Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έγινε προχθές το βράδυ στην βουλή με θέμα το μεταναστευτικό και την παραχώρηση ιθαγενείας και δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες, κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., τοποθετήθηκε αρχικά ο πρωθυπουργός.
Συναισθηματικός εκβιασμός από Yorgo

Ο Παπανδρέου δεν επέλεξε να δώσει απάντηση στα πλείστα ερωτήματα αλλά και διαμαρτυρίες που έχει γεννήσει αυτή του η πρωτοβουλία. Περιορίστηκε στα συναισθηματικά κίνητρα ασκώντας τόσο στις πολιτικές αντιστάσεις που ορθώνονται απέναντι στο νομοσχέδιο όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία έναν ηθικό εκβιασμό. Έναν εκβιασμό, ο οποίος περιελάμβανε όλη την αβάσιμη ρητορεία της αριστεράς που θέλει τους Έλληνες, επειδή κάποτε υπήρξαν μετανάστες να αποδεχθούν όχι μόνον τον εποικισμό της πατρίδος μας από ανεξέλεγκτες μάζες αλλοδαπών αλλά και την απόλυτη εξίσωσή τους με το έθνος.
Γιώργος Καρατζαφέρης: Τερατούργημα το νομοσχέδιο
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ξεκίνησε την τοποθέτησή του καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ να συστρατευτούν στην καμπάνια συλλογής υπογραφών για δημοψήφισμα. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε μεταξύ άλλων ότι «...εδώ στην Ελλάδα τα φοβόμαστε τα δημοψηφίσματα και τα φοβόμαστε όχι γιατί φοβόμαστε τον ελληνικό λαό αλλά φοβόμαστε αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός, γιατί ο ελληνικός λαός στο 80% τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε μετρήσεις όλων των εφημερίδων και εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει «ΟΧΙ» σε αυτό το τερατούργημα, το οποίο εσείς το βλέπετε ότι είναι ως ιδανικό.» Προσέθεσε δε ότι αποτελεί ψεύδος το ότι το νομοσχέδιο επιβάλλεται από την ΕΕ, παραθέτοντας παράδειγμα, βάσει του οποίου η ΕΕ έχει γραπτώς απαντήσει ότι πρόκειται «για θέμα το οποίο εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών- μελών και η Επιτροπή δεν δύναται να παρέμβει».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχειρηματολόγησε κατά του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια αλλά και την εν γένει μεταναστευτική πολιτική, βασιζόμενος σε τρία βασικά ζητήματα. Το πρώτο ήταν η οικονομική αιμορραγία που προκαλούν οι μετανάστες στην χώρα με την μαύρη εργασία και το παράνομο εμπόριο, τονίζοντας ότι τα χρήματα που διαρρέουν στο εξωτερικό είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προσπαθεί να συγκεντρώσει η κυβέρνηση με τα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε. Το δεύτερο ήταν η εγκληματικότητα, όπου επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των εγκληματιών να είναι μετανάστες. Το τρίτο ήταν η υγεία και οι ασθένειες που επανέκαμψαν λόγω της παρουσίας των μεταναστών.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. πέτυχε, επίσης να κτυπήσει την αριστερά με το δικό της ιδεολογικό οπλοστάσιο, παραθέτοντας αποφθέγματα του Ένγκελς και του Μαρξ, ο οποίος είχε πει ότι «ο σκοπός εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας».
Τέλος, ζήτησε από την κυβέρνηση «να πάει στη διαβούλευση του άρθρου 44 του Συντάγματος και σε τρεις μήνες να επανέλθει, διαφορετικά [...] την ομοψυχία την οποία ζητά, την κλονίζει η ίδια και την τραυματίζει καίρια».
Σαμαράς: Θα το καταργήσει αλλά προτείνει ρυθμίσεις
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως ξεκίνησε εξαίροντας το κυβερνητικό έργο του κόμματός του, βάσει του οποίου, καλύπτονται τα όποια κενά υπήρχαν ως προς την πολιτογράφηση των μεταναστών δευτέρας γενεάς. Χαρακτήρισε δε επίτευγμα την συμφωνία επαναπροωθήσεως λαθρομεταναστών προς την Τουρκία, η οποία όμως δεν την τηρεί. Ο Σαμαράς σχολίασε ότι «σε εποχές κρίσης και ανεργίας οι χώρες υποδοχής μεταναστών κλείνουν τα σύνορά τους και καθιστούν πιο δύσκολη την είσοδο νέων μεταναστών», τονίζοντας ότι λόγω της τεράστιας ακτογραμμής, η Ελλάδα αδυνατεί να ελέγξει τις μάζες μεταναστών που εισέρχονται.
Ως προς την μεταναστευτική πολιτική ζήτησε να ασκηθεί πίεση προς την τουρκική κυβέρνηση, ώστε να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.
Για το νομοσχέδιο περί ιθαγενείας στους μετανάστες παρατήρησε ότι εγκυμονεί πραγματικά κινδύνους μεγάλων κοινωνικών αναστατώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση, με τα μέτρα της πυροδοτεί την ξενοφοβία». Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε, τα παιδιά μεταναστών να παίρνουν αυτομάτως δικαίωμα ιθαγενείας στα 18, εφόσον έχουν συμπληρώσει 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και έχουν εγκαταλείψει την ιθαγένεια των γονιών τους, χωρίς να παραχωρείται η ιθαγένεια και στους γονείς τους.
Μοναδικό ουσιαστικό δείγμα διαφοροποιήσεως από την αριστερή γραμμή ήταν η τοποθέτησή του ως προς το πλαίσιο εντάξεως των μεταναστών και την πολυπολιτισμικότητα, καλώντας την κυβέρνηση να διδαχθεί από το παράδειγμα χωρών που ακολούθησαν αυτήν την συνταγή και σήμερα την εγκαταλείπουν. «...Η πολυπολιτισμικότητα είναι ένα ιδεολόγημα που καταρρέει παντού και εγκαταλείπεται όπου το υιοθέτησαν...», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Παρά, ωστόσο, τις προτάσεις εξορθολογισμού του νομοσχεδίου, ο Σαμαράς έκλεισε την παρέμβασή του, δηλώνοντας ότι η «Νέα Δημοκρατία» όχι απλώς θα το καταψηφίσει αλλά και θα το καταργήσει όταν έρθει στην διακυβέρνηση της χώρας.
Η αριστερά στον κόσμο της
Όπως αναμενόταν, η κυρία Παπαρήγα περιέστρεψε την παρέμβασή της στην «ενιαία ταξική συνείδηση ανεξάρτητα από το γένος, τη φυλή, τη θρησκεία, το χρώμα», προσπαθώντας μάταια να απαντήσει στις ρήσεις κομμουνιστών θεωρητικών που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Η τοποθέτησή της χαρακτηρίστηκε μάλλον από σύγχυση, αφού αφενός υπερασπίστηκε τους μετανάστες, αφετέρου, όμως, χαρακτήρισε ουσιαστικά περιττή την παραχώρηση της ιθαγενείας.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας στήριξε ουσιαστικά το νομοσχέδιο της κυβερνήσεως, εφαρμόζοντας σε πολύ μεγαλύτερη έκταση την συνταγή του συναισθηματικού και ηθικού εκβιασμού της κοινωνίας μας.


πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου