Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ : ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΕΚΘΡΕΨΑΤΕ


Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών


Όποιος πολιτικός φορέας και να εκτρέφει τέτοια σάπια μυαλά και συνειδήσεις να τα χαίρεται. Να μην έχουμε όμως απορίες περί του τι είναι στραβό στην Ελλάδα… δεν το δικαιούμαστε. Εξοργιστικά είναι λοιπόν όσα συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εφόσον αληθεύουν όσα επωνύμως καταγγέλλονται και θα διαβάσετε παρακάτω.
Τον κύριο που τα υπογράφει δεν τον γνωρίζουμε, όπως επίσης θα μπορούσε να μην έχει τιμήσει σε όλη του τη διαδρομή όλα όσα σήμερα διακηρύσσει. ΔΕΝ το ξέρουμε, πότε εξ ορισμού είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κριτική και να λάβουμε πληροφόρηση. Ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα, καθώς περάσαμε τέτοιες καταστάσεις στα πανεπιστήμια της χώρας και τα συγκρίναμε με την κατάσταση σε πανεπιστήμια της αλλοδαπής όπου επίσης παραμείναμε για σεβαστό διάστημα, με αποτέλεσμα σοβαρό… στην εθνική αυτοεκτίμηση και την ψυχολογία μας.

Αυτά τα παράσιτα της ελληνικής κοινωνίας είναι τα τερατουργήματα της ανωμαλίας των εγκεφάλων ορισμένων που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές με τις «μεταπολιτευτικές αρχές».
Αυτές όμως τις αρχές, στην πορεία, πολύ σύντομα στην πραγματικότητα, τις σκύλευσαν για να γεμίσουν οι επιτήδειοι τις τσέπες τους και για να έχουν κομματικούς στρατούς που θα τους επανεκλέγουν σε θέσεις που συνεπάγονταν εξουσία και πρόσβαση σε κονδύλια τα οποία ξεκοκάλισαν. Σε αντάλλαγμα, τα πανεπιστήμια των καθηγητών-κηφήνων έδιναν πτυχία σε αγράμματα ανθρωπάρια, που στη συνέχεια μέσω των κομματικών τους διαπιστευτηρίων ανελίσσονταν στον δημόσιο τομέα, μεταφέροντας τη νοοτροπία τους.
Και είναι αυτά τα κοπρόσκυλα ολκής που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση ληστεύοντας με φόρους την κοινωνία, διότι κανείς δεν έχει θάρρος να πάρει σε μια εβδομάδα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε πραγματικά να «γυρίσει» το κλίμα στις διεθνείς αγορές και να εισρεύσει κεφάλαιο για παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα.
Αυτά λοιπόν τα αρχικά παράσιτα, εξέθρεψαν άλλα παράσιτα και δυστυχώς… τα γεννητούρια δεν έχουν ακόμα σταματήσει. Και έχουν τέτοια υποκείμενα το θράσος να παριστάνουν τους αγωνιστές, ενώ είναι φορείς της πιο αρρωστημένης νοοτροπίας, η οποία εάν δεν ξεριζωθεί – όχι μόνο από τα πανεπιστήμια, αλλά από την ελληνική κοινωνία – άσπρη μέρα ο τόπος δεν πρόκειται να δει.

Ιδού λοιπόν τι καταγγέλλει επώνυμα ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φοιτητές
Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας τα ακόλουθα:

1) Λόγω της ιδιαίτερα άσχημης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στις αίθουσες και τους διαδρόμους της πτέρυγας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, ζήτησα, από όσα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος επιθυμούν, να συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 22/10/2012 το πρωί στις 12.00 στην πτέρυγα του Τμήματος, προκειμένου να μαζέψουμε τα σκουπίδια και να ευπρεπίσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και αξιοπρεπούς λειτουργίας.
2) Στον τόπο συγκέντρωσης που είχε οριστεί μας περίμεναν 30 περίπου εργολαβικοί υπάλληλοι–απεργοί καθώς και ένας ανάλογος αριθμός φοιτητών, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκαν σε άλλα Τμήματα και σχολές. Εξηγήσαμε στους συγκεντρωμένους ότι σκοπός μας δεν ήταν να υποκαταστήσουμε το έργο των υπαλλήλων καθαριότητας, αλλά απλώς να διασφαλίσουμε στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και αξιοπρεπούς λειτουργίας, δεδομένου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία (μαθήματα και εργαστήρια) στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. συνεχίζεται και οι φοιτητές προσέρχονται (ακόμη…) στα μαθήματα. Μετά από φωνασκίες και έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων, δεν μας επετράπη η είσοδος στις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση-παράκλησή μας να καθαρίζονται από τους απεργούς, σε ένδειξη καλής θέλησης, τουλάχιστον οι τουαλέτες των φοιτητών. Μετά από αυτά αποχωρήσαμε.
3) Την ίδια μέρα, γύρω στις 4 η ώρα το απόγευμα, ένας συνάδελφος επιχείρησε να μαζέψει, μόλις άρχισε το μάθημα, τα σκουπίδια τα οποία είχαν συσσωρευτεί ακόμα και πάνω στην έδρα. Στην προσπάθειά του αυτή άρχισαν να συμμετέχουν και φοιτητές. Σε τρία λεπτά από την έναρξη της συλλογής των σκουπιδιών κατέφθασε στο χώρο του μαθήματος μια ομάδα εργολαβικών υπαλλήλων συνοδευόμενη από ομάδα φοιτητών και φοιτητριών, κυρίως του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, οι οποίοι αφού προπηλάκισαν τον διδάσκοντα, ο οποίος παρέμεινε ψύχραιμος και τους εξήγησε την άποψή του, δήλωσαν ότι δεν θα αποχωρούσαν από την αίθουσα αν δεν υποσχόταν ο διδάσκων ότι δεν θα μαζέψει τα σκουπίδια!!! Άφησαν μάλιστα και δύο «τοποτηρητές» προκειμένου να επιβλέπουν την εφαρμογή της εντολής τους!!!
4) Δύο μέρες πριν είχε εμφανιστεί στην ίδια αίθουσα κατά τη διάρκεια του μαθήματος αδέσποτος (?) σκύλος που σκάλιζε τις σακούλες. Συγκεκριμένα μέλη ΔΕΠ επίσης μου κατήγγειλαν την εμφάνιση ποντικιών.
Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε την κατάσταση, η οποία έχει φθάσει στο απροχώρητο. Τα όρια της αξιοπρέπειας έχουν ξεπεραστεί. Αναγνωρίζω ασφαλώς το δίκαιο αγώνα των εργολαβικών υπαλλήλων για την εξασφάλιση της εργασίας τους, δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι έχουν πλέον εναποθέσει την επίλυση του προβλήματός τους σχεδόν αποκλειστικά στην παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της συζήτησης μου ζήτησαν να κλείσω το Τμήμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους και ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις! Θεωρώ ότι, σε κάθε περίπτωση, το κλείσιμο του Τμήματος πλήττει καίρια το εκπαιδευτικό έργο και θα έχει ενδεχομένως σοβαρές επιπτώσεις στο χρονικό προγραμματισμό λειτουργίας του (13 εβδομάδες μαθημάτων-εξετάσεις).
Ζήτησα λοιπόν από το Πρυτανικό Συμβούλιο τα ακόλουθα:
1) Να θέσει, με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο, τους εμπλεκόμενους στο πρόβλημα της καθαριότητας, εργολάβο και εργολαβικούς υπαλλήλους προ των ευθυνών τους έναντι των φοιτητών
2)
Να απαιτήσει την πραγματική λειτουργία ομάδων προσωπικού ασφαλείας, με βάση χρονοδιάγραμμα που θα μας κοινοποιηθεί, ώστε να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής
3)
Να επιβλέψει, με τη βοήθεια των Τμημάτων, την εφαρμογή των παραπάνω

Με εκτίμηση
Χρήστος Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών


Υ.Γ.1 Κάθε πρακτική σχετική πρόταση δεκτή προς συζήτηση
Υ.Γ. 2
Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη ΔΕΠ που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα, καθώς και σ’ αυτούς που δεν ήταν δυνατό να είναι παρόντες και εκδήλωσαν με διάφορους τρόπους τη συμπαράσταση τους.


http://www.defence-point.gr/news/?p=62075Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου