Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ


του Λεωνίδα Κουμάκη
 
Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928, έχει βραβευτεί κατ΄ επανάληψη για το πληθωρικό, εθνικό του έργο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών - ΟΙΟΜΚΩ η οποία ενώνει τα ανά τον κόσμο Σωματεία Κωνσταντινουπολιτών, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία) με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 10 Οκτωβρίου 2012 σχολιάζει καυστικά την επιλεκτική ανησυχία της βουλευτού Μαρίας Ρεπούση για λεπτά εθνικά θέματα για τα οποία δεν διστάζει σε «ύποπτο χρόνο» να καταθέτει επερώτηση στην Βουλή και μάλιστα με λανθασμένα «επιχειρήματα»!
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών αναφέρονται τα εξής:
 
Εξ αφορμής της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.α Μαρία Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς την εγγραφή των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στην Α' Δημοτικού λόγω της μη παρακολουθήσεως της διδασκαλίας των δημοσίων νηπιαγωγείων, όπως ο νόμος ορίζει, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα ήθελε να επισημάνει την ανυπόστατη επίκληση των άρθρων 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης τα οποία στο σύνολο τους αναφέρονται στα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και μόνο, τα οποία μάλιστα παραβιάστηκαν κατά βάναυσο τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις.
 
Κατόπιν τούτου, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Βουλευτής κ.α ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ:
 
1.  Εάν η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση, λαμβανομένου υπ όψη ότι παρήλθε ήδη ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, σχετίζεται με την άφιξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην χώρα μας, καθιστάμενη εκ των πραγμάτων αξιοποιήσιμη.
2.  Λαμβανομένου υπ όψη του γεγονότος ότι η κ. Βουλευτής έχει μελετήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, εάν προτίθεται να απευθύνει παράλληλα και σχετική ερώτηση - διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις επί σειρά ετών παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και για το πότε επιτέλους θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ και
3.  Προφανώς διέλαθε της προσοχής της κ. Βουλευτού ότι η αναγνωριζόμενη με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης και υπάρχουσα σήμερα θρησκευτική Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης δεν είναι μόνο τουρκόφωνη.
 
10 Οκτωβρίου 2012, Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς γιατί η κυρία Μαρία Ρεπούση, με τις γνωστές ανιστόρητες νέο-οθωμανικές απόψεις περί «συνωστισμού στην παραλία της Σμύρνης» δεν διανοήθηκε επί ολόκληρες δεκαετίες να ασχοληθεί με το ανθρώπινο δράμα, τα τεράστια προβλήματα και τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και αιφνιδίως, τις παραμονές της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Ελλάδα, «ευαισθητοποιείται» για υπαρκτά μεν, μικροπροβλήματα δε μιας χούφτας Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα, στην ακριτική μας Θράκη.
 
Μήπως όμως δεν φταίει τόσο η κυρία αυτή, όσο φταίμε εμείς που με την ψήφο μας στέλνουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κάθε καρυδιάς καρύδι – από Μαυρογιαλούρους κάθε χρωματικής απόχρωσης, μέχρι πειθήνια γιουσουφάκια του νέο-οθωμανισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου