Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ»!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Βασίλης Μοσχόπουλος
Νίκος Ζαγοράκης

 Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, είναι και ο υπόλοιπος ορυκτός πλούτος της χώρας που θα μπορούσε να δώσει ανάσα στην οικονομία και να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να ξεφύγουν από την παγίδα της ύφεσης και την ανεργία που σαρώνει… Το παράδειγμα με τους «ιδιοτελείς ευαίσθητους» της Γαύδου είναι χαρακτηριστικό. Πόσο πιθανό είναι να μην ξέρουν ότι παίζουν το παιχνίδι μεγαλοεπιχειρηματιών και των συμφερόντων τους που σε άλλες περιπτώσεις παριστάνουν τους πατριώτες, αν και ως μοναδικό ιδανικό τους έχουν το χρήμα;
Όπως φαίνεται από τη διαμαρτυρία κατοίκων της Χαλκιδικής που έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στους κυβερνητικούς εταίρους, στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, εντός Ελλάδας υπάρχει μια Πέμπτη Φάλαγγα σε όλα τα επίπεδα. Δεν μας έχει κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο – κυριολεκτικά – το οποίο να μη συναντήσει την οργανωμένη σφοδρή αντίδραση μειοψηφιών που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να το ακυρώσουν;
Πρόκειται για επικίνδυνα στοιχεία, τους «επαγγελματίες αντιστασιακούς» κάθε είδους, παράγοντες που επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση της χώρας ποιος ξέρει πόσες δεκαετίες πίσω. Άτομα προβληματικά σε μεγάλο βαθμό, με θολές ιδέες στον ταραγμένο τους εγκέφαλο που δυστυχώς δεν επιτρέπουν οτιδήποτε παριστάνοντας τους «αγωνιστές», ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από «νταβατζήδες». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύεται τ περιβάλλον, για να μην παρεξηγηθούμε. Όλοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα μέτρα και να έχουν να αντιμετωπίσουν ένα αμείλικτο κράτος εάν και όταν παρανομούν. Άρα, το σχόλιο είναι γενικό και δεν αφορά απαραίτητα την περίπτωση που ακολουθεί, για την οποία ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας από την επιστολή:

Για την συνεχιζόμενη αιχμαλωσία της ΒΑ Χαλκιδικής, από τους “προστάτες του περιβάλλοντος”

Κύριε Σαμαρά, Κύριε Βενιζέλο, Κύριε Κουβέλη,

Η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη με την παρούσα επιστολή επιχειρεί να σας πληροφορήσει για το πρωτοφανές (τουλάχιστον για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα) καθεστώς ομηρίας, που βιώνει η τοπική κοινωνία μας 16 χρόνια τώρα.

Η ομηρία αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον άριστα εξοπλισμένο, οργανωμένο και πολιτικά καλυμμένο… μηχανισμό προπαγάνδας μιας ομάδας ψευτοοικολόγων, που δρα στην περιοχή μας από το 1996.
Για τον εξοπλισμό την οργάνωση και την πολιτική κάλυψη αυτής της ομάδας ευθύνη έχουμε όλοι. Τόσο εμείς ως τοπική κοινωνία, όσο και εσείς ως πολιτική διοίκηση αυτής της χώρας.
Εμείς, γιατί κάναμε τα «στραβά μάτια» απέναντι σε μια ιδεολογική τάση, που ναι μεν στην αρχή της εμφάνισής της είχε μια λογική βάση, σε ότι αφορά τις ανησυχίες που διατύπωνε για την προστασία του περιβάλλοντος σε σχέση με την υπερχιλιετή μεταλλευτική δραστηριότητα, που υπάρχει στην περιοχή μας, αλλά στην πορεία δεν διακρίναμε έγκαιρα δε, ότι πίσω από αυτό το ιδεολογικό κατασκεύασμα, υπάρχει ένας τεράστιος δόλος, που πηγάζει από ιδιοτελή συμφέροντα.
Εσείς όμως κύριοι κυβερνώντες έχετε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, που συνοψίζετε σε δύο (2) κύριους λόγους. 1ον. Γιατί εσείς συντηρήσατε και συντηρείτε ακόμη και τώρα με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων-παλιά δραχμών και τώρα ευρώ-, και 2ον γιατί παρέχετε στους ψευτοοικολόγους την αίσθηση, πως όλα «βαίνουν καλώς, συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο» με τη δειλία και την ατολμία, που επιδεικνύετε, όταν παραβιάζονται οι νόμοι και το σύνταγμα από τις πράξεις αυτού του τέρατος της οικολογικής τυραννίας, που κατατρώει σαν ύαινα τις σάρκες της χώρας και δεν της επιτρέπει να σηκώσει κεφάλι, μπροστά στα οικονομικά της αδιέξοδα.
Έτσι η Ελληνική κοινωνία που μαστίζεται από τα μύρια όσα προβλήματα, που της κληροδότησαν οι κάκιστες πολιτικές σας, έχει να αντιμετωπίσει και τον κατα τόπους θρασύτατο «χαβά» των ψευτοοικολόγων. Ένας «χαβάς» που λόγω της εξοργιστικής αδιαφορίας και της ακατανόητης σιωπηλής συναίνεσης σας, εφαρμόζει διχώς καμία ηθική συστολή, το δόγμα «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει η ράβδος της βίας και της ιδεολογικής τρομοκρατίας».

Δεν μπορεί να μην έχετε ακούσει ή να μη γνωρίζετε κύριοι κυβερνώντες, για τον πόλεμο που έχει κηρύξει στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, αυτή η ομάδα ψευτοοικολόγων, ειδικότερα από τον Ιούλιο του 2011, όταν και εγκρίθηκε από την πολιτεία το επενδυτικό σχέδιο της «Ελληνικός Χρυσός». Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα. Η γιγάντωση του «οικολογικού» φιδιού. Οι σπόροι της εκτροφής του μπήκαν 16 χρόνια νωρίτερα.
Η πρώτη φάση της σποράς έγινε στην Ολυμπιάδα, με αφορμή το τότε επενδυτικό σχέδιο για εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού. Ένας καλά συντονισμένος επικοινωνιακός βομβαρδισμός της τοπικής κοινωνίας για τοξική μόλυνση, περιβαλλοντική καταστροφή και βιολογικούς θανάτους από καρκίνο, προκάλεσε αναστάτωση και εμφύλιο διχασμό στην κοινωνία, σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους κατοίκους και τις αστυνομικές δυνάμεις, την αποχώρηση του επενδυτή και τις μετέπειτα κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων που έμειναν στο δρόμο.
Μέσα σε μια επταετία… (1996-2003), οι ψευτοοικολόγοι είχαν πετύχει το στόχο τους σε τρία επίπεδα, α) Να σταματήσουν την ανάπτυξη της περιοχής, β) να βάλουν το σπόρο του εμφύλιου διχασμού, γ) και να δημιουργήσουν την πρώτη τους «πολιτιστική κληρονομιά» σε αρχεία εικόνας και ήχου, για την αναβαθμισμένη διαδικασία χειραγώγησης ,που θα εφάρμοζαν αργότερα στις νεότερες γενιές Χαλκιδικιωτών για να αφομοιώσουν το δογματικό φανατισμό που απαιτείται για την πρόκληση και την επικράτηση συνθηκών ζούγκλας και ανταρτοπολέμου…
Απο το 2004 μέχρι και το 2011 ζήσαμε μια νέα επταετία… Ένα νέο γύρο κορύφωσης της φασιστικής επικοινωνιακής προπαγάνδας. Κύριο χαρακτηριστικό της, η δημιουργία μιας αλυσίδας, τους κρίκους της οποίας συνθέτουν κάποια κόμματα της αριστεράς με δήθεν οικολογικές ανησυχίες, ψηφοφοβικοί βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής, κρατικοδίαιτες ΜΚΟ και σωματεία «προστασίας του περιβάλλοντος», που λυμαίνονται την περιφέρεια της Βορείου Ελλάδας, με ουρά δεκάδες διαδικτυακά μέσα και οι γνωστές συντεχνίες, που διακρίνονται κυρίως για τα αφοριστικά πορίσματα και όχι τόσο για την παραγωγική τους δραστηριότητα. Πορίσματα που κατασκεύσαν σκοπίμως για να τα επικαλείται και να έχει μια έξωθεν «καλή μαρτυρία», ο προπαγανδιστικός μηχανισμός.
Η νέα επταετία… δεν τους «βγαίνει» όμως. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας με τις υψηλές ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις ανάγκες των καιρών που βιώνουμε για ανάπτυξη και παραγωγικότητα, έχουν βοηθήσει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας να μυριστεί την «αρωματισμένη» σαπίλα, που αναδύεται μέσα από τους κόλπους των δήθεν προστατών του περιβάλλοντος.
Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα και οι ίδιοι, με την αναβίωση παρόμοιων βίαιων σκηνικών, που είχαμε και το 1996 στην Ολυμπιάδα, χάρη και στη συνδρομή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου εκτός Χαλκιδικής, ελλείψη «στηριγμάτων» από την τοπική μας κοινωνία.
Η υπομονή και η ανοχή μας έχει γίνει λάστιχο. Αυτή η ομάδα προστατών της ΒΑ Χαλκιδικής τα παίζει όλα για όλα. Είναι ξεκάθαρο πως για να πετύχει όρους επανεκίνησης της επένδυσης χρυσού, επιδιώκει την απώλεια ανθρώπινης ζωής, πέρα από τους σοβαρούς τραυματισμούς, που έχει ήδη προκαλέσει σε 5 άτομα (εργαζομένους και κατοίκους της περιοχής) και την ολοσχερή καταστροφή λεωφορείου, του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε αναλάβε τη μεταφορά των εργαζομένων στα μεταλλεία. Ενώ στις 30 Μαρτίου και επι 10 ολόκληρες ώρες κρατούσε σε ομηρία το δήμαρχο Αριστοτέλη, αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης μέσα στο δημαρχείο της Ιερισσού, τη στιγμή που έξω απ’ αυτό γινόταν στην κυριολεξία πόλεμος.
Τα τάγματα διασποράς φόβου, βίας και τρομοκρατίας των προστατών στελεχώνονται δυστυχώς και από μερίδα νέων ανθρώπων της Ιερισσού, οι οποίοι είναι θύματα της πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί από τους ηθικούς αυτουργούς αυτης της ανώμαλης κατάστασης.
Αυτά τα άτομα κύριοι κυβερνώντες, δεν τα αφοπλίζεις με δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης. Το αντίθετο έχετε καταφέρει. Οπλίζετε τα χέρια τους με νέες βόμβες μολότοφ και άλλα… Θα τους αφοπλίσετε όμως αποκαλύπτοντας την αλήθεια. Ξεμπροστιάζοντας τους υποκινητές τους. Είναι δίκη σας ευθύνη και μάλιστα πολιτική και κυβερνητική να αποκαλύψετε το δόλο, που κρύβεται πίσω από την επιχείρηση μετατροπής της ΒΑ Χαλκιδικής σε «Κερατέα». Ποια οικονομικά πολιτικά και εξωχώρια συμφέροντα κρύβονται πίσω από την εργώδη προσπάθεια τερματισμού της μεταλλευτικής δραστηριότητας και την απώλεια 700 και πλέον θέσεων εργασίας; Ψάξτε τα, βρείτε τα και αποκαλύψτε τα σ’ όλους τους Έλληνες.
Όλα αυτά τα λέμε με τη βασική προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, που έχετε συστήσει, δε δημιουργήθηκε μόνο για να επιβάλλει δυσβάσταχτούς φόρους, χαράτσια, μειώσεις σε βαθμό εξαφάνισης μισθών και συντάξεων και να συμπτύξει σε ασφυκτικό κλοιό σχολεία και νοσοκομεία, αλλά για να κρατήσει όρθια τη χώρα και τους κατοίκους της. Να βάλει τα θεμέλια για μια καινούρια αρχή.
Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να καθαρίσετε «τον κόπρο του Αυγεία». Παραδειγματιστείτε από τον Ηράκλειο άθλο. Αν δεν το κάνετε και τώρα, αυτή την ύστατη στιγμή, η ιστορία θα συμπεριλάβει και εσάς στα μαύρα κατάστιχα. Έχετε τα κότσια για το αντίθετο; Αποδείξτε το. Σταματήστε να συμπεριφέρεστε σαν αναλώσιμα υλικά και να αντιμετωπίζετε και εμάς τους πολίτες, κατά τον ίδιο τρόπο.

http://www.defence-point.gr/news/?p=57043


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου