κρεμμύδα), Δημοτική Επιτροπή Κυψέλης ΛΑ.Ο.Σ. (Γιώργος Δασκαλάκης), Επιτροπή Μνήμης Ίωνος Δραγούμη (Ελίνα Μαστέλλου - Γιαννάκενα)
Τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.




 Εστάλη από τον Διευθυντή των εκδόσεων ΠΕΛΑΣΓΟΣ κ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΝΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου