Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

Bookmark and Share

Αναταραχή προκλήθηκε από μια φράση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αναφερθείς στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «είναι μουσουλμάνος» (ενώ ανήκει σε χριστιανικό δόγμα).

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος παρενέβη για να ζητήσει να αποφεύγονται οι αναφορές στο θρήσκευμα αρχηγών κρατών διότι μπορεί να υπάρξουν λάθη. «Αλλωστε ο κ. Ομπάμα είχε ο ίδιος θυμίσει ποιο δόγμα πρεσβεύει» πρόσθεσε, ζητώντας να παραλειφθεί από τα πρακτικά η σχετική αναφορά. Στο θέμα παρενέβη ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνοντας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι «αν με τόση επιπολαιότητα αντιμετωπίζετε τα πράγματα, δείχνετε πόσο επικίνδυνος είστε και δεν συγχωρείστε, και μάλιστα ένας υπουργός που ταξιδεύει τόσο συχνά στις ΗΠΑ». ΒΗΜΑ

Έντονη αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη με Καρατζαφέρη στη Βουλή«Πυρά εκατέρωθεν» ανάμεσα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς.

Οι αιτιάσεις του κ. Καρατζαφέρη ότι το 60% των κακουργηματικών πράξεων στην χώρα μας γίνεται από μετανάστες, καθώς και ότι υπάρχει ο κίνδυνος με το νέο νόμο για τους μετανάστες να πολιτικογραφηθούν Έλληνες 500.000 μουσουλμάνοι, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη που τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται σκόπιμα.

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για δημοψήφισμα, καλώντας και την Αριστερά αυτή τη φορά να την υποστηρίξει. Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τι προτίθεται να κάνει με το ένα εκατομμύριο των υπόλοιπων μεταναστών που δεν θα νομιμοποιηθούν, ενώ την επέκρινε γιατί υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, όταν η τελευταία δεν σέβεται την υπογραφή της.

Απευθυνόμενος δε, προσωπικά στον κ. Χρυσοχοΐδη και χαρακτηρίζοντας τον «υπουργό Προστασίας αριστερού πολίτη» και «αγαπημένο των Αμερικανών», ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί δεν δίνουν ακόμα βίζα σε Έλληνες πολίτες, συνδέοντας το με το νέο νόμο για το μεταναστευτικό.

«Θα πηγαίνουμε στη Νέα Υόρκη και θα είμαστε τριτοκοσμικοί. Παράρτημα της Αλ Κάιντα θα είμαστε, όταν 500.000 μουσουλμάνους τους κάνουμε Έλληνες. Σε μια πολυκατοικία δεν έχουν δικαίωμα οι ενοικιαστές και ψηφίζουν οι ιδιοκτήτες. Εσείς τους βάζετε συνιδιοκτήτες. Δεν ξέρω πόσους ακόμα μετανάστες θα νομιμοποιήσετε. Με το νόμο που φέρνετε, 500.000 μουσουλμάνοι και 200.000 μετανάστες, μπορεί να προκύψει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μουσουλμάνος εκ Τουρκίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που ζήτησε και πήρε το λόγο κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι υπερέβη τα εσκεμμένα στο κοινοβούλιο. «Την πατρίδα μου υπηρετώ και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αν οι Αμερικανοί θεωρούν ότι έχουμε 500.000 μουσουλμάνους, προφανώς το ακούνε από εσάς, γιατί εμείς λέμε ότι έχουμε 60.000», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στο σημείο αυτό ο κ. Χρυσοχοΐης και αφού τόνισε ότι η χώρα μας παλεύει για μια ευρωτουρκική συμφωνία σε ότι αφορά τη λαθραία μετανάστευση, σημείωσε: «Μουσουλμάνο πρόεδρο έχουν οι ΗΠΑ, ως προς τι αυτά που λέτε ότι δεν δίνουν βίζα».

Η αποστροφή αυτή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, που παρότρυνε: «να είναι πιο προσεκτικές οι αναφορές μας για να μην κάνουμε λάθος σε σχέση με την πίστη και τα δόγματα στα οποία ανήκουν αρχηγοί άλλων χωρών. Ο Ομπάμα είχε ο ίδιος θυμίσει πιο δόγμα πρεσβεύει», πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος.

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε: «Η επιπολαιότητα δεν συγχωρείται σε υπουργό».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου