Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ : «ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των προγόνων της είπε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, σε μια ομιλία με αναφορές στο οθωμανικό παρελθόν επικριτική όμως για το γνωστό σίριαλ για τον Σουλεϊμάν.

«Κινούμαστε με το μυαλό των μαρτύρων του Τουμλού Μπουνάρ, κινούμαστε με το πνεύμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν,
σύμφωνα με τη Hurriyet.

Η αναφορά του Ερντογάν ήταν στην ομώνυμη μάχη, μια από τις τελευταίες πριν την κατάρρευση του μικρασιατικού μετώπου και την Καταστροφή που ακολούθησε. Η νικηφόρα για τους Τούρκους μάχη έγινε στην περιοχή νότια της Κιουτάχειας στα τέλη του Αυγούστου του 1922.


Παράλληλα επέκρινε την αντιπολίτευση η οποία ρωτά τι κάνει η Τουρκία στη Γάζα, τη Συρία και το Σουδάν: «Δείχνουμε ενδιαφέρον για ο,τιδήποτε και οποιοδήποτε χώρο σχετίζεται με τους προγόνους μας».


«Πρέπει να πάμε όπου πήγαν οι πρόγονοί μας», επισήμανε ακόμη και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να θεωρούμε παθητικότητα τη γραμμή του Κεμάλ Ατατούρκ για «ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο».


«Δεν επιθυμούμε τη γη καμιάς χώρας», τόνισε ακόμη λέγοντας ότι η Τουρκία θέλει σταθερότητα στο εσωτερικό και στην περιοχή. Ωστόσο η Τουρκία θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα και δεν θα μείνει σιωπηλή αν απειληθεί, διαβεβαίωσε.


Ο Ερντογάν επέκρινε το γνωστό σίριαλ για τον σουλτάνο Σουλεϊμάν το οποίο έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού και καταγγελιών στο τουρκικό ΕΣΡ, μεταξύ άλλων, για την παρουσίαση της προσωπικής ζωής του ηγεμόνα.


Οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί και «περιμένουμε μια δικαστική απόφαση. Αυτοί που παίζουν με τις αξίες πρέπει να πάρουν ένα μάθημα στα πλαίσια του νόμου», είπε.


«Γνωρίζουν τους πατέρες και τους προγόνους μας μέσα από τον "Υπέροχο Αιώνα" [ο τίτλος του σίριαλ στα τουρκικά] αλλά δεν γνωρίζουν έναν τέτοιο Σουλεϊμάν. Τριάντα χρόνια ήταν πάνω στο άλογο—αυτό να γίνει καλά γνωστό», επισήμανε. 


http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4770428


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου