Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου
Αποξενώθηκαν όλης της κοινωνίας και όχι μόνον του μέρους που τους εξέλεξε. Και τώρα δίχως καμιά διείσδυση σε αυτή παραπατούν σαν μεθυσμένοι. Τρικλίζοντας. Πότε στα δεξιά και πότε στ’ αριστερά τους. Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών και αυτοί, οι μοιραίοι για την χώρα ΝΕΟΠΑΣΟΚΟΙ, αν δεν εκλιπαρούν γονυπετείς τις Βρυξέλλες δηλώνουν στην μακαριότητά τους.. απλώς ενήμεροι (!) του κερδοσκοπικού πόκερ που παίζεται από μαιτρ του είδους στα υποφωτισμένα τραπέζια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Σήμερα και για λογαριασμό των Αμερικανών κατά του Ευρώ, μοιράζει φύλλα ο Πόλσον. Ως χτες ο Σόρος. Αύριο η αποκριάτικη μάσκα του καζινοκαπιταλισμού θα φέρει τα χαρακτηριστικά του επόμενου Ντίλιγκερ της οικονομίας. Με το ξεπλυμένο χρήμα. Για να απομυθοποιηθούν οι δικοί μας ολοκληρωτικά. Μαζί με τους παπύρους των London School of Economics που σέρνουν στην παρδαλή ουρά τους. Πανικόβλητοι έτσι τρέχουν στις αγορές της Άπω Ανατολής για να σωθούν.
Πίσω τους ωστόσο αφήνουν... τον πυκνό άσπρο καπνό μιας αγκομαχούσας ατμάμαξας του μεσοπολέμου. Ορατό από παντού. Μην τύχει και η δύση συγκινηθεί. Και τους υψώσει τα τείχη μιας προ του γκρεμού ελεήμονας αναστροφής. Για να επανέλθουν στην προτεραία θέση της γνωστής ανισόρροπης ισορροπίας.
Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά. Οι αγορές δεν είναι ιδρύματα φιλανθρωπικά.
Ιδίως οι Ασιατικές. Συναλλάσσονται στεγνά. Εμπράγματα. Με το Ελληνοπρεπές σου μεγαλείο να μην συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών. Αντιθέτως. Να σε εκθέτει που επιπλέον το ατίμασες. Και οι Νεοσημίτειοι κυβερνητικοί παρασύρονται από τα ρεύματα της πολιτικής τους δειλίας στην δίνη τού εκ δεξιών πρόσφατου Νεοκαραμανλικού ναυαγίου.
Κι όμως. Πολιτικό οπλοστάσιο υπάρχει. Το επαναλαμβάνω. Όχι οικονομικό. Πολιτικό. Πρωτίστως επιλέγεις τον σύμμαχό σου που δεν μπορεί να είναι άλλος από τον λαό. Αυτόν που σε ανέδειξε πλειοψηφικά στο κοινοβούλιο να νομοθετείς εν ονόματί του. Αλλά εξαιρουμένων των πολιτικών προϊόντων της κ. Κατσέλη, και των τοποθετήσεων του κ. Παπουτσή, δια των Παπακωσταντίνειων νομοσχεδίων που καταθέτεις, επέλεξες να τον θέσεις απέναντί σου. Για να εισπράττεις σήμερα τα επίχειρα στα μπλόκα των αγροτών αύριο των ελευθερο-επαγγελματιών και μεθαύριο των υπαλλήλων. Πασών χαρακτηριστικών και χρωμάτων. Δευτερευόντως μηνύεις στην κεφαλαιουχική ευρωπαϊκή κοινότητα κατά τρόπο απολύτως αυστηρό, ότι σου οφείλει δεν της οφείλεις. Και σου οφείλει γιατί εξ’ αιτίας της διάγεις παραγωγική απραγία αφού επί τριάντα έτη σε υποχρεώνει μαζί με τα προϊόντα της να εισάγεις και την ανεργία του επιστημονικού και τεχνικού της προσωπικού. Κάπως έτσι καθηλώθηκε το εμπορικό σου ισοζύγιο (εισαγωγές-εξαγωγές) σε πρόσημο αρνητικό. Τρίτον θέτεις ωμά τους Γερμανούς ενώπιον, όχι τόσο εκ του ανυπόθηκου κατοχικού δανείου ή της κοπής κίβδηλων κατοχικών νομισμάτων, αλλά των εκ των ποταμών του ελληνικού αίματος πολεμικών οφειλών τους. Χρέη τα οποία ούτως ή άλλως προσημειώνονται κατ΄ έτος ως διεκδικούμενα στον προϋπολογισμό τους αφ’ ης το κράτος τους κατέστη ενιαίο. Τέταρτον αντιστρέφεις δικτατορικά αν χρειαστεί τους Σημίτειους κανόνες που θεμελίωσαν ένα κράτος πρόνοιας των εργολάβων και όχι των εργαζομένων. Και πέμπτον ενημερώνεις ρητά στο σύνολό της την νεοφιλελεύθερη δύση, πως αν ο κάθε τυχοδιώκτης Πόλσον εξακολουθήσει να τζογάρει στην οικονομία σου, με τα f16 τα Miraze και τα Eurofither θα στολίσουν τις παιδικές τους χαρές. Γιατί πάντα διατίθενται προς πώληση οι ασύγκριτες πτητικές μηχανές που ονομάζονται Σουχόϊ. Μόνο που αυτά για να προταθούν ευθαρσώς και ευθέως δηλούμενα, προϋποθέτουν ηγέτη η πολιτική εμβέλεια του οποίου να υπερβαίνει τα στενά όρια του εθνικά μίζερου πολιτικού σου προσωπικού. Κάποιον σαν αυτόν που ευθύς εξ αρχής χαρακτήρισε το νοτιοκορεάτικο τζάμπο της Σαχαλίνης κατασκοπευτικό. Απείλησε με εξοπλιστικό black out τις γερμανικές πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα. Εκβίασε προς όφελος όλων των Μεσογειακών χωρών τα ΜΟΠ. Ταπείνωσε μπλοφάροντας το 1988 στο Αιγαίο την Τουρκία και κρατούσε το ιερό τέρας των ΜΜΕ Χρήστο Λαμπράκη αναμμένοντα αναμμένο στον προθάλαμο του πρωθυπουργικού του γραφείου επί δίωρο, προκειμένου να ευτυχήσει μιας συνάντησης μαζί του..

Κάποιον που να ονομάζεται Ανδρέας Παπανδρέου και που να μην έχει εξαχθεί του τηλεοπτικού σωλήνα αλλά να έχει σφυρηλατηθεί πολιτικά στο αμόνι των κοινωνικών αγώνων
eandrik@otenet.gr

http://deltio11.blogspot.com/2010/01/blog-post_2051.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου