Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΑΣ-ΜΑΚΕΔΩΝ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


 Του Νικολάου Μάρτη
 Πρώην Υπουργού

Ο πρώην υπουργός, επί κυβερνήσεων Κων/νου Καραμανλή και Γεωργίου Ράλλη Νικόλαος Μάρτης με μία επιστολή-καταπέλτη, μέσα από λίγες γραμμές, «ξεγυμνώνει» στην κυριολεξία την πολιτική της Δαμασκού αναφορικά με την πρόσφατη αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, κάνοντας την χάρη βέβαια στον νεοθωμανό επικυρίαρχό της.


Η αχαρακτήριστη στάση της Δαμασκού τον τελευταίο καιρό, πολύ πριν η Ελλάδα αναπτύξει κάποια «ιδιαίτερη» σχέση με το Τελ-Αβίβ, την έχει οδηγήσει στο να υιοθετήσει μία εξόχως εχθρική στάση προς τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Τόσο η αναβάθμιση των σχέσεων της Συρίας με το ψευδοκράτος στην Κύπρο όσο και η σταδιακή «γιουσουφοποίησή» της αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά την οδήγησε πριν λίγο καιρό στην απόφαση να αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία.


Ο Συριακός λαός, ο οποίος έχει εδώ και αιώνες αναπτύξει δεσμούς αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με τον ελληνισμό δεν μπορεί φυσικά να αντιληφθεί την στάση της κυβέρνησή του, η οποία από την μία είναι κατανοητό πως προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το Κουρδικό ζήτημα να έχει οδηγηθεί στην θανάσιμη αγκάλη της Τουρκίας, από την άλλη όμως στην προσπάθειά της να προσεταιριστεί την Άγκυρα κινδυνεύει να μετατρέψει τον Ελληνισμό σε μία εχθρική δύναμη απέναντί της, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα μεταξύ των δύο πλευρών.


Είναι σαφές πως η Δαμασκός, για τους δικούς της λόγους, έχει αποφασίσει όχι μόνο να ακολουθήσει την Τουρκία αναφορικά με το Κουρδικό, το οποίο εν πολλοίς θα μπορούσε να είναι κατανοητό, αλλά δείχνει πρόθυμη να δημιουργήσει και εχθρότητα με παράγοντες, όπως είναι ο Ελληνισμός, με τους οποίους στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα να χωρίσει. Εάν λοιπόν η Δαμασκός με την πολιτική που ακολουθεί συνεχίσει να αποδεικνύει πως έχει μπει σε ένα «δίλημμα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο ας σημειωθεί η Ελλάδα ποτέ δεν το έθεσε, τότε είναι σαφές πως τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία θα πρέπει να προχωρήσουν στις ανάλογες… εξισορροπητικές κινήσεις με σκοπό να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους.


Για την ώρα το defence-point.gr θα ήθελε να παρουσιάσει αυτούσια την μεστή σε νόημα και σημαντικής βαρύτητας επιστολή του πρώην υπουργού Νικολάου Μάρτη προς τον πρέσβη της Συρίας στην Αθήνα, στην οποία στην κυριολεξία «ξεγυμνώνει» την πολιτική της Δαμασκού και ουσιαστικά της αποδεικνύει πως η πολιτική που ακολουθεί στην πραγματικότητα στρέφεται κατά του ίδιου της του πολιτισμού.


Η επιστολή έχει ως εξής:


«Νικολάος Μάρτης
Πρώην Υπουργός                                               

ΠΡΟΣ
Tην Εξοχότατη  Πρέσβη της Συρίας
κ. Houda El Houmsi


Ο επιστολογράφος σας, είμαι Μακεδών. Υπήρξα βουλευτής 16 χρόνια, εκ των οποίων 12½ χρόνια Υπουργός Κυβερνήσεων του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γ. Ράλλη (ως Υφυπουργός Εμπορίου, Υπουργός Βιομηχανίας και Υπουργός Μακεδονίας Θράκης). Πολέμησα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 7 χρόνια ως Εφ. Αξιωματικός, με συμμετοχή: α) Στην Μάχη των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης, κατά την Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδος, τον Απρίλιο 1941, β)  Στην Μάχη Ελ-Αλαμέιν (Αφρικής), γ)  Στην Μάχη Ρίμινι (Ιταλίας), και δ)  Στην Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριον 1944.

Επισκέφθηκα δύο φορές τη χώρα σας.

1.  Το 1943 ως Έφεδρος Αξιωματικό της Ορεινής Ταξιαρχίας, γνωστή ως Ταξιαρχία Ρίμινι, που μετά την εκπαίδευση που κάναμε στη Συρία (περιοχή της ΠΑΜΗΡΑΣ) πήγαμε στην Ιταλία (Ρίμινι)

2.  Το 1967 ως Υφυπουργός Εμπορίου στα εγκαίνια της Εκθέσεως Δαμασκού.

Αφορμή της επιστολής μου είναι η εσφαλμένη απόφαση της Συρίας να αναγνωρίσει Την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι με την απόφαση της αυτή η Συρία αρνείται την ιστορία της.

Ως γνωστόν, μετά το θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Μακεδών διάδοχος του ο Σέλευκος διοίκησε το ασιατικό τμήμα της Περσικής Αυτοκρατορίας, που τμήμα ήταν η σημερινή Συρία. Στη Συρία έκτισε πολλές πόλεις, την ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ, τη ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ κτλ. και άλλες πόλεις, που είχαν τα ονόματα πόλεων της Μακεδονίας (ΒΕΡΟΙΑ, ΕΔΕΣΣΑ) και αρχαιολογικών χώρων της Μακεδονίας (ΔΙΟΝ, ΠΕΛΛΑ, ΑΜΦΙΠΟΛΗ).

Ο γεωγράφος Στράβων αφού επισκέφθηκε τη Σελευκιδιακή Συρία και είδε πόλεις που είχαν ονόματα πόλεων και αρχαιολογικών χώρων της Μακεδονίας, πριν έρθουν οι Σλάβοι στη Βαλκανική, την ονόμασε ΜΙΚΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Προφανώς τη θεώρησε ως τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας και όχι της δολίως δημιουργηθείσας το 1944 από τον Τίτο, με σύμφωνο γνώμη Στάλιν, προς έλεγχο του Αιγαίου για τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ονομασία συνεπώς της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», εκτός της άγνοιας της ιστορίας της (ως ΣΕΛΕΥΚΙΔΙΑΚΗΣ), ενέχει τον κίνδυνο και να θεωρηθούν από τους ανιστόρητους ή αφελείς οι κάτοικοι της Συρίας (της Μικρής Μακεδονίας) ως απόγονοι των Σλάβων.

Η Συρία, όπως και άλλες χώρες που αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» πρέπει να ανακαλέσουν την απόφαση τους αυτή και διότι:

1.  Ο Γεωγράφος της Αρχαιότητας Στράβων γράφει: «Ελλάς ουν εστί η Μακεδονία».

2.  Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι: «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» [Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8].

3.  Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».

4.  Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά  ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα ελληνικά και έγραψε επιστολές προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.

5.  340 Καθηγητές Αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων έγραψαν γράμμα προς τον Πρόεδρο  των ΗΠΑ Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του Προέδρου Μπους που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», αγνοώντας την πάγια πολιτική των ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Δυστυχώς ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον αμερικανικό λαό.

Κατόπιν των ανωτέρω, οι χώρες που έχουν εκ παραδρομής αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» πρέπει να ανακαλέσουν αυτή τους την απόφαση. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για την Συρία, της οποίας οι κάτοικοι κινδυνεύουν να εκληφθούν ως απόγονοι των Σλάβων.

Επισυνάπτω αντίτυπο του Βιβλίου μου «Η παραποίηση της Μακεδονικής Ιστορίας», το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 7 γλώσσες, μαζί με ένα DVD, του Φώτη Κωνσταντινίδη με τίτλο «Μακεδονία – Ο ελληνιστικός πολιτισμός μέχρι την Ασία», που αναμφίβολα θα συμβάλουν στο να διαπιστώσετε την ιστορική αλήθεια.
»

Αναφορικά δε με την ουσία και την πορεία των διαπραγματεύσεων το υπουργείο Εξωτερικών δεν δείχνει αισιόδοξο με τις εξελίξεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα η άλλη πλευρά δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης «Πρέπει να πούμε ότι και η πολιτική, αλλά και οι δηλώσεις του κυρίου Gruevski φανερώνουν την έλλειψη προσήλωσης προς τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση λύσης μέσω των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.  Το γεγονός, παραδείγματος χάριν, είναι ότι ο κύριος Gruevski προανήγγειλε, ουσιαστικά, την αποτυχία της συνάντησης της 9ης Φεβρουαρίου, δείχνει ακριβώς αυτήν την έλλειψη προσήλωσης» και συμπληρώνει πως «Ο κύριος Gruevski, και το έχουμε ξαναπεί αυτό, κρατάει στα χέρια του το μέλλον της χώρας του, το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας του.  Είναι ένα μέλλον το οποίο η Ελλάδα το υποστηρίζει με όλες τις της δυνάμεις, άλλωστε χάριν και σε ενέργειες της Ελλάδας η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας έχει φτάσει ακριβώς στα πρόθυρα του να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.  Πρέπει όμως να είναι σαφές επίσης ότι την τελική ευθύνη την έχει ο ίδιος ο κύριος Gruevski.  Αυτός θα πρέπει με τις αποφάσεις του να αποδείξει ότι κοιτάει προς το μέλλον, ότι κοιτάει μπροστά».


http://www.defencepoint.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου