Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΙΑΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας του βιβλίου : “Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ” απο τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ :  
30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΛΑΣΓΟΣ : http://ekdoseispelasgos.blogspot.gr/
 
Κάθε όριο ανοχής της ελληνικής κοινωνίας ξεπέρασε η αυθαιρεσία της οικτρής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία το τελευταίο 5μηνο που βρέθηκε στην εξουσία, τείνει θα διαλύσει κάθε πυλώνα εθνικής ασφαλείας και κοινωνικής συνοχής. 
Είναι όμως η κυβέρνηση που λαμβάνει άριστα στον τομέα της επικοινωνίας και προσπαθεί να πείσει τους ευκολόπιστους και αδαείς ότι διαπραγματεύεται με τους δανειστές μας, επειδή η Τρόικα “μετονομάστηκε” σε “Θεσμούς” και το μνημόνιο σε συμφωνία. 

Είναι η παρεούλα του δεκαπενταμελούς σχολικού συμβουλίου που νομίζει ότι η διακυβέρνηση της χώρας και τα προβλήματα του λαού, ταυτίζονται με το κύριο μέλημα των μαθητών, πού θα πάνε πενθήμερη εκδρομή. 
Είναι η κυβέρνηση της λαθρομεταναστολαγνείας που επί των ημερών της αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο η είσοδος λαθροεποίκων στα νησιά μας και τώρα που αρχίζει η πείνα, θα κινδυνεύουμε να γίνουμε θύματα πεινασμένων ανθρώπων που θα σφάζουν χωρίς δεύτερη σκέψη, ακόμα και για λίγα ευρώ (ή δραχμές). 
Είναι η κυβέρνηση που ενδιαφέρθηκε μόνο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αυτού του νεοσταλινικού τηλεοπτικού μορφώματος που στόχο έχει την διαστρεβλωμένη ενημέρωση των τηλεθεατών, κατά τα πρότυπα ανελεύθερων καθεστώτων. 
Είναι η κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό προεκλογικά με κίβδηλες υποσχέσεις, υφάρπαξε την ψήφο ακόμη και αφελών ελαφροδεξιούληδων, κατέλαβε την εξουσία και εν τέλει πρότεινε στην Τρόικα-Θεσμούς πριν λίγες ημέρες, την λήψη εξοντωτικών μέτρων ύψους 8 δις ευρώ, στρεφόμενη εναντίον κάθε κοινωνικής τάξης και ιδιαίτερα κατά του ιδιωτικού τομέα.

 Τελευταία πράξη της σύγχρονης τραγωδίας που βιώνουμε εξαιτίας των συμπλεγματικών ιδεοληψιών της κυβέρνησης, είναι η απόπειρα διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την αποδοχή ή όχι της πρότασης των δανειστών. 
Μια πρόταση “non paper” που δεν την γνωρίζει επακριβώς κανείς, ούτε καν οι βουλευτές, ενώ οι δανειστές διαψεύδουν την κυβέρνηση ως προς το περιεχόμενό της και ουσιαστικά δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των 8 δις, που και αυτή αποτελεί νέο σκληρό μνημόνιο. 
Το δημοψήφισμα αυτό που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 5η Ιουλίου 2015 και κατά την γνώμη μου δεν είναι ακόμα βέβαιο ότι θα γίνει, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και πρέπει να κηρυχθεί αντισυνταγματικό. 
Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, αναφέρει περιληπτικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει δημοψήφισμα με Διάταγμα, μόνο για κρίσιμα Εθνικά Θέματα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα εκτός από τα δημοσιονομικά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ερώτημα ”αν συμφωνείτε ή όχι με την πρόταση των δανειστών”, είναι δημοσιονομικού ενδιαφέροντος και επομένως εμπίπτει στην εξαίρεση του άρθρου 44 παρ. 2 περί μη δυνατότητας διεξαγωγής δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά θέματα. 
Η αντισυνταγματικότητα του εκκολαπτόμενου δημοψηφίσματος απορρέει επίσης από το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση, τα δημοσιονομικά θέματα εντάσσονται στην κατηγορία των σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων και όχι των κρίσιμων εθνικών θεμάτων. Το ίδιο άρθρο εξάλλου προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται για τα μεν κρίσιμα εθνικά θέματα, κατόπιν αποφάσεως της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών (ήτοι 151 βουλευτές), για τα δε κοινωνικά ζητήματα (εκτός των δημοσιονομικών), κατόπιν αποφάσεως των 3/5 των βουλευτών (ήτοι 180 βουλευτές).

 Στην ψηφοφορία της 27ης Ιουνίου 2015, το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ψήφους 178 υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) έναντι 120 κατά. Η απόφαση αυτή καταστρατηγεί το Σύνταγμα διότι κατά τρόπο νομικά αναιτιολόγητο και αντιδημοκρατικό, η κυβέρνηση κατέταξε την πρόταση των δανειστών που είναι δημοσιονομικού ενδιαφέροντος, στα κρίσιμα εθνικά θέματα, μόνο και μόνο γιατί για αυτήν την κατηγορία ζητημάτων απαιτείται πλειοψηφία μόλις 151 βουλευτών, ενώ για την κατηγορία των σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων (που σε κάθε περίπτωση ανήκουν και τα δημοσιονομικά θέματα) απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
         
 Το “ψευδοδημοψήφισμα” του ΣΥΡΙΖΑ με την διατύπωση του ερωτήματος να απευθύνεται σε φοιτητές νομικής, τουλάχιστον, είναι κατευθυνόμενο, διχαστικό, παράνομο, αντισυνταγματικό και γίνεται μόνο και μόνο γιατί η κυβέρνηση δεν τολμά να φέρει στη Βουλή την δική της πρόταση για μέτρα 8 δις, διότι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα καταψηφισθεί από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Ο
 ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά δείχνει πολιτική δειλία και αποποιείται των ευθυνών του, μεταθέτοντας αυτές, στον έντρομο και απληροφόρητο για την πρόταση των δανειστών, ελληνικό λαό, που σήμερα ξύπνησε με κλειστές τράπεζες και τις μικρές καταθέσεις του εγκλωβισμένες, αύριο θα είναι αμφίβολη η λήψη μισθών και συντάξεων, η ύπαρξη στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, καθώς και η λειτουργία νοσοκομείων, δικαστηρίων, συγκοινωνιών κ.ο.κ.  και μεθαύριο θα αγοράζουμε βασικά ήδη διατροφής και καύσιμα με το δελτίο, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε άμοιρη χώρα της Λατινικής Αμερικής που είχε την φαεινή ιδέα να εκλέξει Αριστερίστικη κυβέρνηση. Η θρασύδειλη κυβέρνηση Τσίπρα που 5 μήνες τώρα μας εκπαιδεύει στο δόγμα “Πρώτη φορά Αριστερά”, καθίσταται πλέον άκρως επικίνδυνη. 
Το δημοψήφισμα, εφόσον τελικά διεξαχθεί θα διχάσει βαθιά τον Λαό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Οι λύσεις για να αποφύγουμε την πλήρη διάλυση και εμφυλιακά φαινόμενα είναι δύο. 
Ή Οικουμενική Κυβέρνηση ή Εκλογές, ώστε να προκύψει μια σοβαρή και εθνικά υπεύθυνη κυβέρνηση που θα επαδιαπραγματευθεί με τους δανειστές και ίσως μπορέσει να αποτρέψει τα χειρότερα που έρχονται. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. 

ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου