Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ 1974 : ''Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ'' ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Δυο εκτενείς αναφορές με αφορμή την μαύρη  επετείου από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο ανέβασε το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων  ΑΝΑΤΟΛΟΥ στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Σε σχετική δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου γινεται εμφανές το άγχος και  η αγωνία της Άγκυρας από την τάση μεγάλης μερίδας των Τουρκοκυπρίων που προσβλέπουν στην 'ασκηση της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία και η εξ αυτής προσπάθεια τοθ κ. Αταλάι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις  τάζοντας συνεχές ...νταβατζιλίκι!

Στην πρώτη ανάρτηση  με τίτλο «Η 20η Ιουλίου σημαίνει λαμπρό μέλλον για τους Τουρκοκύπριους» γίνεται αναφορά στις ''εορταστικές εκδηλώσεις'' που ήδη ξεκίνησαν στην «ΤΔΒΚ» με  κανονιοβολισμούς και  τηλεοπτικό διάγγελμα του  τουρκοκύπριου ψευδο- ''προέδρου'' Έρογλου.  «Βρισκόμασταν σε σκοτεινό πηγάδι αλλά φτάσαμε σε λαμπρό μέλλον, μόνιμη ελευθερία και ελπίδα μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» της 20ης Ιουλίου, 1974»υποστηρίζει θρασύτατα  στο διάγγελμα.

Στην δεύτερη ανάρτηση με τίτλο «Αντιπρόεδρος κυβέρνησης : το μέλλον της «ΤΔΒΚ»  είναι συνδεμένο με την Τουρκία»  γίνεται αναφορά σε δηλώσεις του' αντιπροέδρου της τουρκικής  κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι,  ο οποίος δέχθηκε σήμερα τον πρέσβη της «ΤΔΒΚ» στην Άγκυρα με αφορμή  την 38η μαύρη επετειο της εισβολής και έναρξη της κατοχής από τον Αττίλα.

Ο Αταλάι δήλωσε ότι θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην «ΤΔΒΚ» για τον εορτασμό της επετείου, που αρχίζουν αύριο Παρασκευή.  Τόνισε δε ότι ,  «Το μέλλον της Κύπρου είναι συνδεμένο με την Τουρκία». Η ζήτηση για νερό των Τουρκοκυπρίων καλύπτεται από την Τουρκία. Θα καλύψουμε και τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια, είπε και πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής των Τουρκοκυπρίων.

Αναφερόμενος στις σχέσεις  της «Νότιας Κύπρου» - έτσι αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία και Προεδρεύουσα της ΕΕ αυτό το 6μηνο -  με την «ΤΔΒΚ» είπε ότι «ως Τουρκία απαιτούμε ισότιμη , δίκαιη, αμοιβαία και ομοσπονδιακή δομή».
 Αναφερόμενος στην Προεδρία της ΕΕ που ασκείται από την Κύπρο, ο Αταλάι είπε : «Λέμε σε όλους τους Τουρκοκύπριους πολίτες  να μην ανησυχούν για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων διότι η Τουρκία είναι και θα είναι στο πλευρό της «ΤΔΒΚ» και πάντα τους στηρίζουμε. Δεν θα υπάρξουν παραλήψεις, δεν θα το αφήσουμε να συμβεί. Το σημαντικότερο στοιχείο της «ΤΔΒΚ»  είναι η οικονομική της μεγέθυνση και ανάπτυξη».



http://www.onalert.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου