Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΝΑΝΙΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.



Του Φώτη Παπαφώτη

Στις 28 Οκτωβρίου ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των 21 Παλαικυθριτών θυμάτων της Τουρκικής εισβολής.  Στις 29/10 αναρτήσαμε στην Ιστοσελίδα μας σχετικόν κείμενον της «ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ» της ίδιας ημέρας με τίτλον:-

Υπέρτατο συμφέρον η πατρίδα μας.


Η ομιλία του ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ ΑΝΑΝΙΣΤΗ κ. Νίκου Αναστασιάδη αποτελεί ολόκληρη, από την αρχήν μέχρι τέλους, ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΩΝ.  Τα συγκεκριμένα και επί μέρους σχόλιά μου είναι τα ακόλουθα:-

Α)       Λέγει το κείμενο:

Τη διαβεβαίωση πως θα πολιτευτεί με κριτήριο το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας μας, έδωσε χθες ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την προεδρία του κράτους, Νίκος Αναστασιάδης. Όπως είπε, αυτό θα γίνεται πάντοτε με συλλογικότητα και αλληλοσεβασμό, μέσα από την αξιοποίηση του κάθε Κύπριου πατριώτη, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει. Απηύθυνε δε έκκληση προς όλους για ανάληψη μιας ειλικρινούς προσπάθειας για την οικοδόμηση ενός αρραγούς μετώπου εθνικής σωτηρίας, που θα βάζει πάνω απ’ όλα το πραγματικό συμφέρον της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ:- 

  1. 1. Οι θέσεις σου για το Κυπριακό, κ. Αναστασιάδη, ουδεμίαν απολύτως σχέση έχουν με «το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας».  Εκτός εάν όταν λέγεις «το υπέρτατον συμφέρον της πατρίδας» εννοείς «την καταστροφήν της Κύπρου ή την τουρκοποίησή της», ή εάν εννοείς «το υπέρτατον συμφέρον της Τουρκίας».  Σταμάτα να εμπαίζεις τον Λαόν.  Σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι τον κομματικόν «πατριωτισμόν»-φανατισμόν μελών του Συναγερμού.

  1. 2. Το κριτήριο του πατριωτισμού είναι ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟΝ.  Και δεν εξαρτάται από τη συλλογικότητα και τον αλληλοσεβασμό διαφόρων και αντικρουομένων θέσεων.

  1. 3. Το κριτήριο του πατριωτισμού είναι ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟΝ.  Και δεν εξαρτάται από την αξιοποίηση «του κάθε Κύπριου πατριώτη, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει».  Ο κάθε Κύπριος, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, ΟΦΕΙΛΕΙ να σέβεται και να υπηρετεί την Πατρίδα με μοναδικόν κριτήριον τον πατριωτισμό.  Και

  1. 4. Η έκκληση που απευθύνεις, κύριε ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΑΝΑΝΙΣΤΗ, είναι ΚΙΒΔΗΛΗ, ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ:   Στόχο δε μοναδικόν και αποκλειστικόν έχει τα ακόλουθα βδελυρά και αποτρόπαια:-

α)  Να θολώσει τα νερά και  να ξεγελάσει, αφελείς και άλλους, ότι, τάχα, εσύ, ο θλιβερός ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΝΑΝΙΣΤΗΣ, αγωνίζεσαι για το «πραγματικό συμφέρον της Κύπρου», για «την εθνικήν σωτηρίαν».

β)  Να θολώσει τα νερά, και στα θολά νερά να ψαρέψεις αφελείς και άλλους, οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να γίνεις Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (σημερινή Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου) και ολόκληρη η Κύπρος να καταστεί Αγγλοτουρκικό Προτεκτοράτο, μέχρις ότου απορροφηθεί από την Τουρκίαν.

Β)       Το κείμενο συνεχίζει:-

Σε ομιλία του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των 21 Παλαικυθριτών θυμάτων της τουρκικής εισβολής αναφέρθηκε στις μαζικές σφαγές αμάχων στο Παλαίκυθρο. Όπως είπε, αυτές οι σφαγές αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Ανέφερε ότι «38 χρόνια κύλησαν μαρτυρικά από τότε, οι τραυματικές μνήμες είναι ακόμη νωπές, και οι πληγές που άνοιξε το εις βάρος της Κύπρου έγκλημα παραμένουν δυστυχώς ακόμη ανοικτές.

Το καλοκαίρι του 1974 έχει χαραχθεί στην ιστορία της Κύπρου, στην ευρύτερη εθνική μας ιστορία, αλλά και στη συλλογική μνήμη του λαού μας με μελανά και ανεξίτηλα στοιχεία, ως η επονείδιστη εκείνη ημέρα κατά την οποία συντελέστηκε εις βάρος ενός μικρού και ανυπεράσπιστου λαού ένα στυγερό έγκλημα, έγκλημα το οποίο στιγματίζει ακόμη το διαιρεμένο νησί μας και αποτελεί κόλαφο και προσβολή για το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

ΣΧΟΛΙΑΖΩ:-  

Ματαιοπονείς, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΑΝΑΝΙΣΤΗ!  Δεν πείθεις κανέναν όσα ΨΕΜΑΤΑ κι αν επιστρατεύσεις.  Τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στα οποία αναφέρεσαι ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, και ο ΚΟΛΑΦΟΣ & ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, μόλις σήμερα τα ανακάλυψες! Υπήρχαν, όμως, από το 1974!.  Παρά ταύτα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ μίλησες γι’ αυτά.  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΣ.  ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ… ΓΙΑΤΙ, ευπειθή θεράποντα της Αγγλικής Πολιτικής;  ΓΙΑΤΙ;   Η απάντηση καίει. Γιατί, δεν διαφωνούσες με τα εγκλήματα αυτά.  Γιατί έγραφες στα παληά σου τα παπούτσια και το σφαγιασμό των Ελλήνων, και την προκλητική και βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητος.  Αντίθετα μάλιστα, όπως ΕΣΥ ο ίδιος, το Δεκέμβρη του 2003, αναγκάστηκες να ομολογήσεις ενώπιον του Λαού από της τηλεοράσεως του ΜΕΓΑ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙΝΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΓΑΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. Και τον διαβεβαιώνατε, άθλιοι Λαομπαίκτες και Ολετήρες της Κύπρου, ότι με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα πήγαιναν όλοι οι Πρόσφυγες στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.  Γι’  αυτό και μέχρι τότε αυτός ο ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ και ΑΦΕΙΔΩΣ από ΕΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ δεν αντιδρούσε στη Δ.Δ.Ο. μέχρι τότε που ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΟΥ & ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στο δημοσιογράφον του ΜΕΓΑ Δημήτρην Ανδρέου, στην παρουσίαν στο στούντιο και του Βάσου Λυσσαρίδη.

Γ)       Και συνεχίζει το κείμενο:-

Ας οικοδομήσουμε μέτωπο εθνικής σωτηρίας
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε στη συνέχεια πως αντί να αναλωθούμε σε κουραστικές επαναλήψεις συνθημάτων και λόγων, ας τιμήσουμε αυτούς που μνημονεύουμε σήμερα, αναλαμβάνοντας μιαν ειλικρινή προσπάθεια. Μια προσπάθεια, υπέδειξε, για την οικοδόμηση ενός αρραγούς μετώπου εθνικής σωτηρίας, που θα βάζει πάνω απ’ όλα, όχι μικρόψυχες, μικροκομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, αλλά το πραγματικό συμφέρον της μοιρασμένης μας πατρίδας. «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πάγια εθνική μας επιδίωξη παραμένει αναλλοίωτη. Είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προς όφελος όλων των πολιτών. Μια λύση που θα ενώσει το μοιρασμένο νησί μας, θα το απαλλάξει από την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, θα διασφαλίζει την εφαρμογή των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και θα εγγυάται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ:- 
  1. 1. Όποιος εν αντρέπεται ο κόσμος εδ δικός του, λέγει θυμοσοφικά ο Λαός μας.  Και αυτό έχει την απόλυτη εφαρμογή του στον ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΝ ΑΝΑΝΙΣΤΗΝ κ. Αναστασιάδην.
Και μια άλλη, σύγχρονη λαϊκή σοφία, λέγει:-  Βκήκαν τζι οι πόρνες στον Άμβωνα τζαι μιλούν για Ηθική!...

  1. 2. Αυτά που, εν τη θρασύτητί σου, τολμάς να εκστομίζεις για παραπλάνηση αφελών και άλλων, βαρύνουν ΕΣΕΝΑ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΑΝΑΝΙΣΤΗ κ. Αναστασιάδη, και ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.  Εσύ έγινες διάσημος με τα λόγια και τα συνθήματα παραπληροφόρησης και αποπλάνησης και όχι για ειλικρινείς προσπάθειες για οικοδόμηση αρραγούς μετώπου εθνικής σωτηρίας, αφού η αποστολή που ανέθεσες στον εαυτό σου ουδεμία σχέση έχει με τη σωτηρίαν του τόπου.  Εκτός εάν εθνική σωτηρία είναι η Τουρκοποίηση της Κύπρου.

Σταμάτα να προκαλείς όσους ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ – όχι με λόγια και συνθήματα όπως υποβάλλεις και πασκίζεις να γίνεις πιστευτός.  Ο Λαός σε πήρε χαπάρι.  Και δεν σε πιστεύει.  Ούτε σε εμπιστεύεται. Έχασες την αξιοπιστίαν σου με όσα είπες και έπραξες σε βάρος της μικρής πικρής πατρίδας.  Και έχασες ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ την αξιοπιστία σου από τη στιγμή που δεν βρήκες τη δύναμη ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΝ ΛΑΟΝ ΜΑΣ.

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ και η ΣΥΓΓΝΩΜΗ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΞΟΔΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΟΜΙΕΣ που ΕΦΕΡΑΝ το Νησί στο χείλος της Καταστροφής και του Αφανισμού.

Σύνελθε, τραγικέ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΑΝΑΝΙΣΤΗ Νίκο Χρυσάνθου Αναστασιάδη!  Σύνελθε!  Και ΕΞΩΜΟΛΟΓΗΘΟΥ!  Και ΖΗΤΑ ΑΦΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ σου!  Άλλως θα παραμείνεις στην Ελληνικήν Ιστορίαν ως ΕΘΝΙΚΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ της Ελληνικής Κύπρου!..  Σύνελθε…!

http://www.papaphotis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου