Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ - Ο Κίσσιγκερ και η εφαρμογή τών λόγων που «δεν είπε»




Του Αντωνιου Αντωνάκου
Καθηγητού - Φιλόλογου
Ιστορικού - Συγγραφέως

 Η θεία οικονομία, για να κρατήσει τις ισορροπίες με το μυαλό τού Έλληνα, τού έδωσε όλη την κλίμακα της ευφυΐας. Από το απροσμέτρητο ύψος, στο απύθμενο βάθος! Από την μεγαλοφυΐα έως την βλακεία!
Το έναυσμα για την συγγραφή αυτού τού άρθρου το πήρα πριν λίγες μέρες από μία συζήτηση σχετικά με το λεγόμενο δόγμα Κίσσιγκερ! Συγκεκριμένα, πριν αρκετά χρόνια, στις 17 Φεβρουαρίου 1997, η τουρκική εφημερίδα Turkish Daily News φέρεται να δημοσίευσε ένα άρθρο του γνωστού στον απανταχού ελληνισμό ως συμβόλου της ανθελληνικής πολιτικής πρακτικής, λόγω της γνωστής μεθοδεύσεως τού διαμελισμού της Κύπρου μας το 1974 και εφεξής, Henry Kissinger, πανίσχυρου τότε αμερικανού διπλωμάτη, το οποίο έλεγε τα εξής:
«The Greeks are hard to govern, so we must strike deep into their cultural roots. That way we may knock some sense into them. What I mean, is that we must strike their language, their religion, their cultural and historical heritage in order to eliminate any possibility of their progress, prominence and domination so that they would stop having a say in the Balkans, the East Mediterranean and Middle East, which are the key areas of a great strategic importance for the policy of the USA».
Στην ελληνική, η φράση αυτή αποδίδεται ως εξής: «Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Ίσως έτσι «βάλουν μυαλό». Εννοώ, δηλαδή, να τους πλήξουμε στην Γλώσσα, στην Θρησκεία, στα Πολιτιστικά και Ιστορικά τους αποθέματα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυνατότητα προόδου τους, διακρίσεως και κυριαρχίας, ώστε να πάψουν να έχουν λόγο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, που είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ».
Η φράση αυτή αμφισβητήθηκε έντονα κυρίως από τους αυτοαποκαλούμενους «προοδευτικούς» κονδυλοφόρους δημοσιογραφίσκους, προφανώς επειδή είχαν παρουσιάσει πρόοδο στην προώθηση ανθελληνικών θέσεων. Οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» κατά έναν περίεργο τρόπο, κατά μία προκλητική κάθε φορά σύμπτωση, είχαν σκόπιμα παρωπίδες και δεν έβλεπαν τίποτε σχετικό με τα ανθελληνικά σχέδια των νεοταξιτών και των οργάνων τους.
Στο θέμα παρενέβη ο ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος, ο οποίος στις 17 Δεκεμβρίου του 2010 έγραψε άρθρο στο ΒΗΜΑ, με αφορμή την κίνηση Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος επικαλέσθηκε την δήλωση Kissinger, και πληροφόρησε ότι αυτός ήταν που την έκανε γνωστή. Στην συνέχεια δε, την προώθησαν ο Χρήστος Γιανναράς, ο Μάριος Πλωρίτης, ο Χρήστος Σαρτζετάκης κ.λπ. Ο Γιάννης Μαρίνος δηλώνει ότι ρώτησε τον Κίσσιγκερ, ο οποίος και αρνήθηκε ότι δήλωσε ποτέ την φράση αυτή! Και όλα μέλι γάλα!
Και ερωτώ: Τι είναι πιο σημαντικό; Το αν είπε την φράση ο Κίσσιγκερ ή το αν εφαρμόζεται;
Αγαπητοί φίλοι... Το δένδρο είναι η δήλωση Κίσσιγκερ! Το δάσος είναι η πραγματικότητα! Και η πραγματικότητα είναι πως ό,τι αυτός «δεν είπε», εφαρμόζεται!
Πράγματι, οι «οδηγίες» Kissinger είχαν αρχίσει, δυστυχώς, να  επαληθεύονται πλήρως. Ο Ηρόδοτος (Βιβλίο 8ο «Ουρανία»144,14-16) αναφέρει «αύτις δε το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα».
Τα συνεκτικά στοιχεία, λοιπόν, του έθνους είναι «το όμαιμον, το ομόγλωσσον, η κοινότης της λατρείας, και τα ομότροπα ήθη». Αυτά, όμως, που ο Ηρόδοτος θεωρούσε ως χαρακτηριστικά τού ελληνικού έθνους, άρχισαν κατά έναν περίεργο τρόπο να αποδομούνται. Και για να τα αναλύσουμε, ας αρχίσουμε πρώτα απ’ όλα από την Γλώσσα.
Μεταπολιτευτικά, επί υπουργίας στο ΥΠΕΠΘ του Γεωργίου Ράλλη, έγινε το πρώτο βήμα αποσύνδεσης με την ενιαία γλώσσα που υπήρχε μέχρι τότε. Καταργήθηκε η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και καθιερώθηκε η διδασκαλία τους από «δόκιμη μετάφραση», όπως την αποκαλούσαν. Λίγο αργότερα, το 1982, με την πρώτη διακυβέρνηση τού ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΥΠΕΠΘ Ελευθέριος Βερυβάκης, προέβη στην δεύτερη κατά σειράν ασεβή πράξη κατά της ελληνικής γλώσσης, με την επιβολή τού λεγομένου μονοτονικού. Παράλληλα, η ταυτόχρονη κατάργηση διαχρονικών συνεκτικών δομικών κανόνων ορθογραφίας και Γραμματικής, έκανε την γλώσσα πτωχή, τα παιδιά να μη γνωρίζουν ούτε τις σημασίες ούτε την ορθογραφία των λέξεων, και σιγά σιγά με την ανοχή της πολιτείας επικράτησαν στην νεολαία μας τα greeklish και ο εκλατινισμός!
Στην συνέχεια ήλθε η Θρησκεία. Ξεκίνησε με την υποτίμηση τής Ορθοδοξίας. Ακολούθησε η ασέβεια και οι φραστικές επιθέσεις από (κυρίως «προοδευτικούς») πολιτικούς και κόμματα προς τους Ιερείς μας (δοθείσης κάθε φορά ευκαιρίας). Και μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση τής ταπείνωσης τών Ιμίων, η κυβέρνηση Σημίτη, ο εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός της επί της Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλος, κατήργησε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες! Ο πρωθυπουργός του, όμως, Κ. Σημίτης στο βιβλίο του «Εθνικιστικός λαϊκισμός ή εθνική στρατηγική;», (εκδόσεις «Γνώση», Αθήνα, Χειμώνας 1992 –’93) το είχε προαναγγείλλει, σε μία αντιστοιχία προς την «υποτιθέμενη ανύπαρκτη» δήλωση Κίσσινγκερ.
 «Είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε αληθινό βομβαρδισμό πολιτιστικών προϊόντων. (...) Η αντιμετώπιση αυτής τής εξέλιξης δεν πραγματοποιείται με προσήλωση στις εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες ιδιαιτερότητες που δήθεν κινδυνεύουν και με άρνηση τής συμμετοχής στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. (...) Η Ελλάδα την ενίσχυσε μάλιστα έμμεσα, με ιδεολογικό προσανατολισμό σε μία διαστρεβλωμένη, και γι’ αυτό χωρίς απήχηση, ελληνική και χριστιανική παράδοση ..»
Ακολούθησε ο Πολιτισμός. Η αποστροφή κάθε κλασσικού και παραδοσιακού, η επιβολή μοντέρνων και ξενόφερτων στοιχείων, η ακατάσχετη προπαγάνδα περί «Πολυπολιτισμού» οδήγησε στο σπάσιμο των συνεκτικών δεσμών με το ωραίο και το ελληνικό! Κλασσικό παράδειγμα ότι ενώ τα σημαντικώτερα Μουσειακά κτήρια σε όλο τον κόσμο είναι σε κλασσικό ελληνικό ρυθμό, στην Ελλάδα, ακόμα και το Μουσείο τής Ακροπόλεως που έπρεπε να είναι το σύμβολο τού Κλασσικού Ελληνικού πολιτισμού, η Αρχιτεκτονική Κορωνίδα μέσα σε μία περιοχή γεμάτη νεοκλασσικά κτήρια, κατέληξε να γίνει, κατά παράβαση όλων των πολεοδομικών νόμων, ένα αρχιτεκτονικό έκτρωμα από γυαλί, ακαλαίσθητο εν μέσω κάλλους, με μοναδικό στόχο την αξιοποίηση τού έχοντος θέα στον Παρθενώνα εστιατορίου! Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια το εξύμνησαν, οι γνωρίζοντες λυπήθηκαν, οι ελπίζοντες σε κάτι καλλίτερο μελαγχόλησαν, και ο ελληνικός πολιτισμός ένιωσε άλλη μία «αδελφική μαχαιριά» στο σώμα του.
Μετά ήλθε η σειρά τής Ιστορίας. Πρώτα παρουσιάσθηκε το φαινόμενο τής παραχαράξεως, της πλαστογραφήσεως και της αποσιωπήσεως σημαντικών γεγονότων και προσωπικοτήτων, με παράλληλη προβολή ασχέτων και ξένων πραγμάτων. Τα ξένα ανθελληνικά κέντρα, προωθούν «επιστήμονες» αμφισβητίες τής ελληνικής ταυτότητος που επιστρατεύονται για να γράψουν κατά τής Ελλάδος και να διδάξουν την «νέα ιστορία», η οποία «υιοθετεί» και διδάσκει αντιεπιστημονικές θέσεις των εχθρών μας! Τα σχολικά βιβλία τού σύγχρονου «Νεοελλαδιστάν» θα μπορούσαν να είχαν γραφεί και να προορίζονταν για τα σχολεία της Τουρκίας, των Σκοπίων, της Αλβανίας κ.λπ. Στόχος να αποδομηθεί κάθε στοιχείο, που χαρακτήριζε κάποιον ως Έλληνα στα σχολεία όλων των βαθμίδων. Ούτε γλώσσα ούτε ορθοδοξία ούτε ιστορία ούτε ρίζες! Βγάζοντας κάποιες γενιές με αυτά τα δεδομένα, από τις οποίες θα προκύψουν οι μελλοντικοί δάσκαλοι, αποκλείουν με μαθηματική ακρίβεια την επαναδημιουργία ΕΛΛΗΝΩΝ!
Στον τομέα της εθνικής Αναπτύξεως παίρνουμε μηδέν! Η μη αξιοποίηση των αφθόνων ποικίλων πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, οι υπέρμετρες εισαγωγές, η υπερεξάρτηση από ξένα προϊόντα, ο υπερδανεισμός κ.λπ. μάς οδηγούν στο να χρεωνόμαστε συνεχώς. Αυτό, σε συνδυασμό με την ατιμωρησία των κλεπτών τού δημοσίου χρήματος και των «κρυφών νόμων» που τους αθωώνουν, οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα τής χρεοκοπίας. Στόχος η ολοκληρωτική χρεοκοπία τής Ελλάδος και η εκχώρηση του εθνικού πλούτου της και της εθνικής της κυριαρχίας στους διεθνείς νεοταξίτες μεγαλοτραπεζίτες!
Ακολουθεί η παραχώρηση τής Κυριαρχίας μας με την υποταγή στους παγκοσμιοποιητές, την απεμπόληση των δικαιωμάτων μας, και την ανυποληψία στο εξωτερικό. Το «σύνδρομο τού ραγιά» πλέον το χειρίζονται με ξεχωριστή δεξιοτεχνία ξένοι «ειδικοί». Φοβόμαστε τα ανύπαρκτα Σκόπια και σαν σκυλάκια «γιορκσάϊρ» μπροστά σε λυκόσκυλα γαυγίζουμε αφήνοντάς τα, όμως, να οικειοποιηθούν το δικό μας «κόκκαλο» που ονομάζεται «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Και βέβαια έχουμε προ καιρού πάψει «να έχουμε λόγο στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, που είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ», όπως «δεν δήλωσε» ο Κίσσιγκερ!

Προσέξατε, παρακαλώ, την συμβολή των «πολιτικών ταγών» στην δημιουργία τών στοιχείων τής αποδομήσεως τής Ελλάδος:
1)                        Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου: Άμα τη εκλογή της, προκαλεί αμέσως καταστροφή της γλώσσας, μέσω τού νομοσχεδίου για το μονοτονικό!
2)                        Κυβέρνηση Σημίτη: Άμα τη εκλογή της, προκαλεί αμέσως και απαξιώνοντας τον λαό, χτύπημα στην ορθοδοξία, δια της αποβολής τού θρησκεύματος από τις ταυτότητες!
3)                        Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή: Άμα τη εκλογή της, αλλάζουν τα σχολικά βιβλία, σε συνέχεια νομοσχεδίου τού ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζεται με πάθος η συγγραφή τού βιβλίου τού «συνωστισμού», προτείνεται η διδασκαλία τής τουρκικής στα ελληνικά γυμνάσια και άλλα πολλά!
4)                        Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου: Άμα τη εκλογή της, προκαλεί αμέσως και απαξιώνει πάλι τον λαό, με την κατάργηση τής ιστορίας (εορτή 25ης Μαρτίου κ.λπ.) και του «ομαίμου», της κοινής δηλαδή καταγωγής αίματος τών Ελλήνων. Το νομοσχέδιο για τους λαθρομετανάστες επιδιώκει ακριβώς αυτό. Την αλλοίωση τού Έλληνα, φυλετικά, εθνικά, ιστορικά, πολιτισμικά!
Τα ανιστόρητα παπαγαλάκια, χωρίς αντίλογο, μιας και έχουν το μονοπώλιο του μικροφώνου ή της γραφίδος, αποκρύπτουν ή διαστρεβλώνουν το επιστημονικό αποτέλεσμα της ιστορικής συνέχειας των Ελλήνων. «Φονεύουν δια της σιωπής», όπως έλεγε και ο αείμνηστος καθηγητής Ανδρέας Παναγόπουλος, τις άκρως επιστημονικές έρευνες DNA, έρευνες 28 Πανεπιστημίων της Ευρώπης υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αποδεικνύουν ότι «το 70% του μιτοχονδριακού DNA των Ελλήνων ανάγεται σε αυτόχθονες πληθυσμούς τής παλαιολιθικής εποχής» (Καθημερινή, 8 Δεκεμβρίου 2000).

Αγαπητοί φίλοι...  Ας σοβαρευθούμε! Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν είπε την φράση ο Κίσσιγκερ. Με ενδιαφέρει, όμως, και με λυπεί ταυτόχρονα το ότι συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια το σχέδιο αυτό να εφαρμόζεται με την σύμπραξη των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και την δική σας, διά της ψήφου, συναίνεση! Το δένδρο είναι η δήλωση Κίσσιγκερ! Το δάσος είναι η πραγματικότητα! Σας δείχνουμε με το χέρι και το δάκτυλο την εφαρμογή αυτού τού σχεδίου κι εσείς συνεχίζετε να κοιτάτε το δάκτυλο και όχι πού αυτό δείχνει; Την επομένη φορά, λοιπόν, να δείξετε μεγαλύτερη προσοχή στο πού θα ρίξετε την ψήφο σας. Διότι οι μόνοι υπεύθυνοι θα είσθε εσείς. Εξ άλλου ο Πλάτων στην «Πολιτεία» του (617, e, 5) έλεγε: «αιτία ελομένου. Θεός αναίτιος», που σημαίνει «η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που εκλέγει. Ο Θεός είναι αναίτιος»!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου