Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1830 : ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ - Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


Σαν σήμερα υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσσίας. Ήταν η πρώτη επίσημη, διεθνής διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος με σύνορα που ορίζονταν από τους ποταμούς Αχελώος και Σπερχειός. Σαν σήμερα, λοιπόν, υπογράφηκε η ανεξαρτησία της Ελλάδος, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και πάνω σε αυτό αξίζει να κάνουμε δύο παρατηρήσεις με αντιδιαμετρικά, αλλά όχι αλληλοαναιρούμενα νοήματα.

Κατά πρώτον η Ελλάς δεν θα μπορούσε ποτέ να ανεξαρτητοποιηθεί με βάση κάποια διεθνή συνθήκη ή συμφωνία, μεταξύ των λεγόμενων «Μεγάλων Δυνάμεων». Ένας Λαός δεν δύναται ποτέ να καταστεί σκλάβος αν ο ίδιος δεν το έχει αποδεχτεί. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της άλωσης της Πόλεως και της Επαναστάσεως του 1821 είχαν γίνει πολλές αιματηρές επαναστάσεις του Γένους, ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Επαναστάσεις που ναι μεν πνίγηκαν στο αίμα, αλλά διασφάλισαν δια μέσω αυτού ακριβώς του αίματος, ότι το δέντρο της Φυλής παρέμενε σφριγηλό, γεμάτο ζωή και – κυρίως – ανεξάρτητο. Επειδή, λοιπόν, «το αίμα των ηρώων είναι ιερότερο από το μελάνι των σοφών και από την προσευχή των πιστών», το Ελληνικό Έθνος στην πραγματικότητα δεν έχασε ποτέ την Ανεξαρτησία του, παρά την κατάληψη της διοικήσεως από τους τούρκους.

Κατά δεύτερον και κοιτώντας το ζήτημα από την ανάποδη, κοιτώντας δηλαδή την διοικητική κατάσταση της Ελλάδος, μπορούμε να εξάγουμε το εντελώς αντίθετο συμπέρασμα. Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» αμέσως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου διόρισαν ξένο ηγεμόνα στην Ελλάδα, ο οποίος μάλιστα αρνήθηκε να αναλάβει. Εν τέλει βρήκαν βασιλέα να αναλάβει την κορυφή της διοίκησης της χώρας. Εν τέλει τοποθετούν την κυβέρνηση της αρεσκείας τους στην χώρα και στις 30 Απριλίου του 1834 ξεκινά η δίκη του Κολοκοτρώνη με εισαγγελέα τον Εδουάρδο Μάσον και ο Γέρος του Μοριά καταδικάζεται σε θάνατο για «εσχάτη προδοσία», ενώ οι δικαστές που αρνούνται να υπογράψουν την επαίσχυντη αυτή απόφαση παραπέμπονται επίσης σε δίκη.

Τα ίδια επιχειρήματα μπορούμε να τα επικαλεστούμε και σήμερα. Σήμερα η κυβέρνηση νομοθετεί, ξεπουλά την Ελλάδα και τον Λαό κατ’ εντολίν ξένων δυνάμεων και κέντρων αποφάσεων. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι σήμερα η Ελλάδα δεν αποτελεί ανεξάρτητο κράτος, αλλά προτεκτοράτο. Διοικητικά, άλλωστε, αυτό συνέβαινε σε όλη τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας από το 1821 και μετά. Πάμπολλα ιστορικά παραδείγματα μπορούμε να βρούμε που να καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Αντιστοίχως όσο η Ελλάδα διαθέτει Έλληνες ανυπότακτους, που προτίθενται να δώσουν τα πάντα για την Ελλάδα και την Φυλή το Γένος και η Πατρίδα δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ πραγματικά σκλαβωμένα. Γιατί ότι και να κάνουν οι πολιτικάντηδες, οι εγχώριοι υπηρέτες τους και τα ξένα αφεντικά τους, θα είναι άκυρο και θα καταλήξει στο κάλαθο των αχρήστων όταν θα ανατείλει η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού. 


Να σημειώσουμε ότι η μητέρα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, στον οποίο και οφείλονται οι διπλωματικές επιτυχίες έναντι των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, Διαμαντίνα Γονέμη καταγόταν από το Αργυρόκαστρο.  Ο ίδιος ο Καποδίστριας έγραφε στα απομνημονεύματα του για την έκταση που θα έπρεπε να έχει η επικράτεια του ελληνικού κράτους: "Αν αποβλέψωμε εις την ιστορίαν και εις τα έτι σωζόμενα μνημεία και εις τας γνώμας των περιηγητών και γεωγράφων, η έκτασις της γης ταύτης ορίζεται προς βορράν από των εκβολών της Βοϊούσης (Αωού) κατά την Αδριατικήν θάλασσαν".
 http://toorama.blogspot.gr/2013/02/3-1830.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου