Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ 2013 ΣΤΗΝ AΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ

To άρθρο που σας στέλνω συνημμένο, το έγραψε ένας φίλος, ο Ανδρέας Μαρτίνος από τους Δρυμάδες της Χιμάρας. Ο Ανδρέας πέρασε πολλά από τα χρόνια της ζωής του στις φυλακές και στα κάτεργα της Αλβανίας του Χότζα επειδή σκεφτόταν σαν Έλληνας, επειδή ενεργούσε σαν Έλληνας. Σε αυτό το άρθρο ο Ανδρέας Μαρτίνος καυτηριάζει κάποιες σημερινές καταστάσεις και προτείνει κάποιες λύσεις.
Θεωρώ πως αξίζει να το διαβάσετε
 
Σας ευχαριστώ
Δημήτρης Περδίκης  

Του Ανδρέα Μαρτίνου
Αθήνα 14-7-2013

Η κυρία Βούλτεψη έγραψε ένα άρθρο με αντικείμενο τις εκλογές τον περασμένο Ιούνιο, 23 του μηνός. Όμως ένας ανεγκέφαλος (ΑΝΩΝΥΜΑ μάλιστα) πιθανόν προ­ερχόμενος από το κόμμα «ΜΕΓΚΑ», είχε το θράσος να κατακρίνει με απα­ράδεκτες ύβρεις τις σκέψεις ενός λαμπρού μυαλού που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον του ΜΕΓΚΑ να τεκμηριώνει με σαφήνεια τα πραγματικά προβλή­ματα του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Μην ξεχνάτε κύριοι του ΜΕΓΚΑ, ότι κάθε ύβρις και υποτίμηση προς την κυ­ρί­α Βούλτεψη, είναι μεγάλη τιμή για το κύρoς και για τις θέσεις που υποστηρίζει τόσο η κυρία Βούλτεψη όσο και όλοι εκείνοι που ταυτίζονται με τις θέσεις της.
Επειδή έχετε μπει βαθιά στα λασπόνερα της επιβίωσης που έχετε επι­λέξει, θα σας δώσω μία συμβουλή: Να μετανοήσετε για τον δρόμο που έχετε ακολουθήσει, όχι ότι εμείς έχουμε ανάγκη την προσφορά σας (τρομάρα σας). Να μπορείτε να έχετε το μέτωπό σας καθαρό και να απαντήσετε στα παιδιά σας αύριο «Εγώ παιδί μου έκανα το καθήκον μου». Τότε τα παιδιά σας θα είναι υπερήφανα για τον πατερά τους. Εγώ δεν περιμένω ανταπόκριση αλλά το αφήνω στην ελεύθερη βούληση και θέληση του καθενός.
Ποιά είναι η προδοσία που συντελείται σήμερα στην Βόρειο Ήπειρο; Δύσκολα θα μπορούσα να είμαι σύντομος αλλά θα προσπαθήσω.
Όπως ξέρουμε όλοι μας η ΟΜΟΝΟΙΑ και το Κ.Ε.Α.Δ ιδρύθηκαν με πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους από το 1991 και μέχρι σήμερα παρα­μένουν οι μόνοι εν δυνάμει πολιτικοί φορείς που υποστη­ρίζονται από το ελληνικό κράτος.
Κύριοι του «ΜΕΓΚΑ» κι όλοι εκείνοι οι διανοούμενοι που τρώνε από μία φέτα παξιμάδι με την προσφορά τους στα αλβανικά κόμματα, που κάποια μέρα θα σηκώσει το δαχτυλάκι του ένα 10χρονο παιδί και θα σας πει: «Γιατί εγκαταλείψατε την μάνα σας;» Η μόνη απάντηση που μπορεί να του δοθεί για τις πράξεις σας, είναι η λέξη ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Δεν μ' αρέσει αυτή η λέξη αλλά όλος ο Βόρειο-Ηπειρωτικός ελληνισμός το ζει καθημερινά στο πετσί του.
Απευθύνομαι στην ελίτ του λεγόμενου «ΜΕΓΚΑ» και ερωτώ: «Με ποιό δικαίωμα καταργείτε την ΟΜΟΝΟΙΑ και το Κ.Ε.Α.Δ; Με ποιά λογική κάνετε αυτή την προπαγάνδα; Από που ξεκινάει μία τόσο μεγάλη προδοσία;»!!!!! Έχουμε κι εμείς οι άλλοι μυαλό ώστε να καταλαβαίνουμε πολύ καλά την αφε­τηρία των κινήσεων που έχετε αναλάβει εργολαβικά. Σταματήστε γιατί σήμερα είστε γελοίοι και αύριο η Ιστορία θα σας ονομάσει αμετανόητους συκοφάντες. Όπως και όλους αυτούς που τρώνε ένα ξεροκόμματο από τα αλβανικά κόμ­ματα.
Αξιοπερίεργο είναι ότι ο ανώνυμος του ΜΕΓΚΑ δοξάζει και καμαρώνει τους έλληνες βουλευτές που συμμετέχουν στα αλβανικά κόμματα!!! Αυτό κι αν είναι για κλάματα!! Ένας άνθρωπος πρέπει να έχει γερό στομάχι για να αντέξει αυτή την κατάντια. Να σε ρωτήσω κύριε ανώνυμε του ΜΕΓΚΑ και ταυτόχρονα όλους τους έλληνες που συμμετέχουν στα αλβανικά κόμματα, αν υποθέσουμε ότι 10 Κοσοβάροι πολίτες πήγαιναν να προσφέρουν υπηρεσίες στα σερβικά κόμματα, μπορείτε να μου πείτε ποιά θα ήταν η τύχη τους; Κι έχεις το θράσος να μιλάς για το διαμάντι που λέγεται κυρία Βούλτεψη; ΑΙΣΧΟΣ !!!!
Για εμάς, ανάξιοι και επιζήμιοι «συμπατριώτες», όπως οι: Πασκάλ Μή­λιο, Σπύρος Ξέρας, Βαγγέλ Τάβος και Γκέργκη Γκόρο, αλλά και πολλοί άλλοι όμοιοί τους, θα περάσουν στο περιθώριο της Ιστορίας.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να μιλήσω ούτε για τσάμηδες ούτε για Κοσοβάρους. Ο καθένας από αυτούς κάνει την δουλεία του. Καλώς ή κακώς εμάς δεν μας αφόρα καθόλου. Εμάς μας αφόρα τι κάνουμε και πώς κάνουμε την δουλεία μας εμείς και τίποτα παραπάνω.
Αν ο δάσκαλος, ο γιατρός, ο γεωπόνος και όλοι οι πάσης φύσεως δια­νοούμενοι είχαν διαλέξει το σωστό δρόμο και έδειχναν ενδιαφέρον για την πο­ρεία του τόπου μας, με την ελάχιστη φροντίδα όλα θα ήταν για μας πιο οργανωμένα, ο λαός πιο ενημερωμένος και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα και πιο καρποφόρα για όλη την Βόρειο Ήπειρο.
Κάποιος εξυπνάκιας θα σηκωθεί και θα πει με υπερηφάνεια κιόλας: Πώς μπορείς να κάνεις όλους τους ανθρώπους να έχουν την ίδια σκέψη; Μα τον Θεό είναι γνωστή αυτή η καραμέλα και εγώ απαντώ σε αυτούς τους εξυπνά­κηδες: H κάθε αγέλη στο βασίλειο των ζωών καθοδηγείται και επιβιώνει από το ένστικτο, ενώ ο άνθρωπος κυριαρχείται από την λογική, την συνείδηση, την αναγνώριση του χρέους και του καθήκοντος και την πειθαρχία. Άρα σύμφωνα με την κοινή λογική, οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ίδια σκέψη για θεμελιώδη ζητήματα.
Όμως, κάθε μειονότητα σε όλο τον κόσμο έχει ξεκάθαρες αυτές τις αρ­χές που προανέφερα. Επίσης αρχές όπως η πίστη και ο σε­βασμός στην κατα­γωγή, συνιστούν το ομαλό σώμα της μειονότητας και την ομαλή πορεία χωρίς στραβοπατήματα. Όπως τα ζώα καθοδηγούνται από το ένστικτο, έτσι και ο άνθρωπος καθοδηγείται από την λογική. Και αν σεβό­μασταν την λογική, θα είχαμε μηδενίσει πολλά προβλήματα σαν κοινότητα που σέρνουμε σαν βαρίδια σήμερα στα ποδιά μας και εμποδίζουν ακόμα και την αναπνοή μας.
Όταν κάποιος ανίδεος διαβάσει αυτές τις γραμμές, θα πει εύκολα ότι βγήκε άλλος ένας να μας κάνει μαθήματα. Και εγώ του απαντώ: Ναι θα σου κάνω μαθήματα διότι στη ζωή δύο λέξεις μόνο είναι αυτές που χρησι­μο­ποιούμε άλλοτε συχνά και άλλοτε σπάνια… Οι λέξεις Αλήθεια και Απλότητα... Και το μάθημα είναι: πώς και πότε τις χρησιμοποιείς κύριε ΜΕΓΑΛΕ ΕΓΩΙΣΤΗ; Συνήθως ο κάθε εγωιστής δεν θέλει να ακούει αλλά να λέει. Εδώ είναι η ρίζα του κακού που φέρνει σε οπισθοδρόμηση όλη την κοινωνία μας.
Ας επανέλθουμε, όμως, στα αποτελέσματα των εκλογών... Γνωρίζουμε όλοι ότι χάριν της συνεργασίας με το κόμμα που προέκυψε στις εκλογές, βγάλαμε 2 βουλευτές. (Καμάρι μας μεγάλο αυτό το νούμερο!!!) Με τα υπάρ­χο­ντα δεδομένα, το νούμερο αυτό ήταν αναμενόμενο λόγω του εκλογικού νόμου και της υπάρχουσας συνεργασίας. Για να βγούμε από αυτό το άθλιο στάδιο που βρισκόμαστε ως κοινωνία, πρέπει να αναθεωρήσουμε τους πάντες και τα πάντα, με σθένος και μεγάλο αγώνα. Η πολιτική κατάντια που βρισκό­μαστε είναι για μαύρα κλάματα. Πρέπει να πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή:
1) Να καταργηθούν όλα τα σωματεία που υποτίθεται έχουν πολιτικό χρώμα και να παραμείνουν μόνο τα πολιτιστικά σωματεία, όλες οι αδελ­φό­τη­τες σε όλη την επικράτεια.
2) Να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό κεντρικό, ανανεωμένο Σύλλογο της Βορείου Ηπείρου που θα καθοδηγείται και θα συνεργάζεται στενά με τους δύο πολιτικούς οργανισμούς που έχουμε (ΟΜΟΝΟΙΑ και Κ.Ε.Α.Δ)
3) Να μελετηθεί η ίδρυση ενός παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Αθήνα.
4) Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση των Αθηνών να θεσπίσει στρατηγική πολιτική και πρόγραμμα για το Βόρειο-Ηπειρωτικό ζήτημα.
Για να υλοποιηθούν όμως όλα αυτά, χρειάζεται να έχουμε στέρεες υπο­δο­μές που πρέπει με προσπάθεια και θέληση να οικοδομήσουμε. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Σε αυτό το στάδιο θα βρεθούμε σε μεγάλες δοκιμασίες οι οποίες θα καθορίσουν βασικά την μετέπειτα πορεία μας.
Κύριε Βόρειο-Ηπειρώτη βρισκόμαστε σε μία πολύ οδυνηρή καμπή. Γι᾽ αυτό το κατάντημα όλοι ευθυνόμαστε. Μπορούμε βέβαια να επανέλθουμε αν το θέλουμε όλοι μας: Παραμερίζοντας την αδιαφορία και λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε άξιοί της τύχης που προσδοκούμε, με πολλή δουλειά και θέληση, χωρίς εγωισμούς και εσωτερικά φαγώματα. Δεν υπάρχει άλλη συνταγή. Η Ιστορία το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση για όλους τους λαούς σε όλο τον κόσμο. Αν θέλουμε να είμαστε περήφανοι και αξιοπρεπείς, πρέπει να πιστέψουμε και να πετάξουμε την αδιαφορία και την μοιρολατρική αντίληψη που επικρατεί και λέει: «Θα λυθούν όλα με τον καιρό»
Μέσα σε αυτή την προσπάθεια για ανασυγκρότηση, έχουμε χρέος και καθήκον όλοι, παραπάνω από όλους δε οι διανοούμενοι. Η επιρροή τους είναι πολύ χρήσιμη στον απλό άνθρωπο.
Το βάρος και το στοίχημα για τον διανοούμενο Βόρειο-Ηπειρώτη είναι ένα καθήκον σοβαρό και με πολλές διαστάσεις.
Για να επανέλθω στο θέμα που μας καίει περισσότερο, είναι η τοπο­θέ­τηση δια της ψήφου. Ορθολογικά θα θέσω μία ρητορική ερώτηση: Γιατί η ΟΜΟΝΟΙΑ και το Κ.Ε.Α.Δ δεν βγάζουν το λιγότερο 8 έδρες σε κάθε ανα­μέτρη­ση; Η απάντηση είναι η έξης: Το ελληνικό κράτος έχει εκδώσει και έχει προ­μηθεύσει με κάρτα ομογενούς πάνω από 240.000 άτομα. Ο κάθε μειονοτικός ψηφοφόρος παντού στον κόσμο, δεν διαθέτει την ψήφο του ιδεολογικά αλλά την ρίχνει ηθικά και εθνικά με τα 2 του χεριά στον πολιτικό φορέα που τον αντιπροσωπεύει.
Αν θα συνέβαινε αυτό και με μας τότε θα βγάζαμε με άνεση πάνω από 8 έδρες. Για φανταστείτε λοιπόν ποιά θα ήταν η δύναμη της Ελληνικής Εθνι­κής Μειονότητας (Ε.Ε.Μ) στο κοινοβούλιο των Τιράνων!!!
Για να φτάσουμε αυτό τον στόχο πρέπει να εξασφαλίσουμε ορισμένες προϋποθέσεις. Πρέπει ο κάθε ψηφοφόρος να διώξει από μέσα του τον ραγια­δισμό που τον κατέχει, τις φοβίες και τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Πρέπει να ξέρει ότι ζει σε καθεστώς Δημοκρατίας και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Επί­σης πρέπει να εξαλειφθεί τελικώς αυτό που κατατρώει τους περισσότερους: το μικρό, προσωπικό συμφέρον που παρακινεί τον καθένα και τον μετατρέπει σε δούλο. Αν δεν πιστέψεις στην καταγωγή σου ποτέ μα ποτέ δεν θα διαθέτεις αυτές τις αρετές που σε κάνουν υπερήφανο.
Επειδή το Βόρειο-Ηπειρωτικό ζήτημα έχει μπει στις καλένδες από καιρό και καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με αυτό το ζήτημα, παρά μόνο στο γόνατο, επιβάλλεται σε όλους τους Βόρειο-Ηπειρώτες να αγωνι­στούμε σκληρά ούτως ώστε η κυβέρνηση των Αθηνών να θεσπίσει στρατη­γι­κή πολιτική και πρόγραμμα για το Βόρειο-Ηπειρωτικό ζήτημα.
Τα τελευταία 30 χρόνια το Βόρειο-Ηπειρωτικό ζήτημα έχει καταντήσει μία πολιτική φαρσοκωμωδία και αυτό πρέπει να σταματήσει με αγώνα και επιμονή από την μεριά των Βόρειο-Ηπειρωτών. Δεν είναι δυνατόν ο τέως υ­πουρ­γός εξωτερικών μαζί με τους Βαγγέλη Ντούλε και Βασίλη Μπολάνο να δέχονται στο υπουργείο σαν συνομιλητή ένα τυχοδιωκτικό πολιτικό μόρφωμα και να συνομιλούν με το μόρφωμα που λέγεται ΜΕΓΚΑ(!) Αυτό είναι απαρά­δε­κτο και καταδικαστέο. Αντί να του κλείσουν την πόρτα στα μούτρα, τον αποδέχτηκαν για συνομιλητή. Όλο αυτό εξηγεί ότι δεν υπάρχει πολιτική στρα­τηγι­κή. Καμία άγνοια δεν δικαιολογείται. Επιβάλλεται η απομόνωση των τυχοδιω­κτών και των σκοτεινών δυνάμεων που βρίσκονται πίσω τους και κινούν τα νήματα.
Όλοι οι τυχοδιώκτες ξέρουν να εκμεταλλεύονται άριστα τα πλεονε­κτή­μα­τα της Δημοκρατίας. Πρέπει να κλείσουμε την πόρτα σε αυτούς και στα σκοτεινά σχέδια που έχουν στο μυαλό τους. Λυπάμαι που ορισμένα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας φιλοξενούν αυτά τα σκοτεινά όντα. Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρει.
Και δυο λόγια για την σύνταξη του ΟΓΑ. Είναι η μοναδική πατριωτική κίνηση που έκανε το ελληνικό κράτος απέναντι στους ομογενείς. Γι᾽ αυτό είμαστε πολύ ευγνώμονες. Αλλά από την άλλη καλύτερα να μην μας την δίνατε καθόλου αφού θα την κόβατε!!! Εμείς θα είχαμε βρει ένα mondus vivendi για τον εαυτό μας. Τώρα αυτό προκάλεσε σε όλους τους ενδιαφε­ρομένους μεγά­λη πίκρα και σοβαρή ανωμαλία στην οικογενειακή μας ζωή.
Εμείς βλέπουμε και ζούμε με όλο τον λαό αυτό το δράμα σε όλο του το μεγαλείο… Εμείς με τον Θεό και κόρη μας η Ελπίδα.

ΥΓ: Αυτές οι γραμμές προέκυψαν από το βαθύ τσίμπημα που ένιωσα όταν διάβασα το άρθρο της κυρίας Βούλτεψη και θεωρώ αυτές τις σκέψεις μου ως συνέχεια στα δικά της λεγόμενα. Πιστεύω και ελπίζω ότι και η ίδια δεν θα το αρνηθεί...



ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου