Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Βγαίνει τώρα στα ραδιόφωνα της ΔΗΜΑΡ (Αθήνα 9,84 Καμίνης γαρ) και κλαίγεται – Γκρινιάζει ότι δεν τον ενημέρωσαν – Τα παίζει όλα για όλα
Θέλουν να φιμώσουν τους Έλληνες οι της κυβέρνησης και δεν τους βγαίνει. «Την Παρασκευή, για πρώτη φορά, όταν ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο, απεστάλη στην Γενική Γραμματεία, στον υπουργό Επικρατείας, καθώς επίσης και στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά. Επιλέγω να υπερασπιστώ το έργο μας και απευθύνω παράκληση. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι κυβέρνηση τριών κομμάτων και όχι ενός», λέει αφήνοντας αιχμές για τους νεοδημοκράτες (πχ Μπαλτάκος και Σταμάτης), που το ξανασκέφτονται.
Και το ξανασκέφτονται γιατί δεν τους βγαίνει η παρτίδα, η βάση της ΝΔ δεν γουστάρει το νομοσχέδιο και γιατί δεν θέλουν να εμφανίσουν τη Χρυσή Αυγή ως διωκόμενη, γιατί αυτό θα βάλει αέρα στα πανιά της. «Μύλος» η κυβέρνηση, καθώς ο καθείς εκεί μέσα στο νηπιαγωγείο, έχει τις δικές του προτεραιότητες. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέλουν να πάρουν τα σκήπτρα του «αντιφασιστικού» αγώνα από τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ να βλέπει τις παγίδες του νόμου και να ωρύεται.
«Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπουργοί των τριών κομμάτων ή τουλάχιστον εγώ, δουλεύω για τη συνοχή της κυβέρνησης και στο πεδίο μου, είμαι υπουργός Δικαιοσύνης. Από την στιγμή που εκείνοι εκτίμησαν ότι για κάποιους λόγους πρέπει να κρατηθεί το νομοσχέδιο, εγώ θα το σεβαστώ, αλλά είναι λόγοι που αφορούν εκείνους που το αποφάσισαν και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αναμένουμε με ηρεμία, αλλά ωστόσο κι εκείνοι πρέπει να προσέξουν στη συμπεριφορά τους. Όποιοι είναι αυτοί. Και βγάζω τον πρωθυπουργό έξω από αυτούς».
Φυσικά, το τελευταίο το είπε για να μην παρεξηγηθεί και τον απομακρύνει ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό που έρχεται. Αυτός ο τύπος, ο μη εκλεγμένος, τα θέλει όλα δικά του. Όμως, μάλλον δεν θα πάρει. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν να πάνε σε εκλογές σε αυτή τη φάση και δεν θα ρισκάρουν με αφορμή το «αντιρατσιστικό» νόμο – έκτρωμα, να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Αλλά, όλα αυτά θα κριθούν εντός των ημερών...


http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12781-2013-05-12-22-34-26.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου