Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

«ΣΟΡΟΣ : ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ»!

Το ότι η διεθνής πολιτική είναι ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι όπου τίποτα δεν απαγορεύεται, καθώς ο κώδικας ηθικής στη διεθνή συμπεριφορά είναι απλώς ανύπαρκτος, δεν είναι άγνωστο στον καθένα από εμάς.
Ένα παράδειγμα φαίνεται πως μας δίνει το δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche (δε γνωρίζουμε πολλά, απλά διακινείται ευρύτατα τις τελευταίες ώρες) σε ένα αφιέρωμα, που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας.
Το δημοσίευμα επί της ουσίας υποστηρίζει, ότι ο «φιλάνθρωπος επενδυτής» (έτσι αυτοαποκαλείται…) Τζορτζ Σόρος, χρηματοδότης των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ με γνωστότατο μίσος – σχεδόν – για τους Ρεπουμπλικάνους, στηρίζει την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για να εκδικηθεί τους μεγάλους του εχθρούς, τους Γερμανούς! Για τον λόγο αυτό, ίδρυμα που ελέγχεται από αυτόν (INET), χρηματοδότησε εκδήλωση που οργανώθηκε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εμείς θα προσεγγίσουμε το θέμα με τον «ανάποδο» τρόπο, όπως το συνηθίζουμε άλλωστε, αποφεύγοντας το σύνηθες, να αντιμετωπίσουμε όσα λέγονται «στην κυριολεξία» και να κατηγορήσουμε το ελληνικό κόμμα, λες και αυτοί έπεισαν τον Σόρος να τους υποστηρίξει, ή είχαν τη δυνατότητα να του το… απαγορεύσουν!
Θα συμπεράνουμε, ότι εάν αληθεύουν όλα αυτά, τότε πολύ απλά σημαίνει ότι έχουν μαζευτεί πολλοί για να περιποιηθούν τους Γερμανούς. Δεν ξέρουμε εάν ο διεθνής κερδοσκόπος Σόρος στοιχημάτισε σε κάτι και δεν του βγήκε λόγω της γερμανικής πολιτικής. Η ουσία είναι ότι εάν σε περίπτωση ανατροπής του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα δημιουργηθούν τριγμοί στην Ευρωζώνη σε περίπτωση ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τότε το δεδομένο αυτό θα αποτελέσει «πιόνι» στη «σκακιέρα» ισχυρών παραγόντων που θα θελήσουν να διαμορφώσουν τις εξελίξεις κατά τρόπον που να εξυπηρετεί τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Με απλά λόγια, ότι και να σκέφτονται αυτοί οι «παράγοντες», εμείς στην Ελλάδα, ασχέτως κυβερνήσεων, θα πρέπει να έχουμε στο νου πως θα αξιοποιήσουμε τις ισορροπίες για να εξυπηρετήσουμε το δικό μας συμφέρον, το οποίο δεν είναι άλλο από το να σταθούμε πάλι στα πόδια μας. Και είναι προφανές, ότι αφενός είναι εντελώς αδιάφορο ποιος θα κυβερνάει τη χώρα και αφετέρου, ότι για να έχεις ορθή κρίση και εκτίμηση της κατάστασης θα πρέπει να μην έχεις «κολλήματα», στερεοτυπικές πεποιθήσεις που σε κάνουν να ζεις σε μια εικονική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να παθαίνεις μεγάλη ζημιά στο τέλος…

Τα γράφουμε αυτά, για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, δεν κατάλαβαν την ανάλυση που δημοσιεύσαμε για τις ομοιότητες στη στρατηγική Μπερλουσκόνι και ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ευρωπαϊκή – δηλαδή τη γερμανική – πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης. Το εισέπραξαν αρνητικά, ενώ εμείς λέγαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ευχής έργον στον ευρωπαϊκό νότο να προέκυπταν δύο κυβερνήσεις, με εντελώς διαφορετικές καταβολές, που όμως να στραφούν με «μη λογικό» τρόπο – σύμφωνα με τη συμβατική σοφία που επικρατεί στην ΕΕ – απέναντι στην ακολουθούμενη πολιτική, ως τεράστιας σημασίας εξέλιξη που θα αναγκάσει την ΕΕ να αλλάξει ρότα αν δεν θέλει να διαλυθεί.
Ελπίζουμε τώρα να γίναμε πιο κατανοητοί, αν και εξακολουθούμε να αμφιβάλουμε, παρότι όλοι υποτίθεται ότι ομιλούμε την ελληνική…

http://www.defence-point.gr/news/?p=70077


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου