Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής από το κόμμα των "Δημοκρατικών"


Αγαπητοί φίλοι,
Ενεργά και μη, μέλη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ,
Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί από τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα του κόμματος και τις ανακοινώσεις, οι οποίες αναρτήθηκαν σε αυτή, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδος της πολιτικής τους ενηλικιώσεως και ήδη διανύουν την τελευτία της φάση, η οποία θα οδηγήσει στην πολιτική ωριμότητα της κινήσεώς μας. Ο πυκνός πολιτικός χρόνος των 2 τελευταίων ετών μας έδωσε τη δυνατότητα να διανύσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα μια φάση, η οποία για άλλα κόμματα κράτησε χρόνια ή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στο ένα έτος της υπάρξεώς μας, είναι δεδομένο & αυτονόητο ότι αποκτήσαμε σημαντική πολιτική εμπειρία. Κυρίως, όμως, καθ' ένας μας είχε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις & δυνατότητες του και αναλόγως να πράξει. Κυρίως, όμως, καθ' ένας μας είχε την ευκαιρία να αυτοαξιολογηθεί και να μετρήσει την ισχύ και την αποδοτικότητα των προσωπικών του χαρακτηριστικών ή, ορθότερον, του "προσωπικού του μύθου".
Κυρίως, όμως, καθ' ένας μας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο οι αντιλήψεις του για την κοινωνία μας και την πολιτική της συνείδηση είναι λιγότερο ή περισσότερο σωστές.
Δεν ξέρω τι εκ των ανωτέρω είναι σημαντικότερο για τον καθ' ένα μας. Ούτε και έχει σημασία, άλλωστε. Το σημαντικό είναι ότι όλοι μας είχαμε την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα νέο και -για τα νεοελληνικα δεδομένα- πρωτόγνωρο πολιτικό εγχείρημα και μάλιστα εκτός των πλαίσίων της όποιας αριστεράς!!! Για πρώτη φορά εργαζόμενοι πολίτες, χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων, μέσω μιας διαδικασίας αυθόρμητου και αδέσμευτου πολιτικού προβληματισμού, αποφάσισαν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι χωρίς την υποστήριξη κανενός οικονομικού παράγοντα ή συγκροτήματος τύπου!!! Για πρώτη φορά τόσοι λίγοι απλοί πολίτες, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, διετύπωσαν τόσες πολλές και τόσο ριζοσπαστικές θέσεις & προτάσεις, για το σύνολο της πολιτικής & οικονομικής δραστηριότητος!!! Για πρώτη φορά οι οποίες τόσες πολλές και τόσο ριζοσπαστικές θέσεις & προτάσεις, απετέλεσαν τμήμα μίας πολιτικής διακηρύξεως και ενός κειμένου προγράμματος κυβερνητικής δράσεως!!!
Αναμφισβητήτως, η πορεία αυτή δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη. Οι δυσκολίες ήταν πολλές και προφανείς. Αναμφισβητήτως , εκδηλώθηκαν τριβές & συγκρούσεις, ακόμη και προσωπικού χαρακτήρος. Αναμφισβητήτως, δημιουργήθηκαν πικρίες και αντιπάθειες. Είναι απολύτως βέβαιο ότι έγιναν λάθη και μάλιστα πολλά. Είναι απολύτως σίγουρο ότι πολλοί εξ ημών -με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εμένα τον ίδιο- επέλεξαν συνειδητώς να στηρίξουν θέσεις και να αποδεχθούν συμπεριφορές που κάποιους στεναχώρεσαν, πλήγωσαν & περιθωριοποίησαν. Αναλαμβάνω, πλήρως, την ευθύνη των πράξεων και παραλείψεών μου, αλλά, πιστεύω ότι έπραξα αυτό το οποίο σε κάθε χρομνική στιγμή θεώρησα ορθότερο ή λιγότερο λάθος, με μοναδικό κριτήριο την προάσπιση & προώθηση του κοινού μας σκοπού.
Την 21η Φεβρουαρίου, η Κεντρική Επιτροπή των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ θα εκλέξει τη νέα ηγεσία τους. Η εκλογή αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει την τελική φάση της διαδικασίας πολιτικής ενηλικιώσεως των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ. Η διαδικασία αυτή πρέπει να επιβεβαιώσει την πίστη & εμμονή μας στον πατριωτικό & ριζοσπαστικό χαρακτήρα της κινήσεώς μας. Η διαδικασία αυτή πρέπει να αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία για την προώθηση της Ριζοσπαστικής Πολιτικής Μεταρρυθμίσεως με τη σύγκληση Συντακτικής Συνελεύσεως. Η διαδικασία αυτή πρέπει να τεκμηριώσει, με τον πλέον σαφή τρόπο, ότι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ αυτοπροσδιορίζοντε και είναι το κόμμα του Πολιτικού Κέντρου και δεν ετεροπροσδιορίζονται ως το κόμμα του κέντρου του πολιτικού φάσματος. Η έννοια του Πολιτικού Κέντρου εμπεριέχει τη διαδικασία συνθέσεως -φαινομενικώς- αντιθέτων πολιτικών θέσεων & αντιλήψεων, με κριτήριο & μέσο τον πατριωτικό τους χαρακτήρα και την ριζοσπαστική τους θεώρηση.
Η διαδικασία της 21ης Φεβρουαρίου θα είναι χωλή και ανούσια εάν δεν παραστούν όλα τα μέλη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, όλοι όσοι συμμετείχαν στην αρχική προσπάθεια και είτε παραμένουν μέλη είτε αποχώρησαν ή αδρανοποιήθηκαν, χωρίς σημαντικό πολιτικό λόγο, χωρίς ουσιαστική πολιτική διαφωνία.
Αγαπητοί φίλοι & μέλη των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ,
Σας απευθύνω, προσωπική, πρόσκληση να συμμετάσχετε στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία του κόμματός μας και με τον τρόπο αυτό να συμβάλλετε στην επιτυχία της πρωτοποριακής μας προσπάθειας. Ας ξεχάσουμε τις δύσκολες στιγμές και τις πικρίες μας και ας προσπαθήσουμε, για άλλη μία φορά, να προτάξουμε τις αξίες και να συμβάλλουμε στην πολιτική αναγέννηση της πατρίδος μας.
Τις ιδιαιτέρως δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελλάδα, κανείς δεν πρέπει να λείψει από την κοινή προσπάθεια. Προσωπικώς, μπορώ να σας εγγυηθώ μόνο κόπο & πόνο, δυσκολίες & αναποδιές, λάθη & ήττες! Όμως, "...για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ... θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους" και γι' αυτό "...ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα..."!!! Εάν δεν σας πείθουν τα δικά μου λόγια ασφαλώς θα σας πείσουν οι στίχοι του Ελλύτη και του Σικελιανού...

Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης,
Γραμματέας Πολιτικού Συμβουλίου
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου