Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ»:ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Με ψήφισμα που πέρασε το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια», θέτει την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας προ των ευθυνών της. Όσα αναφέρονται, είναι πολύ σημαντικά, αφού η πάροδος δεκαετιών έχουν κάνει πολλούς να ξεχάσουν… το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»:
Προς Συναγωνιστές/Συναγωνίστριες, Προς κάθε Κύπριο πατριώτη, Προς κάθε αδελφό Έλληνα, Στην Κύπρο και το εξωτερικό,
Παραθέτουμε το Ψήφισμα των Γενικών Συνελεύσεων των Παραρτημάτων του Σωματείου μας με την παράκληση να προβληματιστείτε σε συσχετισμό και με τις διεργασίες που ευρίσκονται σε εξέλιξη σε σχέση με το Κυπριακό. Είμαστε πεπεισμένοι πως η αναζητούμενη νέα πορεία για να έχει προοπτική πρέπει να εδράζεται σε εντελώς νέα αντικατοχική βάση και όχι να αποτελεί επανάληψη του παρελθόντος όπου επιδίωξη ήταν η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Πέραν τούτου θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει και τους αξιωματούχους του ΟΗΕ διαφορετικά από ότι μέχρι τώρα. Επειδή έχουμε αποδεχθεί στο Κυπριακό υποχωρήσεις και συμβιβασμούς οι οποίοι είναι εκτός των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, διευκολύναμε τον επηρεασμό των Αξιωματούχων του ΟΗΕ από τις εχθρικές προς εμάς δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τυγχάνουμε της μεταχείρισης που έχουμε, τόσο από τη Γραμματεία, του ΟΗΕ, τον εδώ αντιπρόσωπό του κ. Ντάουνερ και πρόσφατα και από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα. Αυτό είναι μοιραία μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη η οποία πρέπει άμεσα να διορθωθεί.
Το παρακάτω ψήφισμα πιστεύουμε θέτει τη βάση για ένα τέτοιο νέο ξεκίνημα και σας παρακαλούμε για το καλό του τόπου αφού προβληματιστείτε σοβαρά, να συμβάλετε προς την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία να προχωρήσει στην επανατοποθέτηση που εισηγούμαστε διότι αυτή θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία. Έχουμε ο καθένας τη δυνατότητα να διαδραματίσουμε αυτό το ρόλο.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
«Τα μέλη του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια συνελθόντα σήμερα 9.11.2013 σε Γενική Συνέλευση σας απευθύνουν το ακόλουθο Ψήφισμα:
1.0 Η εξωτερική στρατιωτική εισβολή , η κατοχή και τα παράγωγά της, δεν δημιουργούν Δίκαιο και γι’ αυτό δεν δικαιολογείται η παραμονή Τουρκικών στρατευμάτων, ούτε και ενός Τούρκου έποικου στην Κύπρο. Παρομοίως δεν νομιμοποιείται η δημιουργία οποιασδήποτε υπόστασης Τουρκικού, ή Τουρκοκυπριακού Κρατιδίου, ή Περιφέρειας πάνω στην κατεχόμενη γη μας.
2.0 Οι πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ και διεκδικούμε την αποκατάσταση των βασικών μας ελευθεριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χωρίς όρους και περιορισμούς.
3.0 Οι βασικές ελευθερίες και τα Ανθρώπινά μας Δικαιώματα είναι απαράγραπτα και όχι διαπραγματεύσιμα, ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια της παραβίασης τους.
4.0 Απαιτούμε την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας για να αποκατασταθεί στην Κύπρο η έννομη τάξη που προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.
5.0 Ενόψει των πιο πάνω, το Διεθνές Δίκαιο που προκύπτει από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ τον οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία προσυπόγραψε όταν έγινε μέλος του ΟΗΕ, επιβάλλει, να τερματιστεί κάθε ιδέα ή συζήτηση, >για λύση ΔΔΟ, >για περιορισμό επιστροφής και επανεγκατάστασης των προσφύγων ή στέρησης της ιδιοκτησίας των προσφύγων για οποιοδήποτε λόγο,
και επιφυλάττουμε τα δικαιώματα των προσφύγων.


6.0 Η Κυπριακή Δημοκρατία να καλέσει τους Τουρκοκύπριους σε κοινό αγώνα ενάντια στην Τουρκική κατοχή και τον Τουρκικό εποικισμό και να τους ξεκαθαρίζει ότι ο τελικός στόχος θα είναι, εκείνοι να επιστρέψουν στα χωριά τους και οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες στα δικά μας.
7.0 Απαιτούμε ακύρωση των οικονομικών αποκοπών που υπέστησαν οι πρόσφυγες είτε απευθείας επί των καταθέσεων και των εισοδημάτων τους , είτε με φορολογίες που επεβλήθησαν εξαιτίας του Τροϊκανού μνημονίου και αποκατάσταση της προσφυγικής πολιτικής όπως ίσχυε πριν από το Τροϊκανό Μνημόνιο.
8.0 Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ πως οι καλές του Υπηρεσίες δεν εξυπακούουν ότι θα ενεργεί σε αντίθεση με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Ενόψει μάλιστα της μέχρι τώρα συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Κύπρου και του Λαού της, η Κυπριακή Κυβέρνηση να απαιτήσει από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στο πλαίσιο των καλών του Υπηρεσιών, να ζητήσει από την Τουρκία σε τακτό χρονικό διάστημα να αποσύρει τα στρατεύματά της και τους Τούρκους έποικους από την Κύπρο όπως προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ.
Αυτό επιβάλλει ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ ώστε να αποκατασταθεί η κυριαρχία και η Κρατική εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί να καλείται ο Γενικός Γραμματέας να κινήσει τις διαδικασίες που προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ ώστε ο ΟΗΕ να επιβάλει στην Τουρκία το σεβασμό στον Καταστατικό Χάρτη.»
Με εκτίμηση
Για το Σωματείο

Κλεάνθης Σολέας – ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Ιωάννης Σιεκέρσαββας – ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



http://www.defence-point.gr/news/?p=89053

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου