Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝ»
Του Νικολάου Τζιόπα

Οι εικόνες της ντροπής από την είσοδο της Λαμίας δεν σου είναι άγνωστες
συμπολίτη και συμπολίτισσα. Εκείνο που όμως μπορεί να μην σκέφθηκες είναι ότι την στιγμή που δίνεις τον «οβολό» σου στους ανθρώπους της φωτογραφίας:
1. Κάποιος συμπολίτης σου κλείνει την επιχείρησή του, αδυνατώντας να πληρώσει ενοίκια, προσωπικό, φόρους.
2. Το παιδί κάποιου συμπολίτη σου μένει άνεργο, επειδή το πλυντήριο αυτοκινήτων ή του βενζινάδικου στο οποίο δούλευε, έχασαν την πελατεία τους από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Συνεπώς το κράτος χάνει τον ανάλογο φόρο μια και δεν πιστεύω να νομίζεις ότι ο παράνομος μετανάστης αποδίδει ΦΠΑ.
3. Τα ασφαλιστικά ταμεία όχι μόνο δεν εισπράττουν χρήματα από την εργασία αυτών των ανθρώπων, αλλά επιβαρύνονται με περίπου 12 δις ευρώ το χρόνο για να τους παρέχουν υγειονομική κάλυψη.
4. Νομιμοποιείς μια παρανομία, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά έχει εθνικές και κοινωνικές διαστάσεις.
Μπορώ να βρω ακόμη χίλιους λόγους για να σε πείσω ότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει. Ίσως να μην το έχεις σκεφτεί... Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Κράτος, Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία). Ίσως κι αυτοί να μην τα έχουν σκεφτεί...
Επειδή έχω υπάρξει δύο φορές νομιμότατος μετανάστης και έχω πληρώσει πολλά χρήματα σε βίζες, ιατρικές εξετάσεις και φόρους, παραθέτω τα στοιχεία επικοινωνίας μου σε κάθε αρμόδιο, ώστε να τους παρέχω τις όποιες πληροφορίες διαθέτω για την κατάσταση που επικρατεί στα σοβαρά κράτη στα οποία διέμεινα για μια περίπου δεκαετία της ζωής μου. Διαθέτω ακόμη και προσωπική εργασία στις αρμόδιες υπηρεσίες, (αμισθί φυσικά), ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
Τέλος, καταγγέλλω το κράτος το οποίο θεωρώ εντελώς υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση, επιδεικνύοντας έναν θρασύτατο και απάνθρωπο ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων, αφού τελικά μόνο οι Έλληνες σε αυτή την χώρα έχουν υποχρεώσεις και μόνο για αυτούς εφαρμόζονται οι νόμοι. Όλοι οι άλλοι που, παρανόμως μας φορτώθηκαν, έχουν μόνο δικαιώματα.

Με εκτίμηση, προβληματισμό και αηδία.
Νικόλαος Τζιόπας
Λαμία


http://tziopasinfo.blogspot.co.nz/2013/01/blog-post_48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου