Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ ΘΩΜΑ ΘΕΟΛΟΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΄΄ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ΄΄ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ

Το παρακάτω κείμενο είναι η επιστολή απάντηση, του κ. Θωμά Θεολόγη προς το περιοδικό «Ιστορία Εικονογραφημένη» την οποία λάβαμε και θεωρήσαμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε προς χάριν της αποκατάστασης της αλήθειας σε ότι αφορά την Βασίλισσα Μητέρα Φρειδερίκη και όχι για λόγους αντιπαράθεσης με το συγκεκριμένο έντυπο.
 
Στο περιοδικό Ιστορία Εικονογραφημένη» του Οκτωβρίου 2014, διάβασα ένα πολυσέλιδο «αφιέρωμα» στο Νίκο Μπελογιάννη. Μάλιστα στη συνέντευξη του γιού του Μπελογιάννη (Νίκος Μπελογιάννης κι΄ αυτός) μεταξύ άλλων λέει ότι εκτός από το Ζαχαριάδη πού ήθελε τον Μπελογιάννη νεκρό, το ίδιο επιθυμούσε και η Βασίλισσα Φρειδερίκη και αναλύει το γιατί: «Ένα άτομο με χαρακτήρα ύαινας μην περιμένεις να σκεφτεί όπως εμείς…Ήξερε μόνο να καταστρέφει ανθρώπους». Δεν είναι η πρώτη φορά πού διαπιστώνω ότι η αγνωμοσύνη είναι ένα από τα μειονεκτήματα της φυλής μας! Από τα πολλά παραδείγματα πού το αναδεικνύουν, θα περιοριστώ σε αυτά τα λίγα.
-Ο Πυθαγόρας πέθανε στην εξορία από πείνα, όπως και οι Σοφοκλής και Αριστοφάνης...  Ο Μιλτιάδης πέθανε στη φυλακή όπως και ο Φειδίας... Ο Θεμιστοκλής πέθανε στην εξορία, όπως και οι Αισχύλος , Αναξαγόρας, Ηρόδοτος, Ικτίνος, Ευριπίδης, Αλκιβιάδης, Θουκυδίδης, Πλάτων και Ισοκράτης... Ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε και ο Καραϊσκάκης πού μάς λύτρωσε από τον τούρκικο ζυγό μετά την έξοδο του Μεσολογγίου το 1826, καταδικάστηκε ως προδότης από το «Μαυροκορδάτειο Στραβοδικείο».

Η πρώτη μητέρα της Ελλάδος
Όσο για τη Φρειδερίκη πού ήταν «ένα άτομο με χαρακτήρα ύαινας» (ύαινα είναι το πλέον άγριο σαρκοβόρο θηλαστικό), παραθέτω εν συντομία το έργο της και σάς παρακαλώ να κρίνετε εάν δίκαια οι Διεθνείς Γυναικείες Οργανώσεις κήρυξαν τη Φρειδερίκη το 1949 ΠΡΩΤΗ ΜΗΤΕΡΑ της χρονιάς! Αυτή η διάκριση δεν είναι τυχαία! Μέσα στον όλεθρο και στην καταχνιά της δυστυχίας πού επικρατούσαν στη χώρα μας-κυρίως την τετραετία 1946-1949- πρόβαλε η φιγούρα μιας μάνας με τις αγκαλιές της ανοιχτές. Αυτές οι φιλόξενες αγκαλιές γέμισαν αμέσως με εθελοντές, προσφορές, παραγωγικές ιδέες και παιδιά! Η Φρειδερίκη πρόσφερε ελπίδα και οι μελλοθάνατοι έζησαν!
Σε απίστευτα μικρό διάστημα λειτούργησαν 52 Παιδουπόλεις πού φιλοξένησαν 23.612 διασωθέντα παιδιά! Δυστυχώς, όμως, 28.000 Ελληνόπουλα απήχθησαν με το ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ! Δικαίως τα παιδιά των Παιδουπόλεων θεωρούσαν τη Φρειδερίκη μητέρα τους!
Η Βασίλισσα διαβλέποντας ότι η μέρα του επαναπατρισμού των παιδιών δεν ήταν πολύ μακρινή, φρόντισε αυτά να γίνουν γρήγορα χρήσιμα για την ανοικοδόμηση της χώρας. Το 1950 επαναπατρίστηκαν 15.000 παιδιά! 234 Σπίτια του Παιδιού λειτούργησαν σε διάφορα χωριά, προσφέροντας θεωρητική μόρφωση, ψυχαγωγία, πρακτική εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη , προγράμματα ανάπτυξης γεωργίας και κτηνοτροφίας, οικοτεχνίας, τυροκομίας… Για μεγαλύτερη συμπαράσταση στους αγρότες λειτούργησαν Νηπιαγωγεία και Ομάδες Βοήθειας Υπαίθρου πού εξυπηρετούσαν 2.653 χωριά! Ανεγέρθησαν 2.256 αγροτικά σπίτια, επισκευάστηκαν 41.699, κτίστηκαν 99 Εκκλησίες και επισκευάστηκαν 751, κτίστηκαν 84 σχολεία και επισκευάστηκαν 598!

Πέραν όλων αυτών διοργανώθηκαν τα ‘’ΑΚΡΙΤΕΙΑ’’ -αγώνες κλασικού αθλητισμού- ιδρύθηκαν 60 τυροκομεία και 296 υποδειγματικά κτηνοτροφία πτηνοτροφεία. Μέχρι το 1963 λειτούργησαν 48 ταπητουργεία και 99 πριονιστήρια, έγιναν 19 Κέντρα Νεότητας με 3.176 μέλη. 15 Αστικά Κέντρα με 19.000 εγγεγραμμένους νέους. Μέχρι το 1968 λειτούργησαν 92 Νηπιαγωγεία και 203 Θερινοί Νηπιακοί Σταθμοί με 6.107 μέλη. Μεγάλες υπηρεσίες πρόσφεραν στους αγρότες η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κι ακόμα περισσότερο η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ, προπομπός των σημερινών ΚΑΠΗ.
Για τούς καλούς μαθητές τώρα: Όσοι διακρίθηκαν στα γράμματα, παρέμειναν στις Παιδουπόλεις ώσπου να ολοκληρώσουν τις ανώτερες σπουδές τους. Θα χρειάζονταν πολλές σελίδες για να γραφούν όλα τα ονόματα των νηπιαγωγών-διδασκάλων-Καθηγητών Μ.Ε.- Καθηγητών Πανεπιστημίου-Θεολόγων-Γεωπόνων-Δικηγόρων-Αρχιτεκτ130215-freiderikh2όνων-Οικονομολόγων-Μηχανικών-Αξιωματικών κ.ά....
Η Βασίλισσα Φρειδερίκη με την άπειρη αγάπη για τον λαό, την έντονη προσωπικότητα της, τη μοναδική οξύνοια και ευστροφία, πέτυχε αποτελέσματα πέραν κάθε προσδοκίας. Γι’ αυτό το τεράστιο έργο της μισήθηκε και κατασυκοφαντήθηκε από τούς κομμουνιστές. Στο μέτωπο όλη τη νύχτα τα μεγάφωνα των ανταρτών αποκαλούσαν τούς φαντάρους: «κωλόπαιδα της Φρειδερίκης»! Δεν μπορούσαν με τίποτα να καταπιούν το πάθημα τους στην Κόνιτσα τη νύχτα των Χριστουγέννων το 1947!

Η Φρειδερίκη αδιαφορώντας για τούς κινδύνους από τα πυρά και τις νάρκες των κομμουνιστών και παρά τον έντονο προβληματισμό των Αξιωματικών του Στρατού μας πού την προειδοποίησαν για τούς μεγάλους κινδύνους πού διέτρεχε, αυτή πήγε δίπλα στους φαντάρους στην πρώτη γραμμή! Πώς να μην τη μισήσουν και να μη την κατασυκοφαντήσουν οι κομμουνιστές;
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης οι κάτοικοι της Κόνιτσας της έστησαν άγαλμα το 1953. Δυστυχώς εξαφανίστηκε «μυστηριωδώς»! Για να την τιμήσουν οι κάτοικοι της πόλεως έδωσαν το όνομά της στο Νοσοκομείο της Κόνιτσας. Επειδή και αυτό ενοχλούσε, κάποιοι άλλοι Έλληνες «δημοκράτες» προήγαγαν το Νοσοκομείο σε Κέντρο Υγείας! Θα έχετε οπωσδήποτε ακούσει για τα Βιβλιάρια Προικοδοτήσεως Απόρων Κορασίδων. Πρόκειται για μια σοφή ιδέα της Φρειδερίκης για να βοηθήσει στην αποταμίευση. Κρίμα πού ο χώρος δεν μου επιτρέπει να γράψω σχετικά. Θα περιοριστώ σε αυτό πού σκέφθηκαν οι συκοφάντες προκειμένου να γελοιοποιήσουν ένα σύστημα πού είχε άριστες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και πού τόσο καλά έλυνε το πρόβλημα στα νιόπαντρα ζευγάρια! Αντί να αναφέρονται στα Βιβλιάρια Προικοδοτήσεως Άπόρων Κορασίδων, προτίμησαν την τούρκικη μετάφρασή τους σε «Μπατίρ Χανούμ Ντεφτέρ», όπως είχαν κάνει και με τη χειροβομβίδα που την έλεγαν «μπαρούτ κιοφτέ»!...
Να πώς περιγράφει ο Ιωάννης Καψής στην εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου» τα περί προικοδοτήσεως των απόρων κορασίδων: « Όταν γινόντουσαν 18 χρονών, παίρνανε μία κατσαρόλα και μία οκά ρεβύθια»! Δεν λέω «αίσχος» κύριε Καψή για να μην ντροπιάσω τη λέξη.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα η Φρειδερίκη θα είχε ανακηρυχθεί ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ! Εμείς όχι μόνο δεν τηρήσαμε εθνικό πένθος τη μέρα της ταφής της (κάτι που κάναμε για τον εγκληματία Καπετάν - Γιώτη που θάψαμε δημοσία δαπάνη  «για τις καλές του υπηρεσίες προς τον ελληνικό λαό, την πατρίδα και το έθνος»-ΦΕΚ 698/2005) αλλά ούτε δεχθήκαμε να ικανοποιηθεί η επιθυμία της να ταφεί δίπλα στο σύζυγό της στο Τατόι! Μετά από πιέσεις διεθνών προσωπικοτήτων επετράπη η ταφή, σχεδόν στα κρυφά για να μη φανεί η αφοσίωση του λαού στη μεγάλη του Βασίλισσα.
Κι εγώ ως ευεργετηθείς από τη Φρειδερίκη, έκοψα ένα λευκό νάρκισσο για τον τάφο της. Δυστυχώς, όμως, δεν επέτρεψαν οι «κατακτητές», ούτε στα χελιδόνια να παρακολουθήσουν την κηδεία της!

http://www.elkosmos.gr/politiki/politiki/xoros/14810-2015-02-13-00-12-21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου