Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ήτοι η «περί οικονομίας» αντίληψη των βουλευτών και πως εκείνοι αντιλαμβάνονται την ισότητα

Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου 
Ιστορικού – Συγγραφέως
 
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, με αφορμή τις ... «πενιχρές», κατ’ αυτούς αποδοχές των βουλευτών μας, αποτελούμενες εξ αρκετών χιλιάδων €υρώ, να σχολιάσουμε τις θέσεις τους και να προβληματισθούμε. Το βουλευτικό εξουσιαστικό σύστημα, με τις ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, εξελίχθηκε σε κλεπτοκρατικό, την ίδια ώρα που φρόντιζε να αυτοεξαγνισθεί μέσα από φωτογραφικούς νόμους, κομμένους και ραμένους στα μέτρα τους! Ένας από αυτούς είναι και ο κατάπτυστος, μέχρι σήμερα ισχύων νόμος "περί ευθύνης υπουργών", η πολιτική "κολυμβήθρα τού Σιλωάμ", όπου ξεπλένει τις βρωμιές τών υπουργών με το θαυματουργό νερό τής παραγραφής. Ας αφήσουμε όμως τα πολιτικά τεχνάσματα απαλλαγής των κλεπτών και διασπαθιστών δημοσίου χρήματος και ας ασχοληθούμε με την τεχνική, κατά κάποιον βουλευτή, της μετατροπής "του σκατού σε ...παξιμάδι".
Όταν ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δώσει αφορμή, με την προφορά του, της μετατροπής του ονόματος "βουλευτής" σε "βολευτής", είχε κυκλοφορήσει το ανέκδοτο ότι σωστό ήταν το δεύτερο, διότι "με την εκλογή τους πολλοί... βολεύτηκαν"! Και πράγματι, εκλεγόμενος κάποιος βουλευτής, ενώ πολλές ενέργειές του ήταν "για κλείσιμο σε άσυλο", ο ίδιος αποκτούσε ... "ασυλία"! Έλεγαν ότι ήλθαν να προσφέρουν, λες και τους το ζήτησε κανείς. Μόνο που η προσφορά αυτή δεν ήταν ανιδιοτελής! Πολλά τα λεφτά Άρη, κατά την γνωστή κινηματογραφική ρήση. Και δεν υπήρχε λόγος δικαιολόγησής τους, ειδικά μετά την άρση τού "επαγγελματικού ασυμβίβαστου", όπου ο βουλευτής μπορούσε να εξασκεί το επάγγελμά του, αν είχε! Έτσι θα απεκλείοντο τα ανεπάγγελτα "γενόσημα τής πολιτικής", τα επαγγελματικώς διορισμένα και προορισμένα για την καθοδήγηση των βοδιών – ψηφοφόρων! Το επιχείρημά τους, ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν σωστά την δουλειά τους, εάν εξασκούσαν και το επάγγελμά τους, διότι δεν θα είχαν χρόνο, κατερρίφθη τόσον από τις ομολογίες τους, όσον και από πράξεις. Υπήρξαν βουλευτές που υπέγραψαν το μνημόνιο, χωρίς να το διαβάσουν, όπως κυνικά θρασύτατα μα ειλικρινέστατα ομολόγησαν, άρα δεν έκαναν σωστά την κυβερνητική τους εργασία. Διότι "κυβερνώ" σημαίνει  "διαχειρίζομαι τα πράγματα προς όφελος τού πολίτου". Από την άλλη, την ώρα που συνεζητούντο σημαντικά νομοσχέδια, στα έδρανα του κοινοβουλίου δεν υπήρχε άλλος βουλευτής πλήν του ερωτώντος και του απαντώντος. Αφήνω για την ώρα το γεγονός ότι πρώην πρωθυπουργοί και νυν βολευτές, πληρώνονται, ενώ κάνουν διακοπές και δίδουν διαλέξεις στην ημεδαπή και αλλοδαπή! Σε επισήμανση, ότι η βουλή δεν λειτουργούσε, απαντούσαν ότι οι βουλευτές ήσαν σε επιτροπές, από τις οποίες αμείβοντο ξεχωριστά για κάθε συνεδρίαση, οι οποίες αμοιβές προστιθέμενες σε άλλες άφηναν ένα σημαντικό εισόδημα σους εθνοκτόνους εθνοπατέρες! Υπήρξαν βολευτές που δήλωσαν ότι δεν θα δουλεύουν τζάμπα και άλλοι που είπαν ότι αν ήξεραν ότι ο μισθός θα ήταν 2000 € δεν θα έθεταν υποψηφιότητα και θα έκαναν κάτι άλλο το οποίο θα τους απέδιδε περισσότερο κ,λπ. Θράσος απροσμέτρητον!
Ας κάνουμε, λοιπόν, έναν σύντομο απολογισμό της προσφοράς τους για να δούμε ότι αν οι ίδιοι δεν φρόντιζαν με νομικά τεχνάσματα να αυτοαπαλλαγούν των προδοτικών και εθνοκτόνων ευθυνών τους, θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικές φυλακές, όχι πλέον "πολιτικών κρατουμένων" αλλά "πολιτικών λαμογιών"! Από το 1974 και μετά η Ελλάδα εξαρτήθηκε ολοκληρωτικώς οικονομικά, κατεστράφησαν οι υποδομές της, έκλεισαν οι επιχειρήσεις της, κατεστράφη ο πρωτογενής τομέας παραγωγής, αγόραζε τα πάντα, ζούσε με δανεικά, κατασπαταλούσε δε αυτά τα δανεικά για προσωπικό όφελος βολευτών πολιτικών και βόλεμα "ημετέρων", η βουλή θεωρούσε ότι έκανε το καθήκον της, οπότε καθόριζε και εξ ιδίων ψήφων τι έπρεπε να λάβει. Αφού λοιπόν η βουλευτοκρατία-κλεπτοκρατία κατέστρεψε την Ελλάδα, αυτοεκλήθη...να την σώσει! Ως αντάλλαγμα θα συνέχιζε να εισπράττει τις παχυλές αμοιβές της και μάλιστα με απαλλαγή αφορολόγητου του 70%, την ώρα που ο ελληνικός λαός, όντας στα όρια της φτώχειας, φορολογείται από το πρώτο €υρώ και πληρώνει δυσβάστακτους φόρους, υπερπολλαπλασίως αυξανόμενους κατ’έτος, με αποτέλεσμα τον σίγουρο οικονομικό αλλά και φυσικό θάνατό του.. Αυτό είναι το έργο των σωτήρων βολευτών. Μέτρα για τον λαό, φορολογία χωρίς φορολόγητο, πολλές χιλιάδες γι’αυτούς αμοιβή με 79% αφορολόγητο. Σπουδαίο έργο! Εθνικό! Με ιδιότυπη Δικαιοσύνη μόνο γι’αυτούς.
Λίγη απλή σκέψη, λοιπόν και λίγη αριθμητική. Το Σύνταγμα ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι των νόμων και ΄χουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Όμως κάποιοι Έλληνες, "βολευταί τω επιτηδεύματι", είναι πιο ίσοι! Το Σύνταγμα λέει επίσης ότι στην φορολογία συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. όμως οι "βολευτές" συνεισφέρουν πολύ λιγότερο. Μετά τις σκέψεις λοιπόν ας έλθουμε στην αριθμητική κι ας αντιστοιχίσουμε τις παροχές του "βολευτή" με αυτές ενός μέσου μορφωμένου Έλληνα των 1000 €υρώ. Αν ο εθνοπατέρας θέλει να παίρνει 6500€ τον μήνα σύν τις αμοιβές από τις επιτροπές, που κάποτε ήταν 300€ και τώρα έχει πέσει στα 100€ περίπου, κατά τον ίδιο τρόπο να αμείβονται και όλοι οι άλλοι δημόσιοι λειτουργοί. Ο καθηγητής ας πούμε να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε εργασία που κάνει στο σχολείο (γραμματέα, πρακτικογράφου, απουσιογράφου, υπευθύνου δραστηριοτήτων κ.λπ.). ο γιατρός να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε ασθενή που εξετάζει, ο εφοριακός 1000€ μισθό και 50€ για κάθε δήλωση εισοδήματος που διεκπεραιώνει, αμοιβή αυξανομένη σε 1000€ αν η περίπτωση φοροδιαφυγής είναι πολιτικού και επιχειρηματικού λαμογιού! Ο ιερέας να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε λειτουργία, τρισάγιο, ευχέλαιο και αγιασμό, που θα κάνει στον ναό που υπηρετεί και αλλαχού. Ο τραπεζιτικός υπάλληλος να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε ώρα συναλλαγών που θα πραγματοποιεί! Ο δημοσιογράφος να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε ώρα, που εξυπηρετεί το ρεπορτάζ. Ο στρατιωτικός να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε ώρα ημερησίως που εργάζεται και ασκείται υπέρ πατρίδος, ο δικαστής να παίρνει 1000€ μισθό και 50€ για κάθε ώρα εργασίας εντός και εκτός δικαστηρίων. Πώς θα σας φαινόταν αυτό κύριοι εθνοπατέρες;
Έτσι έχει το θέμα, αγαπητοί κύριοι βολευτές! Όλα στην αρχή της ισοτιμίας και ουχί της ατιμίας. Αν θέλετε να σας αγαπά ο κόσμος να πάρετε μέτρα για την ανακούφισή του. Να καταργήσετε τις κάθε είδους απαλλαγές σας, νομικές, πολιτικές και οικονομικές. Να αφήσετε τις φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια που καλύπτουν, βοηθούν ή απαλλάσσουν παρανομίες! Και να ψηφίσετε έναν νόμο, να τιμωρείται παραδειγματικά, να φυλακίζεται και να δημεύεται η περιουσία εκείνου, που αποδεδειγμένα προέβη σε παράνομη πράξη, με άρση της παραγραφής με αναδρομική ισχύ. Μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί Δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού. Κι αν δεν σας ικανοποιεί ένας μισθός 1000€ με 50€ για κάθε επιτροπή, στην οποία συμμετέχετε, να πάτε σπίτι σας, να σώσετε τον εαυτό σας. Για να μη φανεί μπροστά στην ουτιδανή προσφορά σας η πραγματική διάθεση προσφοράς των πολιτικών, όπως αυτή τού Ιωάννη Μεταξά, με την φθηνή ρόμπα κατά την ομολογία τού Γκράτσι, σε αντίθεση με την χλιδάτη συμπεριφορά των πολιτικών αστέγων και στεγασμένων της μεταπολίτευσης, που τα πίνουν εις υγείαν των κουτών (εσάς εννοώ, τους ψηφοφόρους) κάνοντας παξιμάδι ένα σκατό 8000€. Για να μη πω για τον μοναδικό Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «…εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»
Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, σε ομιλία του προς την Δ΄  Εθνοσυνέλευση ο Καποδίστριας είπε... «…εφ’ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου