ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Από τα προτεινόμενα από την Κυβέρνησι Οικονομικά Μέτρα που ψηφίσθηκαν την Παρασκευή, ο ΛΑ.Ο.Σ.υπερψήφισε τα εξής: α) το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, β) την περικοπή των επιδομάτων,των υπερωριών και των μετακινήσεων στο Δημόσιο. Καταψηφίσαμε α) την περικοπή των Δώρων Πάσχα, Αδείας και Χριστουγέννων και β) όλους τους φόρους (ΦΠΑ, Καύσιμα κλπ). Επί της Αρχής ψηφίσαμε Παρών! Δηλαδή αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι αποδεχόμαστε ότι οπωσδήποτε πρέπει να ληφθούν μέτρα, αλλά όχι τα συγκεκριμένα.

Ως πολιτική στήριξι στην Κυβέρνησι ερμηνεύεται η θέσις του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι ήρθε η ώρα να λάβουμε μέτρα και μάλιστα επώδυνα, σε αντίθεσι με την Αριστερά που ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτε αλλά μπορούμε να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε από τους πλουσίους, τα κέρδη των Α.Ε. και των Εφοπλιστών. Αυτή η θέσις ενισχύεται δυστυχώς και από πολλούς δικούς μας που ισχυρίζονται ότι α) ο λαός μας δεν φταεί σε τίποτε, οπότε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε, ή β) ότι δεν θα μας αφήσουν να χρεωκοπήσουμε ή γ) ότι μπορούμε να δημεύσουμε την περιουσία των Τραπεζών και να σωθούμε ή δ) ότι μπορούμε άμεσα να αντλήσουμε τα πετρέλαια του Αιγαίου (θέσις που δυστυχώς εκφράζεται και από τον αδελφό μου τον Λεωνίδα). Άρα καταλήγουν όλοι αυτοί, γιατί ο Καρατζαφέρης στηρίζει το ΠΑΣΟΚ μήπως τα βρήκαν; κλπ

Βασική προϋπόθεσις για να αποφασίσης να ψηφίσης κάποιον, είναι κατά την γνώμή μου να τον εμπιστεύεσαι! Η συνεχής αμφισβήτησις των προθέσεων όλων μας και ειδικά του Προέδρου μας από κάποιους εκτός από προσβλητική έχει καταντήσει και γραφική. Ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε στον ΛΑ.Ο.Σ. με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο δεχόμαστε τον πατριωτισμό ενός εκάστου και κυρίως την ικανότητα ηγεσίας του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος και κατόρθωσε μετά από δεκαετίες να βάλη τον Πατριωτικό χώρο στον πολιτικό χάρτη. Επίσης βασική προϋπόθεσις για να αναλάβη κάποιος των εκπροσώπησι κάποιων ανθρώπων είναι να έχουν την δυνατότητα της διακρίσεως. Χωρίς αυτήν τα πολιτικά κόμματα είτε καταλήγουν σε γκρουπούσκουλα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που ο κάθενας κάνει ό,τι του κατέβει, όπου ο αρχηγός (Τσίπρας) καταδικάζει την βία και τα μέλη (ΚΟΑ) δέρνουν απ’έξω ή γίνεται κάτι σαν την Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή που δεν ελάμβανε καμμία απόφασι εάν οι δημοσκοπήσεις δεν την ευνοούσαν. Δηλαδή απέφευγε να κάνη αυτό που πρέπει και κυρίως να πη αυτά που πρέπει για να μην έχη πολιτικό κόστος.

Εμείς για να το ξεκαθαρίσουμε για άλλη μία φορά. Θα σας λέμε πάντα αυτό που πιστεύουμε, ασχέτως εάν αυτό σας αρέσει ή όχι. Θα λέτε την γνώμη σας, η οποία είναι σεβαστή, θα προσπαθείτε να μας πείσετε εκεί που κάνουμε λάθος κατά την γνώμη σας, αλλά θα μας αναγνωρίσετε το θάρρος της Γνώμης μας, την πολιτική μας συνέπεια και τις αγαθές μας προθέσεις. Αλλιώς συζήτησις δεν μπορεί να γίνη.

Είναι φυσικό λοιπόν όταν έρχεται η πικρή ώρα του λογαριασμού ο λαός να προτιμά να ακούη αυτούς που του λένε, ότι μπορεί και να αποφύγη να πληρώση τις συνέπειες των πράξεών του. Όμως εάν ένας εκλεγμένος πολιτικός, για να κερδίση ψήφους, όχι μόνον αρνείται να πη στον κόσμο την αλήθεια, αλλά τον σπρώχνει με τον τρόπο του γρηγορώτερα στην καταστροφή, είναι άξιος καταφρονήσεως! Διότι εάν ενώ γνωρίζει τις καταστροφικές συνέπειες για την πατρίδα των λόγων και των έργων του επιμένει για λόγους μικροκομματικού οφέλους σε αυτά, είναι συνυπεύθυνος!

Το ευκολώτερο πράγμα για τον ΛΑ.Ο.Σ. θα ήταν να έχουμε βγει τώρα στα κεραμύδια. Όχι μόνον διότι εμείς δεν έχουμε Κυβερνήσει άρα δεν είμαστε συνυπεύθυνοι, αλλά και διότι εδώ και έναν χρόνο προειδοποιούμε και κανείς δεν μας άκουσε. Υπενθυμίζω ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα, που όταν πέρυσι ζήτησε στήριξι ο Κώστας Καραμανλής είπαμε πάρε τους 10 βουλευτές μας για να μην φοβάσαι ότι θα πέσης και προχώρα στα μέτρα που χρειάζεται τώρα η Χώρα πρωτού να είναι αργά. Τότε όλοι μας κατηγορούσαν για παραμάγαζο της Ρηγίλλης. Δυστυχώς ο Κώστας Καραμανλής, το πιστεύω από σύμπλεγμα κατωτερότητος προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη απέρριψε την πρότασί μας, αδράνησε και προτίμησε να παραδώση την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ με τις γνωστές συνέπειες…
Σήμερα οι ίδιοι που πέρυσι μας κατηγορούσαν, ως παραμάγαζο της Ν.Δ., εφέτος μας κατηγορούν ότι στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ. Έλεος! Αν εμείς οι Έλληνες και κυρίως τα πολιτικά κόμματα δεν βρούμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε στα στοιχειώδη έστω, προ του χαμού, θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας. Τουλάχιστον εμείς τα ίδια που λέγαμε και πέρυσι, τα ίδια ακριβώς λέμε και φέτος. Η Ελλάς υπεράνω όλων…

Στην βασική ένστασι τώρα. “Μά δεν μπορούμε να την γλιτώσουμε χωρίς να ματώσουμε που είπε ο Πρόεδρός μας;”. Απάντησις: ¨Οχι! Θα ματώσουμε διότι σε αντίθεσι με αυτά που μου γράφουν πολλοί, φταίμε και φταίμε όλοι!
Φταίμε πρώτον διότι εις γνώσιν μας ψηφίζαμε σε ποσοστό 80% δύο κόμματα που ξέραμε ότι καταστρέφουν την Ελλάδα. Το κάναμε διότι είμασταν βολεμένοι. Άλλος για να μπη στο Δημόσιο ο ίδιος ή το παιδί του, άλλος για να παίρνη το φακελάκι του κλπ.

Φταίμε δεύτερον διότι ακόμη και όταν τους βλέπαμε να αλλάζουν από κοινού το Σύνταγμα (άρθρο 86) για να μην μπορή να καταδικαστή κανένας και ποτέ, ακόμη και όταν η Γερμανική Δικαιοσύνη κατεδίκαζε τα δύο κόμματα ως κοινούς κλέφτες, και πάλι τρέχαμε με τις σημαιούλες στις συγκντρώσεις τους και τους δώσαμε ξανά το 2009 80%.

Φταίμε διότι τελικά ο καθένας μας και ο ελληνικός λαός εν πάσει περιπτώσει στην μεγάλη του πλειοψηφία, μετρούσε μόνον το ΕΓΩ και ποτέ το ΕΜΕΙΣ. Πάντα το άτομο και ποτέ την Πατρίδα!

Άρα δεν είμαστε ανεύθυνοι για να ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε εμείς. Φταίμε και εμείς και άρα πρέπει να ματώσουμε και εμείς!
Η Χώρας μας είναι βέβαιον ότι εάν δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα σε μερικούς μήνες, σίγουρα εντός των επομένων τριών τεσσάρων ετών το πολύ θα χρεωκοπήση. Αυτό θα σημαίνει ότι οι γυναίκες μας θα πάνε οι άσχημες παραδουλεύτρες και οι πιο όμορφες ιερόδουλες στις άλλες χώρες για να μας φέρνουν λεφτά να τρώμε και αν με θεωρείτε υπερβολικό ρωτήστε λίγο τους γείτονές μας…Αυτό σημαίνει ότι θα πάμε μία μέρα στις Τράπεζες και δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες οι καταθέσεις μας. Αυτό σημαίνει ότι όχι θα περικοπή το δώρο και το επίδομα, αλλά ότι για ένα διάστημα δεν θα πληρώνεται καμμία σύνταξις, κανένας μισθός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε να φάμε, στην κυριολεξία αφού πλέον το 80% των τροφίμων μας εισάγεται (ενώ μέχρι το 1980 το 80% το βγάζαμε εδώ). Αυτο σημαίνει τέλος ότι το αξιόμαχο των ενόπλων μας δυνάμεων θα μειωθή από την έλλειψι ανταλλακτικών και καυσίμων με μία Τουρκία απέναντι σχεδόν Αυτοκρατορία…Είσθε βέβαιοι ότι ο ΛΑ.Ο.Σ πρέπει να βοηθήση για να συμβούν όλα αυτά; Η Αριστερά το είπε καθαρά η κα Παπαρρήγα (δείτε το στον Ευώνυμο όσοι δεν με πιστεύετε). Χάσαμε το 1949 αλλά τα συνθήματά μας έμειναν ζωντανά…δηλαδή ο επόμενος γύρος έρχεται. Θέλει να χρεωκοπήσουμε, όπως ήθελε να καταστραφούμε στην Μικρασία, όπως ήθελε να σφαχτούμε τον Δεκέμβριο του 1944, για να φθάσουμε στην Δικτατορία του Προλεταριάτου…ο ΣΥΡΙΖΑ το είπε δια του κ. Τσίπρα “Το χάος είναι καλό, αρκεί να οδηγήση προς τα Αριστερά…”. Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν ότι αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με αυτά τα επιτόκια, να είμαστε οι λιγότερο ανταγωνιστικοί και κυρίως αν συνεχίσουμε τις σπατάλες, θα έρθη το χάος.Το ερώτημα είναι, το θέλουμε; εκείνοι, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ το λένε ανοιχτά! “Ναι θέλουμε το χάος!”. Εμείς; οι Πατριώτες; Εγώ πάντως και ο ΛΑ.Ο.Σ. ΟΧΙ! Και στο μέτρο που έχουμε ως το τέταρτο σε δύναμι στην Βουλή κόμμα, θα κάνουμε ό,τι μά ό,τι μπορούμε για να το αποφύγουμε. Αυτό είναι το νόημα της πολιτικής επιλογής Καρατζαφέρη, για την οποία πρέπει να σας πω, ότι εγώ προσωπικά είμαι εξαιρετικά υπερήφανος! Όσοι τόσα χρόνια μας κατηγορούσαν έχουν κλείσει το στόμά τους βλέποντας ποιος είναι ο πραγματικά σπουδαίος ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ σε τούτες τις κρίσιμες ώρες…

Πάμε τώρα στο Μεταναστευτικό. Τον Δεκέμβριο του 2009 η Κυβέρνησις Παπανδρέου κατέθεσε ένα προσχέδιο νόμου το οποίο και ήθελε να φέρη στην Βουλή όπως είχε ανακοινώσει μέσα στον Ιανουάριο. Η αντίδρασις του ΛΑ.Ο.Σ. ήταν ακαριαία και κυρίως η κινητοποίησις μας μέσω της συλλογής υπογραφών για τον χώρο μας πρωτοφανής. Διακόσιες και πλέον ομιλίες στελεχών και βουλευτών μας ανά την Επικράτεια, δύο Εθνικές Συνδιασκέψεις και 400.000+ υπογραφές. Επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή,ομιλίες προ Ημερησίας Διατάξεως κλπ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, κοινώς το ταμείο ποιό είναι;
Αρχικά μετά από 20 ημέρες σιωπής άλλαξε η αρχικώς θετική στάσις της Ν.Δ. του κ. Σαμαρά. Μπορεί να μην κατορθώσαμε να τον πείσουμε να χρησιμοποιήσουμε την Εκλογή Παπούλια, ως μέσον πολιτικού εκβιασμού (πράγμα που αν είχε γίνει θα είχε αποσυρθεί τελείως το νομοσχέδιο), ούτε και να τον πείσουμε να ηγηθή της προσπάθειας για το Δημοψήφισμα (Δημοψήφισμα το οποίο ο ίδιος αποφεύγει καν να αναφέρη…), αλλά με την αρνητική του θέσι, έδωσε την δυνατότητα να υπογράψουν στις φόρμες μας χιλιάες νεοδημοκράτες και κυρίως απέτρεψε το επιχείρημα ότι μόνον οι ακροδεξιοί δήθεν αντιδρούν. Στην συνέχεια και μετά την συνάντησι του Πρωθυπουργού με τον Γιώργο Καρατζαφέρη την Τρίτη προς της Εκλογής Παπούλια και την συνάντησί του Προέδρού μας την Τετάρτη ανήμερα της Επανεκλογής Παπούλια με τον κ.Ραγκούση (επίτηδες γράφω τις ημερομηνίες για να μπορείτε να τις ελέγξετε από τα επίσημα Δελτία Τύπου και τα δικά μας και του ΥΠΕΣ…), ο κ.Ραγκούσης τελικά κατέθεσε ένα νέο προσχέδιο και σχέδιο τελικώς, δραστικά διαφορετικό από το αρχικό. Οι μεγαλύτερές του διαφορές, ανάλυσι θα σας κάνω εδώ μετά την τελική του υπερψήφισι, είναι πρώτον ότι έχει εντελώς κλείσει το παράθυρο για τα παιδιά των παρανόμων, πράγμα που θα ήταν καταστροφικό και δεύτερον ότι από τους νομιμοποιηθέντες (νομίμους όπως τους λένε) αφορά τελικά μόνον σε όσους έχουν οριστική άδεια παραμονής και όχι ένα απλό οποιοδήποτε χαρτί (άρα πάρα πολύ λιγότεροι απ’οτι αρχικά) και μετά από διάφορες διαδικασίες εξετάσεων κλπ, που και θα τους καθυστερήσουν τελικά και θα αποθαρρύνουν πολλούς από το να κάνουν χρήσι.

Για να το πω απλά, το αρχικό σχέδιο ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ το τελικό όπως φαίνεται είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.

Κάποιοι θα θεωρήσουν όλα αυτά ως προσχήματα ή ως δικαιολογίες ή ως μικρές επιτυχίες. Όμως σας λέω ότι και το αρχικό προσχέδιο είναι στην διάθεσί σας και το τελικό, οπότε οι έχοντες νου, μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν. Εγώ αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι όταν είπαμε στην Αρχή ότι αυτό το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ και αυτό ακούστηκε ως παράλογο έναντι μιας Κυβερνήσεως με 160 έδρες, δηλαδή που μπορεί πρακτικά να κάνη σχεδόν ό,τι θέλει, ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ. Αυτό που έρχεται είναι ένα άλλο νομοσχέδιο.

Αν κατορθώσουμε τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουμε σε μερικές αλλαγές ακόμη θα είναι βέβαια ακόμη καλλίτερα και αν κατορθώναμε να το αποσύρουν εντελώς θα ήταν τέλεια! Όμως αυτό δεν κατέστη εφικτόν! Όσοι τυχός αμφισβητούν λοιπόν στο τί πήρε ο Καρατζαφέρης, ας ακούσουν λίγο τον Τσίπρα και τους υπολοίπους του ΣΥΡΙΖΑ που και στην Ολομέλεια είμαι βέβαιος ότι θα πουν αυτό που είπαν πολλές φορές και στις Επιτροπές, ότι δηλαδή το τελικό νομοσχέδιο δόθηκε ως αντάλλαγμα στον Καρατζαφέρη…και ο νοών νοείτο!

Παρ’όλα αυτά είμασταν έτοιμοι και για την τελική μάχη και για ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο ώστε να τρομάξουμε την Κυβέρνησι κατά την υπερψήφισί του. Εκεί όμως οφείλω να υποκλιθώ στην ικανότητα του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική τακτική (απάτη θα το έλεγαν κάποιοι). Αξιοποίησε μαεστρικά τα Οικονομικά Μέτρα που ήταν αναπόφευκτα και θα δημιουργούσαν τεράστιο θόρυβο, ως το όχημα, μέσω του οποίου κατόρθωσαν να περάσουν στα ψιλά το παρόν Νομοσχέδιο. Όπως είπα και στον κ. Ραγκούση στην Επιτροπή, εάν η ικανότητα του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική απάτη, ήταν ανάλογη της ικανότητός του στην διακυβέρνησι, τότε η Ελλάς θα ήταν Ελβετία…δυστυχώς όμως είναι μόνον στο πρώτο.
Ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν το να μην γράφεται ακόμη και σήμερα την Κυριακή προ της Ολομελείας ούτε ένα άρθρο σε μία εφημερίδα, το να μην έχει στηθή ούτε μία εκπομπή σε κανέναν κανάλι τις επόμενες προ της ψηφίσεώς του ημέρες. Ακόμη και η Πέμπτη που είναι η τελευταία ημέρα της υπερψηφίσεώς του και που κανονικά θα διοργανώναμε το συλλαλητήριο, συμπίπτει όλως τυχαίως…με την μεγάλη Απεργια ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ κλπ και δεν θα εκπέμπουν καν Ειδήσεις λόγω και της Συμμετοχής την δημοσιογράφων στην Απεργία…μόνη ημέρα η Τετάρτη (ψηφίζεται με μία σκανδαλωδώς γρήγορη διαδικασία, όπου θα έχουμε διπλή συνεδρίασι την Τετάρτη πρωί και απόγευμα και την Πέμπτη το πρωί και τέλος. Δηλαδή σε δύο και όχι σε τρεις ημέρες όπως ήταν να γίνη αρχικά). Όμως και την Τετάρτη όλο και κάποιος από τους γνωστούς-αγνώστους που κάνουν πορείες έξω από την Βουλή νυχθημερόν θα βρίσκεται εκεί…

Αν και το κόμμα μας, αύριο θα λάβη την τελική του απόφασι, για το αν θα αναλάβη το ίδιο την διοργάνωσι μία πορείας και ενός συλλαλητηρίου την Τετάρτη, με το δεδομένο πια ότι υπάρχουν σοβαρές και δόκιμες ενστάσεις, θα σας τις μεταφέρω εδώ και θέλω τις καλόπιστες γνώμες σας.
Πόσο κόσμο μπορούμε στ’ αλήθεια να μαζέψουμε υπό αυτό το πολιτικό περιβάλλον; Μία συγκέντρωσις στα μέτρα της Χ.Α ή του Χατζάρα, δηλαδή των 3.000-5.000 ανθρώπων, άντε μία συγκέντρωσι των 10.000 θα ήταν επιτυχία; Μπορούμε δηλαδή να μαζέψουμε τώρα 50.000-100.000 που αρχικά υπολογίζαμε;….και αν δεν τα καταφέρουμε αυτό πέραν της χαράς ότι διαδηλώσαμε και βγάλαμε το άχτι μας, θα ωφελήση ή θα βλάψη την προσπάθεια; Τώρα κραδαίνουμε 400.000+ υπογραφών, μετά όμως από μία ενδεχομένως μικρή (δηλ στα συνήθη πλαίσα εννοώ) συγκέντρωσι τί θα λέμε και τί θα μας λένε;

Επίσης με το τεταμένο κλίμα των ημερών ο κίνδυνος επεισοδίων αυξάνεται ή μειώνεται και αν γίνουν μας ωφελούν ή μας βλάπτουν;
Σε κάθε περίπτωσι, εάν τελικά ο ΛΑ.Ο.Σ. ως κόμμα δεν διοργανώσει Συλλαλητήριο, επειδή εμένα δεν μου αρέσει ως πολιτικός να κάνω αυτά που κορόϊδευα, αναλλαμβάνω δημοσίως την ευθύνη της ανακολουθίας μεταξύ αυτών που σας είχα υποσχεθεί πριν και τώρα. Όποιος σε αυτή την περίπτωσι θέλει να ακυρώση την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και να μην με ξαναψηφίση γι’ αυτόν το λόγο, έχει κάθε ηθικό δικαίωμα να το πράξη.

Όμως σας παρακαλώ να με κρίνετε εν δικαίω και όχι με συκοφαντίες και διαβολές που περισσότερο εκθέτουν αυτούς που τα γράφουν και τα λένε παρά εμένα. Συνυπολογίστε ότι σε αυτήν την προσπάθεια έδωσα όλες αυτές τις εβδομάδες τον καλλίτερό μου εαυτό, με ταξείδια ανά την Επικράτεια, με εκπομπές, ομιλίες και άρθρα όπου και όσο μπορούσα. Και φυσικά και με την Κοινοβουλευτική μου δράσι. Αν όλα αυτά ακυρώνονται και γίνομαι “προδότης” διότι τελικά δεν θα διοργανώσουμε συλαλλητήριο, όπως σας είχα υποσχεθεί…τί να πω;

Το τελευταίο μου όμως ερώτημα είναι το εξής: “Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ειλικρινά ότι η υπερψήφισις αυτού του νομοσχεδίου ή όχι θα κριθή από το εάν θα κάνουμε ή όχι συλαλλητήριο;…”. Θέλω την ειλικρινή σας απάντησι όμως σε αυτό το απλό ερώτημα.

Υ.Γ. Χρωστώ την απάντησι περί πετρελαίων και στον αδελφό μου. Ναι πετρέλαια υπάρχουν και πολλά. Για να τα πάρουμε όμως ή θα παραχωρήσουμε συγκυριαρχία στην Τουρκία στο Αιγαίο ή θα γίνουμε τόσο δυνατοί που να μπορούμε να τα αντλήσουμε χωρίς να φοβόμαστε τον Πόλεμο από τους Τούρκους. Η άντλησίς τους λοιπόν δεν γίνεται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα όσο και ο Λεωνίδας πιστεύει και σίγουρα μία χρεωκοπία της Χώρας μας, που αν δεν λαμβάναμε κανένα μέτρο θα γινόταν αναγκαστικά μέσα στον Μάϊο, δυσκολεύει παρά διευκολύνει την αξιοποίησί τους. Την ώρα της Θυέλλης αφήστε τα δίκαια συναισθήματα της Οργής και βάλτε την Λογική σας να δουλέψη. Αν τα σκεφθείτε όλα ψύχραιμα θα είστε περισσότερο υπερήφανοι παρά ποτέ για τον Αρχηγό μας και το Κόμμά μας!